Neodgovoreni postovi | Aktivne teme Sada je: čet lip 08, 2023 3:32 am.

PRVI HRVATSKI PORTAL O SATOVIMA

Odgovori  [ 387 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Sljedeća
ŽELJEZNICA u HR 
Autor/ica Poruka

Post Re: ŽELJEZNICA u HR
Aaa da, istina [emoji123]

pon ožu 22, 2021 10:09 pm

garlic je napisao/la:
gazdaki je napisao/la:
Nisu nestale nego je fond poslovao negativno tj smanjila se vrijednost fonda u odnosu na prošlu godinu..Sent from my iPad using Tapatalk

Viš, ja sam sad malo glup kao željezničar. Pa mi nije jasno kako to da sam te i te godine uplatio npr 8400 kuna a na kraju tih novaca nema!?
A u taj fond sam morao ući jer je to bila zakonska obaveza. I da sam imao tih 8400 kuna u svojim rukama pretvorio bi ih u eure i novac bi bio kod mene. Ovako se neki belosvetski lopov okoristio mojim novcima pa poslije lakonski objavio da je "fond poslovao negativno".

Znači tebi nisu nestali novci,
Siguran sam da je bilo neke vrijednosti na kraju godine.
Proguglaj malo [emoji3]

Zašto je cijena udjela pala je za analizu...

Sent from my iPad using Tapatalk

uto ožu 23, 2021 7:00 pm

gazdaki je napisao/la:
garlic je napisao/la:
gazdaki je napisao/la:
Nisu nestale nego je fond poslovao negativno tj smanjila se vrijednost fonda u odnosu na prošlu godinu..Sent from my iPad using Tapatalk

Viš, ja sam sad malo glup kao željezničar. Pa mi nije jasno kako to da sam te i te godine uplatio npr 8400 kuna a na kraju tih novaca nema!?
A u taj fond sam morao ući jer je to bila zakonska obaveza. I da sam imao tih 8400 kuna u svojim rukama pretvorio bi ih u eure i novac bi bio kod mene. Ovako se neki belosvetski lopov okoristio mojim novcima pa poslije lakonski objavio da je "fond poslovao negativno".

Proguglaj malo [emoji3]

Kako nisu? Nego je taj neki poslovni index te godine bio negativan? I sve što sam uplatio kao da nisam uplatio. Nego je čak taj moj cjelokupni iznos koji sam imao - UMANJEN. Znači posegnuli su i za onim novcima koji su već bili u fondu.
A što npr, da taj privatni mirovinski fond posve bankrotira? Odjednom nema više para?
Onda bi se svima nama ti novci vraćali oko 1000 godina iz državne kase. Znači od poreznih obveznika.
To se već i dogodilo kada je moj otac imao neku deviznu štednju u nekoj HGB banci. Ljudi moji ne možete vjerovati, pare su nestale netragom! I vraćen mu je dio tog novca ali u kunama. I to iz državnog proračuna.

Uvijek ti financijaši misle da su ljudi neuki pa im prodaju neke svoje "stručne" spike. Ko da svatko ne zna izračunati da su 1+1=2.

sri ožu 24, 2021 11:14 am

garlic je napisao/la:
Ko da svatko ne zna izračunati da su 1+1=2.

Ali ne zna svatko što je fond. ;)

sri ožu 24, 2021 11:27 am

garlic je napisao/la:
gazdaki je napisao/la:
garlic je napisao/la:
[quote="gazdaki"]

Proguglaj malo [emoji3]

Kako nisu? Nego je taj neki poslovni index te godine bio negativan? I sve što sam uplatio kao da nisam uplatio. Nego je čak taj moj cjelokupni iznos koji sam imao - UMANJEN. Znači posegnuli su i za onim novcima koji su već bili u fondu.
A što npr, da taj privatni mirovinski fond posve bankrotira? Odjednom nema više para?
Onda bi se svima nama ti novci vraćali oko 1000 godina iz državne kase. Znači od poreznih obveznika.
To se već i dogodilo kada je moj otac imao neku deviznu štednju u nekoj HGB banci. Ljudi moji ne možete vjerovati, pare su nestale netragom! I vraćen mu je dio tog novca ali u kunama. I to iz državnog proračuna.

Uvijek ti financijaši misle da su ljudi neuki pa im prodaju neke svoje "stručne" spike. Ko da svatko ne zna izračunati da su 1+1=2.[/quote]Znači ti svake godine uplatiš neke novce, za te novce se kupe neki vrijednosni papiri.
Vrijednost tvog udjela je količina tih papira puta njihova tržišna cijena. Ti si na kraju godine imao veču količinu, ali im je cijena bila niža, tako da je na kraju godine ukupna vrijednost bila niža nego na početku...
Npr. Imas 1 dionicu firme x koja vrijedi 10 kuna, kupiš još jednu dionicu koja vrijedi 10 kuna, imaš 2 dionice koje ukupno vrijede 20 kuna, kroz godinu padne vrijednost dionice na 1 kunu, pa ti imaš 2 dionice koje ukupno vrijede 2 kune...ne može jednostavnije...

sri ožu 24, 2021 11:29 am

Post ŽELJEZNICA u HR
anicrovs je napisao/la:
garlic je napisao/la:

Pa teško je proguglati [emoji3]

sri ožu 24, 2021 11:30 am

gazdaki je napisao/la:
anicrovs je napisao/la:
garlic je napisao/la:

Pa nemam što guglati jer NOVACA NEMA. I još da sam sebi objašnjavam gdje su novci?

Nije ti dobra usporedba sa dionicama jer dionice netko kupuje na skroz dobrovoljnoj bazi. Ja nemam nitijednu.
I ponavljam ti, meni ta spika liči na ono.....netko ti mazne novce a ti se još njemu moraš ispričavati, ha, ha...

Ne trebaju narodu silni uzaludni fakulteti i financijaške spike da prepoznaju mutež. Npr, kad su fondovi dobro poslovali onda se novac slijevao u džepove financijaša, a kad je malo zaškripilo onda nisu izvadili te novce da popune manjkove nego proglasili negativan index.
I zašto taj fond sad meni nudi 350 kuna mjesečno a imam u njemu 250 tis kuna? Pa lopovska spika! Jel da to googlam?

Zadnja izmjena: garlic; sri ožu 24, 2021 11:47 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

sri ožu 24, 2021 11:43 am

garlic je napisao/la:
Pa nemam što guglati jer NOVACA NEMA. I još da sam sebi objašnjavam gdje su novci?

Kolega, vi se šalite naravno ? :)

sri ožu 24, 2021 11:45 am

anicrovs je napisao/la:
garlic je napisao/la:

Paaa, definicija fonda bi ovako išla. To je jedna ekipa koja ništa ne radi i ništa ne proizvodi. Nego sakupljaju i broje novce. Sa tim da novce svim snagama misle zadržati za sebe, tj imovina, nekretnine i sve već što ide sa ogromnim parama.
Na kraju svi fondaši su bogati a ljudima na kojima su se obogatili bi na kapaljku vraćali sitnež.

Jel dobro to?

sri ožu 24, 2021 11:59 am

Eto, zato "ne trebaju narodu silni uzaludni fakulteti i financijaške spike".

Nemoj se zamarati novcima. Čuvaj zdravlje i obitelj - to je najvažnije! :drink2

sri ožu 24, 2021 12:07 pm

anicrovs je napisao/la:
Eto, zato "ne trebaju narodu silni uzaludni fakulteti i financijaške spike".

Nemoj se zamarati novcima. Čuvaj zdravlje i obitelj - to je najvažnije! :drink2

Meni čak niti banka nije potrebna.....nekad su naši roditelji dobivali novac u firmi, platna vrećica.
I kako to samo kažeš "nemoj se zamarati sa novcima", a kad dobiješ doma račun za struju onda ga ne možeš platiti sa čavlima.
U životu nikad nisam dignuo niti jedan kredit pa ispada da je banka mene trebala a ne ja njih.

Dobro ja znam da financijaši, lihvari i ta ekipa imaju uvijek spremnu spiku da opravdaju svoj nerad i društvenu nekorisnost. Pa još to tobože plasiraju kao neku "stručnost".

A sad malo relaksacije:
Jedan moj bivši kolega.....

Hrvatska
'IMAM KRATAK FITILJ'

https://net.hr/danas/hrvatska/strojovoda-dobio-otkaz-jer-je-zbog-suspenzije-izvrijedao-sefa-ti-si-dubre-i-balavac-koji-pojma-nema/

sri ožu 24, 2021 12:18 pm

Dobro došao u 2021. godinu.
1+1=2, ali samo ako zbrajaš jaja, krumpire ili nešto slično.
Ne treba ti fakultet za neku osnovnu financijsku edukaciju kojom bi lakše plivao.
Znači, ti si samo lijen i prepametan.
Zahebana kombinacija.

sri ožu 24, 2021 12:32 pm

anicrovs je napisao/la:
Dobro došao u 2021. godinu.
1+1=2, ali samo ako zbrajaš jaja, krumpire ili nešto slično.
Ne treba ti fakultet za neku osnovnu financijsku edukaciju kojom bi lakše plivao.
Znači, ti si samo lijen i prepametan.
Zahebana kombinacija.

Čemu nervoza ako netko konačno ustanovi "Car je gol".
Moja financijska edukacija ide do toga da radim i zaradim, pošteno. Samo sam 15 godina radio po noći, smjene po 12 sati.
I znam kad imam u džepu 100 kuna da nemam 105 kuna, ha, ha.

I jel to ta sjajna 2021 god kojoj su prethodili slomovi burzi, opća financijska nestabilnost, na milijarde dolara nestalog novca, propale multikorporacije, banke..... i na kraju spašavanje svega toga iz džepova obične raje??
Zato imam pravo biti kritičan i skeptičan u vezi financijaškog kvasca.

sri ožu 24, 2021 12:46 pm

garlic je napisao/la:
gazdaki je napisao/la:
anicrovs je napisao/la:
[quote="garlic"]Ko da svatko ne zna izračunati da su 1+1=2.

Nije ti dobra usporedba sa dionicama jer dionice netko kupuje na skroz dobrovoljnoj bazi. [/quote]

Fond radi upravo to, kupuje dionice, tako da...
Nije problem što ne znate kolega, ne go odbijate naučiti

sri ožu 24, 2021 1:00 pm

Mene nitko nije pitao kad sam se morao upisati u taj fond kamo će oni nofce plasirati?
Čim su dionice u pitanju ja bih odgovorio - ne može!
Uopće nije moja briga kako fond posluje? Dobro.
Ali znam samo da je kod njih 250 tis mojih kuna koje nikad neću naplatiti. To je cca pola kile zlata koje sam sad mogao imati kod kuće ispod kreveta.

Jel sad može biti jednostavnije?

sri ožu 24, 2021 1:05 pm

Može. Popušio si novce. Po zakonu. Dobro?

sri ožu 24, 2021 1:43 pm

anicrovs je napisao/la:
Može. Popušio si novce. Po zakonu. Dobro?

Pa nisam samo ja. I ajde, priznaš. Sav taj novac uplaćen u privatne mirovinske fondove završio je van HR, ništa od toga nije investirano u HR proizvodnju, radnika, seljaka....?
Nego, koja je to tada bila struktura da je dopustila ulaz tih privatnih mirovinskih fondova u HR? Dobro su znali što će se dogoditi, a sad su u mišjim rupama.

Kao, može se ta neka privatna mirovinska štednja prebaciti u državni fond i onda je penzija uvećana. Ali opet to pada na grbaču HR države i proračuna....

sri ožu 24, 2021 1:54 pm

Daj fakat googlaj, sto je fond u sto ulaze i tako dalje pa se onda vise neces sramotiti s ovakvim glupostima...

Sent from my iPhone using Tapatalk

sri ožu 24, 2021 2:10 pm

garlic je napisao/la:
Pa nisam samo ja. I ajde, priznaš. Sav taj novac uplaćen u privatne mirovinske fondove završio je van HR, ništa od toga nije investirano u HR proizvodnju, radnika, seljaka....?
Nego, koja je to tada bila struktura da je dopustila ulaz tih privatnih mirovinskih fondova u HR? Dobro su znali što će se dogoditi, a sad su u mišjim rupama.

Kao, može se ta neka privatna mirovinska štednja prebaciti u državni fond i onda je penzija uvećana. Ali opet to pada na grbaču HR države i proračuna....

Stari, ti si odabrao..

garlic je napisao/la:
Moja financijska edukacija ide do toga da radim i zaradim, pošteno. Samo sam 15 godina radio po noći, smjene po 12 sati.
I znam kad imam u džepu 100 kuna da nemam 105 kuna, ha, ha.

..a sad bi o strukturama fondova i ulaganjima?

Radi, zaradi, a drugi će upravljati tvojim novcima. :good

(stvarno mi je dosadno :biggrin )

sri ožu 24, 2021 2:22 pm

gazdaki je napisao/la:
Daj fakat googlaj, sto je fond u sto ulaze i tako dalje pa se onda vise neces sramotiti s ovakvim glupostima...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa čuj, meni tvoje izlaganje izgleda glupost.

Ljudi inače jesu ovce...za šišanje. Novci nestanu i onda im netko "lijepo i fino" objasni da je to malo viša matematika i da oni to ne kuže. Ali para i dalje nema, ha, ha.....

I sad si ti pametan, fond ulaže......pa koga to boli patka?
Rezultat je loš za ulagače i ne mogu računati na adekvatnu naknadu. Taj sistem je u cijelosti zamišljen za mužnju ili ono šišanje što prije navodim.
Eto čovjek ispali da smo svi popušili novce i to je cijela istina. Po zakonu. Ak tebi to paše onda si nemoralna osoba.

sri ožu 24, 2021 2:23 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Odgovori   [ 387 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: