Tudor
Često na WUS-u i TZ vidim da ljudi Tudor nazivaju poor man's Rolex. To mi je bezvezan i nepravedan naziv za jedan izvrstan sat. Ono jest da je Wilsdorf 1946. uveo Tudor kao jeftiniju liniju satova s ETA mehanizmima, ali jeftiniju u odnosu na Rolex, a ne na neke druge brendove. Mislim, povezivati Tudor sa sirotinjskim satom je totalno promašeno. On to nije ni kvalitetom ni cijenom. Nikome ne pada na pamet , npr. Breitling nazivati sirotinjskim satom, premda i on koristi ETA mehanizme. Da ne nabrajam tko sve danas koristi ETA mehanizme. S jedne strane Tudoru ide u korist što ga se povezuje s Rolexom jer to govori u prilog njegovoj kvaliteti, a s druge strane to mu donosi taj teret siromašnijeg brata. Meni su neki Tudorovi vintage modeli čak bolji od Rolexa. Recimo Submariner (pahuljica) mi je super

Sklon sam se složiti... Meni je snowflake Tudor bolji od Rolje svaki dan u tjednu i dva puta vikendom! Ona lizalica kod Rolexa mi je totalni fail.
ETA mehanika (so what?!?) i završna obrada kućišta potpuno ista k'o i kod Rolje...
ETA mehanika (so what?!?) i završna obrada kućišta potpuno ista k'o i kod Rolje...

"Vrijeme je ono što ne dopušta svjetlosti da nas dotakne. Od vremena nema veće prepreke do Boga!" - Meister Eckhart
Već sam se naučio ignorirati takve postove. Tudor je zauzeo svoje mjesto u povijesti i jako je cijenjen među kolekcionarima. A taj dizajn Snowflake kazaljki mi je legendaran. Samo taj plexy i patina

Poor man's XXXXX??.....NOT!

Poor man's XXXXX??.....NOT!

"Vrijeme je ono što ne dopušta svjetlosti da nas dotakne. Od vremena nema veće prepreke do Boga!" - Meister Eckhart
- Polerouter
Ovaj Tudor sam sanjao više od dvaput
. Ovaj poor man`s nadimak mu nikako ne pristaje. 

Već nakon druge fotke na kojoj se vidi onaj nabubreni pleksi sam krenuo prema pumpi... 
Kakva bomba, majko moja!

Kakva bomba, majko moja!
+1 za tudora ..prije nego rolju...nisam nikad bi neki fen rolje...al eto izmedu njih biral bi tudora ...sad ce neki od vas reci da nisam normalan....e pa nisam.. 

svaka priča ima početak i kraj...tako i moja.
- curiousgineer
Samo mi nije jasno zasto su promijenili logo, meni je ona ruza koju su imali u pocetku ludnica....
Oduvijek su me neodoljivo privlačili satovi. Premda mi se osobito sviđa ovaj kojega sada nosim, nikad mi nije pokazao nimalo naklonosti. Dalai Lama
Slažem se, i meni je ruža bolja od štita. Ako ništa drugo stavili su je u Black Baycuriousgineer je napisao/la:Samo mi nije jasno zasto su promijenili logo, meni je ona ruza koju su imali u pocetku ludnica....

Sent from my iPhone using Tapatalk