Eto, pošto gledam “Kako je Gru ukrao Mjesec?” već tisuću i prvi put, iz čiste dosade me zanima koje pivo redovno konzumiraju forumaši...
Znači pivo koje pijete redovno: navečer uz čips, nudite ga gostima, konzumirate ga na roštilj party-u, pijete zimi poslije krvavice i kiselog zelja, etc... Dakle ne radi se tu o belgijskom pivu, jer je ipak malo preskupo za day-to-day konzumaciju (osim ako ne živite u Švicarskoj), nego o pivi koju možete kupiti u vašem lokalnom dućanu.
Živim u SLO, pa je moj odabir vezan uz ovdašnju ponudu. Dok sam živio u HR, odabir je bio naravno vezan na tamošnji izbor.
Moj odabir:
Gut, besser, Gösser. Jednostavno najbolje pivo za pristojne novce.
Isto tako mi je odličan austrijski Stiegl (Weiss, Zwickl, Lager).
Od Uniona i Laškoga boli me glava, pa sam odustao, mada je Union odličnog ukusa.
U HR redovno Stiegl, Žuja i Zlatni Pan.
U Srbiji Jelen i Lav.
Koje everyday pivo?
Velebitsko,svijetlo,rezano,tamno. Pan zlatni. Tomislav jesen/zima. Meni najbolje pivo u nas.
"Možete doživjeti stotu ako se odreknete svih stvari zbog kojih biste htjeli doživjeti stotu''
"tobjer je odlicni bang dor buck"
"tobjer je odlicni bang dor buck"
Karlovacko mi je pivo broj jedan. Ljeti mi kasun traje dan-dva.
Kuzim da je to mnogima gorko smece, ali ja volim onu reskost...kad zedan uz komin potegnem pola boce u gucu pa me lipo recne...nema sladje.
To mi je bas pivo za svaki dan.
Kozel mi je trenutno u frizider. Malo vise okusa i slatkosti, malo manje gorko...takodjer solidno pivo za svaki dan.
Za svakodnevno pivo bih jos dodao staropramen, ali ne uvijek i ne uz sve. I ne znam jesam li lud, ali imam osjecaj kao da je staropramen u limenci bolji od onog u boci.
Zuja mi nikad nije legla. Ima neki biljni okus/miris koji mi nikako ne odgovara, makar isto nemam problem utaziti ljutu zedj istim, kad je potreba.
Moram jednostavno spomenuti da je Heineken, realno, najobicnija voda. To je vise kao njeznije pivo, za dame.
Nemojte mi se sad vridjati i kontrirati. To je moj dojam i ocjena mog nepca. Postujem razlicitost i tudje ukuse.
Kuzim da je to mnogima gorko smece, ali ja volim onu reskost...kad zedan uz komin potegnem pola boce u gucu pa me lipo recne...nema sladje.
To mi je bas pivo za svaki dan.
Kozel mi je trenutno u frizider. Malo vise okusa i slatkosti, malo manje gorko...takodjer solidno pivo za svaki dan.
Za svakodnevno pivo bih jos dodao staropramen, ali ne uvijek i ne uz sve. I ne znam jesam li lud, ali imam osjecaj kao da je staropramen u limenci bolji od onog u boci.
Zuja mi nikad nije legla. Ima neki biljni okus/miris koji mi nikako ne odgovara, makar isto nemam problem utaziti ljutu zedj istim, kad je potreba.
Moram jednostavno spomenuti da je Heineken, realno, najobicnija voda. To je vise kao njeznije pivo, za dame.
Nemojte mi se sad vridjati i kontrirati. To je moj dojam i ocjena mog nepca. Postujem razlicitost i tudje ukuse.
Poist, popit i našalit se!
-
Garden citrus IPA
Zmajsko pale ale
Zlatni Pan
Sent from my MI 6 using Tapatalk
Zmajsko pale ale
Zlatni Pan
Sent from my MI 6 using Tapatalk
Corona. Osječko. Sve ostalo što sam pio, a pio sam SVE što ima na našem tržištu ( a i šire, a i ranije dok je ponuda bila SVAKAKVA! ) mi je nakon nekog vremena počelo ići na živce. Recimo, staropramen mi je na prvu bio jako dobar. Nakon nekoliko kištri je imao neki slatkasto - iritantan okus. E taj okus mi dugoročno počne smetati na svakom pivu kada ga neko vrijeme konzumiram, osim ova 2 prva navedena. To može i na hektolitre u nizu. Eh, da i Amstel. Ali ne ovo smeće, nego onajpravi u smeđoj boci, što se pio kod nas krajem 90-ih. (ako se dobro sjećam).
Iako sam izbacio konzumiranje preko tjedna - jako deblja.
Iako sam izbacio konzumiranje preko tjedna - jako deblja.
Pšenični Paulaner i Velebitsko
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Za svaki dan i ubijanje ljetne žeđi popit cu nešto od ..Češke krušovice, Kozel, Staropramen, tek tada žuja, velebitko. Sve to trpam u isti kos i ne pravim neku razliku
No pivo mi je puno vise od tih industrijskih. Dakle, za uzivanciju tu su craftovi.
Posebno mi dobar/drag zmajski Hoppy Wheat, zatim ovo ljeto pasalo mi je posebno Ljeto u zagrebu od Medvedgrada, Baltazar pa sad Vragec su im isto odlicni! C4 od Nove runde...vrhunsko! Gardenovi craftovi su standarno dobri...
Ocu rec...izbor je stvarno velik pa tko voli pivo, moze uzivati punooo vise nego pijenjem ovih "industrijskih"
Poslano sa mog E5823 koristeći Tapatalk
No pivo mi je puno vise od tih industrijskih. Dakle, za uzivanciju tu su craftovi.
Posebno mi dobar/drag zmajski Hoppy Wheat, zatim ovo ljeto pasalo mi je posebno Ljeto u zagrebu od Medvedgrada, Baltazar pa sad Vragec su im isto odlicni! C4 od Nove runde...vrhunsko! Gardenovi craftovi su standarno dobri...
Ocu rec...izbor je stvarno velik pa tko voli pivo, moze uzivati punooo vise nego pijenjem ovih "industrijskih"
Poslano sa mog E5823 koristeći Tapatalk
Zato i je u naslovu teme "everyday".mirda je napisao/la: Ocu rec...izbor je stvarno velik pa tko voli pivo, moze uzivati punooo vise nego pijenjem ovih "industrijskih"
Ako krenemo putem craft pivi, tu je odabir stvarno ogroman, možda bi za to mogla biti posebna tema.
Ali što se tiče craft pivi, ja sam jako razočaran, probao sam sve i svašta u HR i SLO ali sam u pravilu baš neugodno iznenađen.
Za mene je vrh pivovarske ponude Belgija i njihove pive, koje redovno konzumiram ali kako rekoh, nije to za gašejne žeđi i nudenje gostima (generalna populacija).