Zato mi je teško s vama podijeliti potresnu vijest koju sam saznao od kolege Sinnera da je naš dugogodišnji član i kolega Tomo (Sec@12) teško bolestan. Svi znamo što teška bolest znači za čovjeka i za njegovu obitelj.
Razgovarao sam s Tomom i zamolio ga da opiše svoju situaciju pa citiram njegovu poruku:
Ne možemo Tomi vratiti zdravlje, ali svi smo svjesni da je teška bolest i veliki financijski teret. Ovim putem apeliram na vas da pomognemo našem kolegi i njegovoj obitelji koliko možemo, i najmanja donacija je dobro došla."Moja je zdravstvena situacija ovakva.
Iznenada zbog zdravstvenih smetnji koje su asocirale na moždani udar, završio u bolnici krajem 06/22.
Nakon pretraga, pokazalo se da je to bio mini epileptički napad, a MR mozga je pokazao nekoliko lezija na lijevoj strani mozga.
Hitno operiran 13.07.22. na Rebru.
Odstranjeno maksimalno koliko se moglo, dio tumora koji se nalazi u centru za motoriku nije mogao biti odstranjen jer bih ostao oduzete desne strane tijela.
Post operativno mi je narušena motorika desne ruke i noge, te blaža pareza lica desne strane.
Analiza tumorskog tkiva pokazala je dijagnozu koju ni neprijatelju ne bhi poželio...glioblastom, najgori zloćudni tumor mozga.
I tako u 55-godini mi se okrene život kako nikad ne bih očekivao.
I mojoj obitelji također.
Odradio sam 30 zračenja i prvu turu kemoterapije od 42 dana, te iza toga još 6 ciklusa mono kemoterapija.
Dobiješ lijekove u max dozi koliko tvoje tijelo može primiti, piješ pet dana linekove doma i slijedi 23 dana pauze.
Ta kemoterapija te doslovno rasturi fizički, okus, miris, probava, apetit, sve redom...
Doslovno kao da si otrovan.
Ne znam drugačije to opisat.
Krvna slika bila donekle u početku ok, a sad mi se jako pokvarila jer se akumulirala kemo 7 mjeseci, uništava koštanu srž, itd.
Osjećam se iscrpljeno, slabo...to te i psihički uništava, teško je pozitivu držat.
Inače sam bio na 74 kg, a sad sam na 67 kg.
Zadnji nalaz MR-a je pokazao stanje bez promjene, da tumor nije imao progresiju.
Dao Bog da tako i ostane i neka se tumor smanji..... ne želim si drugačije.
Onkolog mi i dalje predlaže nastavak kemoterapije, što me užasava.
To je ukratko"
Pokrenuli smo fundraiser na ovom linku: ->>>Klik za LINK<<<
Prihvaćene su sve vrste kartica, uključujući i PayPal.
Ako iz nekog razloga želite napraviti direktnu uplatu na račun, ovo je IBAN od kolege u Zabi: IBAN HR9323600003211998205 , BIC ZABAHR2XXXX
Predložio bih i jednu ideju, koju smo posudili od TZUK foruma, da forumaši koji aktivno sudjeluju u prodaji satova na forumu kod svake prodaje odvoje par postotaka i uplate na Tomin račun.
Zato sam odlučio privremeno ukloniti ograničenje broja oglasa za članove koji imaju više od 300 postova, kako bi se stvorila veća mogućnost da se skupi što više novca za našeg kolegu.
Jedino što vas molim da ne zloupotrebljavate ovu mogućnost. Članovi koji imaju manje od 300 postova i dalje će imati ograničenje od jednog oglasa po računu.
Također možete otvoriti aukcije, oglase za remenje ili bilo kakve dodatke za satove. Znam da svi koristite whatsapp, viber i socijalne mreže. Proširite ovu temu na što više linkova, što je obuhvaćeno više ljudi to je bolje za kolegu.
Hvala vam unaprijed na bilo kojoj vrsti pomoći koju možete pružiti. Neka Tomo osjeti podršku zajednice u kojoj je proveo toliko godina.