Prijedlozi za Portal

Rocky

plastikman je napisao/la:Jedno pitanje

Zašto je papirić zgužvani?

Poslano sa mog 22081212UG koristeći Tapatalk
Da se spriječi fotošopiranje fotke
"Do you like having a good time? Then you need a good watch!" - Rocky Balboa, Rocky II, 1979
Chuck Norris doesn't wear a watch, HE decides what time it is.
Nono
Admin and Owner

Zato jer je na glatki papir puno lakše fotošopirati nečiji username nego na zgužvani komad papira. I onda se može ali to već treba znati materiju
wind

Papir se gužva da je teže uredit podatke u Photoshopu.

Reddit (WatchExchange - preko 300 000 ljudi) slično funkcionira, sat uz papir na kojemu je ime profila i datum mora bit jedna slika u oglasu. Zgužvani papir nije loš ka još jedan sigurnosni level. Taj kod je vrhunska stvar, ali za to ipak treba nekakvo programiranje (šta ne znan jel uopće moguće unutar ovog foruma) ili vojska moderatora ka šta Nono kaže.
Zadnja izmjena: wind, dana/u pon srp 03, 2023 9:39 am, ukupno mijenjano 1 put.
paco

U, hbte. Dokle ljudi idu. Level pro.
Zakapa

Ma da slažem se, teško bi to bilo radi potrebe dodavanja masu moderatora, ali možda bi se moglo na neki lakši način isto to odraditi radi veće sigurnosti.
Jer recimo masu puta vidim oglas od korisnika sa prvim postom gdje nešto prodaje ili ih ima max 10, cijena bude ok, ali se ne usudim unaprijed uplatiti neprovjerenom članu. Možda nekako onda dodatno se ograditi za članove ispod 100-200 postova da im moderator dodijeli neku šifru koji bi prikazali na papiru. Mislim da to onda nije veliki posao.
E sad baš da mi se da 400+km potezati dodatno za sat od 500 ili manje eura ne baš da ga vidim uživo. Ali ako je član provjeren evo ja sam prvi kupio od dugogodišnjeg člana i unaprijed uplatio, ali ne bi baš nekoj novajliji :)
Nono
Admin and Owner

Sve kužim ali iako u teoriji je to izvedivo, u praksi je jako teško. Portal Satova je forum entuzijasta, besplatan je za korištenje i ima besplatan oglasnik. Moderatori rade ovaj posao pro bono, znači odvajaju svoje slobodno vrijeme da bi forum radio podmazano i ovako imaju posla preko glave.
Zato i stoji u pravilniku da je korištenje oglasnika isključivo na vlastitu odgovornost. Da smo komercijalni webshop, bio bi drugačiji pristup cijeloj situaciji i naravno da bi integrirali ne jedan, već nekoliko mehanizama sigurnosti prilikom kupnje.
Postoji cijeli članak na forumu u prethodnom postu kako se zaštiti od potencijalnih prevara i treba čitati feedback korisnika. Znam da je rizično kupovati sat od osobe koja ima 10 postova, ali postoji vrlo jednostavno rješenje - kupiš sat od osobe koji ima 500 plus postova i desetak pozitivnih feedbacka.
Zakapa

Da kužim sve, ali nije niti u redu da se netko registrira i odmah prvi post prodaja sata i nakon toga zatvori acc.
Da li se može razmisliti o nekakvoj minimalnoj količini postova prije otvaranja oglasa? Tu ne treba recimo kontrola moderatora ako se to moze automatski napraviti, nekakav limit ili?
Kako god bilo, eto cisto jedan prijedlog, možda se u buducnosti nesto realizira...
Nono
Admin and Owner

Zakapa je napisao/la:Da kužim sve, ali nije niti u redu da se netko registrira i odmah prvi post prodaja sata i nakon toga zatvori acc.
Da li se može razmisliti o nekakvoj minimalnoj količini postova prije otvaranja oglasa?
Imali smo i tu opciju tokom godina, ako stavimo minimalni broj postova (tipa 100), onda se događa da novi useri speed postaju (komentari tipa "+1, odlično, jako dobro, sviđa mi se") i spamaju forum samo da dođu do te brojke od 100 postova. Nema smisla.
plastikman

Slažem se
Nazoveš osobu i neka normalna komunikacija da te dovede do toga otići vidjeti ili ne
A o uplati par tisuća eura na neviđeno to tek provjerenim članovima

Poslano sa mog 22081212UG koristeći Tapatalk
Ja sam pjesnik Ličkoga kraja i moja inspiracija dolazi iz jaja...
Seiko007

Ako su ljudi normalni, nema problema...
U zadnjoj kupovini sam od kolege s foruma, kojeg ne poznajem osobno, kupio Rolex.
Čovjek u Splitu, ja u Zagrebu.
Zamolio trećeg kolegu da pogleda sat...
Kolega prodavač ostavio sat trećem članu, a ja mu uplatio novce preko iban...

On ostavio sat bez da je novce dobio, ja novce uplatio bez da sam sat vidio. I sve 5, nadam se da ću imat priliku popit cugu s kolegom u neko dogledno vrime.

S druge strane pojave se ljudi koji naprave dramu nakon što sve legitimno pregledaju i primopredaju...

Nema srebrno metka, a da ne košta i traži profesionalna rijesenja. Realno, od osobe koja se jučer pojavila na forumu i prodaje nešto po super povoljnoj cijeni... Provjerite osobno i kod urara.
Pepermint31

Bolje platiti malo više od provjerenog sellera nego se kockati sa nekim kojem je to prva prodaja. Kad kupuješ rabljeni razlika u cijeni je mala ali imaš čistu savjest kod kupovine sellera sa feedbackom pa će ti sat uredno doći u stanju na koje je opisan. U većini slučajeva ako nije vintage u pitanju...

Sent from my SM-S916U1 using Tapatalk
Onaj forumaš koji bulji u sat na ruci dok je točno vrijeme u drugom planu...
Stig

Nema pravila, i to sto netko ima 500+ postova ne znaci da nece slagat/zayebat i slicno.. naravno da je takvih u manjini ali ima, pa bilo je oglasa od starih clanova gdje stave slike satova i kazu ima ostecenje na jednome dijelu, a na slikama ocigledno jasno vidljivo da ima jos 2-3 ozbiljnija ostecenja na npr rubu stakla, i slicne stvari, ili na satovima od 200-300€ oglase i onda je spika "ma nemam pojma, nisam ja ni gledao sat, uzeo pod racun, ne zanimaju mene te jeftine drlje, oces neces.." sto je isto svakom pametnom jasno da se ocito namjerno skrivaju neke stvari i pravi se glup, jer nismo na forum.hr nego znamo na kojem forumu, a to sa pricom na telefon isto nista ne znaci, dozivio sve lijepo super, zapricali se o xy drugih stvari, reko bi covjek ljudina, i onda nakon dva dana po dogovoru se vise ne javlja niti odgovara na poruke, a sve to zato sto je stavio sat na chrono24 za 200kn vise, eto.. budi covjek pa reci predomislio sam se i sve ok, a ne ispast peezda.. i da ne nabrajam jos xy primjera..

Suma sumarum, zguzvani papiric je skroz ok ideja, a sve ostalo je na vlastiti rizik kao i sve sto kupujes u zivotu, cetvero oci otvoriti i tjt nema garancije..
Pepermint31

Pa dobro, kad kupuješ rabljeno to je uvijek na rizik. Nekad znaš nešto prodati kao recimo što se meni događalo, prodam sat sa savršenim opisom koji radi točno kako sam rekao. Nakon par dana onaj što je kupio se žali na nešto na što sam 100% siguran da nije točno, ima grižnju savjesti zbog kupnje i želi I biti neki drugi sat. Hoće da vrati i ja lijepo kažem ok, vrati sat I ja mu vratim pare nazad. Još sam zadnji put ispao glup jer sam mu ja još platio paypalom za troškove slanja nazad. Doduše ovo je izvan foruma ali eto zato imam 100% pozitivan review.

Ima i kupaca koji su govna, OCD i traže dlaku u jajetu. Neki na WUS su mo tražili dodatne pare kao sat nije baš u parametrima odstupanja mada sam ja to dobro mjerio prije postavljenog oglasa. Tako da nikad ne znaš na koga ćeš nabasati.

Sent from my SM-S916U1 using Tapatalk
Onaj forumaš koji bulji u sat na ruci dok je točno vrijeme u drugom planu...
Seiko007

Dies ist ein Privatverkauf unter Ausschluss der Gewährleistung bzw. Sachmängelhaftung. Ein Umtausch und die Rückgabe sind ebenfalls ausgeschlossen. Ich kann euch die Uhr gerne per WhatsApp Video live von allen Seiten zeigen und eure Fragen persönlich beantworten.
GuardianOTB

Kaže da odjednom nemam pristup oglasima i aukcijama admin može provjera

Sent from my ELP-NX9 using Tapatalk

-----------------------
Orient Ray black
Marina Militare
Parnis power reserve
G Shock GD100-1B
Casio MWA 10
Nono
Admin and Owner

Preko browsera sve radi?
Zvonimir1985

Ja sam par puta ovo uočio!

slika

Ne znam do čega je...
"..until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes, Me say war..."
Nono
Admin and Owner

Zvonimir1985 je napisao/la: uto stu 05, 2024 12:18 pm Ja sam par puta ovo uočio!

slika

Ne znam do čega je...
Ovo je problem Tapatalka
GuardianOTB

Nono je napisao/la:Preko browsera sve radi?
Ovo je isto Tapatalk bio. Nakon updatea sve proradilo.

Sent from my ELP-NX9 using Tapatalk

-----------------------
Orient Ray black
Marina Militare
Parnis power reserve
G Shock GD100-1B
Casio MWA 10
ante

Predlažem sa se GTG podforum stavi iza sličnih uvjeta za vidljivost kao i oglasnik, trenutno ga vide i neregistrirani članovi.
Odgovori