Ja evo podižem muškost
Jedan dry age sa pečenom paprikom i paradajzom, zalijevati se mora isto sa "muškim" vinom.... Protos 27 Ribera del Duero sa svojih 15% savršen za uz mesinu
Poslano sa mog ELP-NX9 koristeći Tapatalk
WRUE (što se danas jede?) ili Što je danas na jelovniku?
- plastikman
- Postovi: 3711
- Pridružen/a: sub pro 11, 2010 9:49 pm
- Lokacija: Zagreb
Ja sam pjesnik Ličkoga kraja i moja inspiracija dolazi iz jaja...
- plastikman
- Postovi: 3711
- Pridružen/a: sub pro 11, 2010 9:49 pm
- Lokacija: Zagreb
Bit ću veći mudonnja a trebat će mi večerasskunk je napisao/la:Nelose, samo ti je to malo presirovo, ne valja to tak
Probaj ovako jednom napraviti možda ti smiri probavu
Nakon što ga okreneš na grillu uzmi debelu foliju, po mogućnosti domaći ili najsličnije što možeš naći domaćem putru.
Staviš stejk na foliju, našnitaš putar i staviš ga gore....po tome začine ( ja stavim finu papriku, malo paperinconija sušnih, češnjak granule....sol ne jer nju stavim jako malo kad stavim na tanjur) zatvoriš foliju i pustiš još minutu do maks dvije da se meso prožme putrom i začinima
Vjerujem da bi ti moglo biti ukusnije i da ne bi trebao imati probavnih smetnji
Poslano sa mog ELP-NX9 koristeći Tapatalk
Ja sam pjesnik Ličkoga kraja i moja inspiracija dolazi iz jaja...
- plastikman
- Postovi: 3711
- Pridružen/a: sub pro 11, 2010 9:49 pm
- Lokacija: Zagreb
I naravno dobro vino jer stejk ne voli biti u vodi ili soku
Poslano sa mog ELP-NX9 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog ELP-NX9 koristeći Tapatalk
Ja sam pjesnik Ličkoga kraja i moja inspiracija dolazi iz jaja...
- plastikman
- Postovi: 3711
- Pridružen/a: sub pro 11, 2010 9:49 pm
- Lokacija: Zagreb
Jesi me nasmijano....voda nije dobra ni u koljenustipebst je napisao/la:Rekli bi kod mene na selu kad neko hoce vode iza rucka "misliće meso da ga je pas pojeo"plastikman je napisao/la:I naravno dobro vino jer stejk ne voli biti u vodi ili soku
Poslano sa mog ELP-NX9 koristeći Tapatalk
Ž
Poslano sa mog ELP-NX9 koristeći Tapatalk
Ja sam pjesnik Ličkoga kraja i moja inspiracija dolazi iz jaja...
- martyloveswatches
- Postovi: 8998
- Pridružen/a: čet stu 02, 2017 1:01 am
Burni dan idealan za gradele...Floki je napisao/la:[/IMG]
- plastikman
- Postovi: 3711
- Pridružen/a: sub pro 11, 2010 9:49 pm
- Lokacija: Zagreb
Malo vikend akcije
Poslano sa mog ELP-NX9 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog ELP-NX9 koristeći Tapatalk
Ja sam pjesnik Ličkoga kraja i moja inspiracija dolazi iz jaja...
plastikman je napisao/la: ↑pet stu 29, 2024 8:14 pm Bit ću veći mudonnja a trebat će mi večeras
Probaj ovako jednom napraviti možda ti smiri probavu
Nakon što ga okreneš na grillu uzmi debelu foliju, po mogućnosti domaći ili najsličnije što možeš naći domaćem putru.
Staviš stejk na foliju, našnitaš putar i staviš ga gore....po tome začine ( ja stavim finu papriku, malo paperinconija sušnih, češnjak granule....sol ne jer nju stavim jako malo kad stavim na tanjur) zatvoriš foliju i pustiš još minutu do maks dvije da se meso prožme putrom i začinima
Vjerujem da bi ti moglo biti ukusnije i da ne bi trebao imati probavnih smetnji
Poslano sa mog ELP-NX9 koristeći Tapatalk
Imam ja i onu sondu za mjerit temperaturu u sredini odreska i stavim ga da odlezi svaki put 10ak minuta nakon pecenja, bez obzira jel ga vrtim na grillu ili na tavi.
Kad grillam, radim "searing" (zatvaranje?), imam plinski rostilj s dodatnim keramickim grijacem koji ide na 500tinjak °C, nekad radim i "reverse sear" a u tavi (celicnoj) ga polijevam maslacem u kojem je ruzmarin i cesnjak.
Ali jednostavno mi precesto zasmeta probavi ako jedem rare/medium rare odreske, cak i vani. Kad sam bio nesto mladji mi nije nista smetalo, valjda je problem u godini proizvodnje
Isto tako mi je pocela smetati i janjetina, obozavam janjetinu sa zara ali ju vise uopce ne jedem.
Mozda postanem i vegetarijanac Jedino se ne namjeravam odreci speka, bez toga ne ide hehe
- Zvonimir1985
- Postovi: 5459
- Pridružen/a: uto lis 10, 2017 7:19 pm
- Lokacija: Črnomerec, Zagreb
Ovo je kao da me sa letvom netko gađa po leđima!
"..until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes, Me say war..."
-
- Postovi: 4686
- Pridružen/a: čet lis 24, 2019 8:20 pm
Gljivuše
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Seiko je kao kad se ukenjaš u gaće. Nitko ništa ne primjećuje, a samo ti imaš taj osjećaj topline.
- Zvonimir1985
- Postovi: 5459
- Pridružen/a: uto lis 10, 2017 7:19 pm
- Lokacija: Črnomerec, Zagreb