Koje everyday pivo?

off topic chat forum
Odgovori
trunto

Eto, pošto gledam “Kako je Gru ukrao Mjesec?” već tisuću i prvi put, iz čiste dosade me zanima koje pivo redovno konzumiraju forumaši...
Znači pivo koje pijete redovno: navečer uz čips, nudite ga gostima, konzumirate ga na roštilj party-u, pijete zimi poslije krvavice i kiselog zelja, etc... Dakle ne radi se tu o belgijskom pivu, jer je ipak malo preskupo za day-to-day konzumaciju (osim ako ne živite u Švicarskoj), nego o pivi koju možete kupiti u vašem lokalnom dućanu.

Živim u SLO, pa je moj odabir vezan uz ovdašnju ponudu. Dok sam živio u HR, odabir je bio naravno vezan na tamošnji izbor.

Moj odabir:
slika

Gut, besser, Gösser. Jednostavno najbolje pivo za pristojne novce.

Isto tako mi je odličan austrijski Stiegl (Weiss, Zwickl, Lager).

Od Uniona i Laškoga boli me glava, pa sam odustao, mada je Union odličnog ukusa.

U HR redovno Stiegl, Žuja i Zlatni Pan.

U Srbiji Jelen i Lav.
njegoš

slika

i popizdim kad vidim da nema velike boce, nego samo ovo od 0.33 ili ne daj boze, 0.25.
TAF

U zadnjih par mjeseci Kozel...

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
hrwii

Hirter svjetlo mi je tjedno u opticaju a od crnog trošim Osječko. U istoj mjeri ga nudim i gostima.

Sent from my iPhone using Tapatalk
joppa

Zuja je zakon

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
Life is too short to remove USB devices safely.
ante

Staro pramen, obicno imam par limenki u friđu.
Zmajsko porter je drugo mainstream pivo koje cesto znam kupit
Al Pacino

Kad ga nađem u Zg
Izvrsno.slika

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk
sve 5 osim renaulta 4
milimetar do savršenstva
i tata bi sine
Borozgb

njegoš je napisao/la:slika

i popizdim kad vidim da nema velike boce, nego samo ovo od 0.33 ili ne daj boze, 0.25.
To je to.. slika

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Hussar

Samo domace...

slikaslikaslika
hrvoje

Hladno.
Ili ako bi pitali moju kolegicu sa faxa od 1.60m koje bi pivo: najvece!

kao da se vrime zaplelo u švere...
kao da se vrime zaplelo u švere...
Janko1306

Garden Brewery IPA ili CIPA.
Ak nema toga, može i Žuja!

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Born to fish, forced to work
sarx

Velebitsko,svijetlo,rezano,tamno. Pan zlatni. Tomislav jesen/zima. Meni najbolje pivo u nas.
"Možete doživjeti stotu ako se odreknete svih stvari zbog kojih biste htjeli doživjeti stotu''

"tobjer je odlicni bang dor buck"
Floki

Karlovacko mi je pivo broj jedan. Ljeti mi kasun traje dan-dva. :D
Kuzim da je to mnogima gorko smece, ali ja volim onu reskost...kad zedan uz komin potegnem pola boce u gucu pa me lipo recne...nema sladje.
To mi je bas pivo za svaki dan.

Kozel mi je trenutno u frizider. Malo vise okusa i slatkosti, malo manje gorko...takodjer solidno pivo za svaki dan.

Za svakodnevno pivo bih jos dodao staropramen, ali ne uvijek i ne uz sve. I ne znam jesam li lud, ali imam osjecaj kao da je staropramen u limenci bolji od onog u boci.

Zuja mi nikad nije legla. Ima neki biljni okus/miris koji mi nikako ne odgovara, makar isto nemam problem utaziti ljutu zedj istim, kad je potreba.

Moram jednostavno spomenuti da je Heineken, realno, najobicnija voda. To je vise kao njeznije pivo, za dame.

Nemojte mi se sad vridjati i kontrirati. To je moj dojam i ocjena mog nepca. Postujem razlicitost i tudje ukuse.
Poist, popit i našalit se!
mardantinel12

Garden citrus IPA
Zmajsko pale ale
Zlatni Pan

Sent from my MI 6 using Tapatalk
HHmischko

Corona. Osječko. Sve ostalo što sam pio, a pio sam SVE što ima na našem tržištu ( a i šire, a i ranije dok je ponuda bila SVAKAKVA! ) mi je nakon nekog vremena počelo ići na živce. Recimo, staropramen mi je na prvu bio jako dobar. Nakon nekoliko kištri je imao neki slatkasto - iritantan okus. E taj okus mi dugoročno počne smetati na svakom pivu kada ga neko vrijeme konzumiram, osim ova 2 prva navedena. To može i na hektolitre u nizu. Eh, da i Amstel. Ali ne ovo smeće, nego onajpravi u smeđoj boci, što se pio kod nas krajem 90-ih. (ako se dobro sjećam).

Iako sam izbacio konzumiranje preko tjedna - jako deblja.
Meštar

Pšenični Paulaner i Velebitsko

Sent from my iPhone using Tapatalk
Jock

Karlovačko, Krusevice, Velebitsko. Može i Zlatni Pan.
Karlovačka pivovara mi ima bolja piva (Karlovac, Krusevice, Heineken) od Zagrebačke (Žuja, Staropramen, Stella).
BTW gdje je nestala Stella?

Poslano sa mog Mi MIX 2 koristeći Tapatalk
mattek

Karlovačko. Kad sam u tkalci onda grička koju volim presjec sa dva klasa. S tim da volim probat neka nova ako sam u prilici

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk
mirda

Za svaki dan i ubijanje ljetne žeđi popit cu nešto od ..Češke krušovice, Kozel, Staropramen, tek tada žuja, velebitko. Sve to trpam u isti kos i ne pravim neku razliku
No pivo mi je puno vise od tih industrijskih. Dakle, za uzivanciju tu su craftovi.
Posebno mi dobar/drag zmajski Hoppy Wheat, zatim ovo ljeto pasalo mi je posebno Ljeto u zagrebu od Medvedgrada, Baltazar pa sad Vragec su im isto odlicni! C4 od Nove runde...vrhunsko! Gardenovi craftovi su standarno dobri...
Ocu rec...izbor je stvarno velik pa tko voli pivo, moze uzivati punooo vise nego pijenjem ovih "industrijskih"

Poslano sa mog E5823 koristeći Tapatalk
slika
trunto

mirda je napisao/la: Ocu rec...izbor je stvarno velik pa tko voli pivo, moze uzivati punooo vise nego pijenjem ovih "industrijskih"
Zato i je u naslovu teme "everyday".
Ako krenemo putem craft pivi, tu je odabir stvarno ogroman, možda bi za to mogla biti posebna tema.
Ali što se tiče craft pivi, ja sam jako razočaran, probao sam sve i svašta u HR i SLO ali sam u pravilu baš neugodno iznenađen.

Za mene je vrh pivovarske ponude Belgija i njihove pive, koje redovno konzumiram ali kako rekoh, nije to za gašejne žeđi i nudenje gostima (generalna populacija).
Odgovori