Da je isao do Zg-a taman bi procitao "Zločin i kazna"Rocky je napisao/la:Praktički si biciklom mogao za isto vrijeme doći

Poslano sa mog SLA-L22 koristeći Tapatalk
Taman citam...i traje mi to citanje vec dugo.Vtcwatch je napisao/la:Da je isao do Zg-a taman bi procitao "Zločin i kazna"Rocky je napisao/la:Praktički si biciklom mogao za isto vrijeme doći
Poslano sa mog SLA-L22 koristeći Tapatalk
Rocky je napisao/la:Kenjaju kvake. Njemačka je za Hrvatsku SF.
Najviše se to primjeti u državnim službama koje funkcioniraju. Meni su u par navrata znali službenici pomoći dobrim savjetima, a kao službenu dostavu dokumentacije su priznali ono što sam poslao e-mailom, nisam uopće morao obilazit šaltere osim u par vrlo iznimnih situacija.
A što se DB tiče. Ima kašnjenja, da ali daleko je to od HR standarda kašnjenja.
Npr nikad na posao nije zakasnio netko od kolega tko dolazi međugradskom i prigradskom željeznicom. A gradske, U Bahn ima frekvenciju 2 minute, S Bahn 5 minuta.
A ja sam u HR znao kasniti na posao ako bih se odvažio ići željeznicom 4 stanice umjesto autom. Jer eto 1-2x tjedno ne dođe u 7:35 nego u 7:55 ili tako nešto. Još gori je bio povrat kući, tamo su uredno bili promašaji po 20-30min, još češće nego u jutarnjoj šihti. A znalo je i premašit 30min.
Rocky je napisao/la:Kenjaju kvake. Njemačka je za Hrvatsku SF.
Najviše se to primjeti u državnim službama koje funkcioniraju. Meni su u par navrata znali službenici pomoći dobrim savjetima, a kao službenu dostavu dokumentacije su priznali ono što sam poslao e-mailom, nisam uopće morao obilazit šaltere osim u par vrlo iznimnih situacija.
Onda HR u kojoj ti živiš nije ona koju sam napustio prije 2 godine, drago mi je čuti da je takav napredakgarlic je napisao/la:Pa tako je i u HR. Npr, ja sam puno komunicirao, samo putem maila i telefona, sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i Hrvatskim zavodom mirovinskog osiguranja. I obavio sam puno stvari u svoju korist a niti jedan službenik me nije uživo vidio.
Čak sam i sa bivšom firmom u kojoj sam radio, HŽ PP, komunicirao mailom i razmjenjivao važne dokumente.
Rocky je napisao/la:Onda HR u kojoj ti živiš nije ona koju sam napustio prije 2 godine, drago mi je čuti da je takav napredakgarlic je napisao/la:Pa tako je i u HR. Npr, ja sam puno komunicirao, samo putem maila i telefona, sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i Hrvatskim zavodom mirovinskog osiguranja. I obavio sam puno stvari u svoju korist a niti jedan službenik me nije uživo vidio.
Čak sam i sa bivšom firmom u kojoj sam radio, HŽ PP, komunicirao mailom i razmjenjivao važne dokumente.
U HZZo sam morao osobno dolaziti radi x gluposti.
Ovdje nisam morao nikog uživo vidjeti ni kod prijave na zdravstveno.
A imam dodijeljenu kontakt osobu u javnom zdravstvenom osiguranju (dakle ne pričamo o privatnom), koja mi u roku par sati odgovori na mail sa upitom i to na engleskom.
Nažalost HR ni ne iskorištava E-građane, što je u stvari dobar koncept, ali trenutno polufunkcionalan sustav.
No jasno je da mogu napraviti suvišnim x tisuća šalteraša, tko bi onda glasao...
Kad sam kupovao stan, trebao mi je između ostalog i vjenčani list kojeg sam iz e-građani u pdf-u poslao mailom. Slijedeći dan mi stiže odgovor na mail da ga trebam isprintati i donijeti u uredRocky je napisao/la:
Nažalost HR ni ne iskorištava E-građane, što je u stvari dobar koncept, ali trenutno polufunkcionalan sustav.
No jasno je da mogu napraviti suvišnim x tisuća šalteraša, tko bi onda glasao...
crash je napisao/la:Kad sam kupovao stan, trebao mi je između ostalog i vjenčani list kojeg sam iz e-građani u pdf-u poslao mailom. Slijedeći dan mi stiže odgovor na mail da ga trebam isprintati i donijeti u uredRocky je napisao/la:
No jasno je da mogu napraviti suvišnim x tisuća šalteraša, tko bi onda glasao...![]()
Toliko o e-građani.
Jock je napisao/la:Meni za Zg parking kartu: sve skenirao i poslao mailom i zamolio da ne dolazim tamo (vozio sam rentacar pa sam cesto morao produzivati) i ovi me otkantaju.. kad sam dosao tamo covjek uzme papire, skenira ih (kao u mom mailu) i vrati mi originale. WTF
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ahagarlic je napisao/la:Jock je napisao/la:Meni za Zg parking kartu: sve skenirao i poslao mailom i zamolio da ne dolazim tamo (vozio sam rentacar pa sam cesto morao produzivati) i ovi me otkantaju.. kad sam dosao tamo covjek uzme papire, skenira ih (kao u mom mailu) i vrati mi originale. WTF
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa čobani...valjda iz ZG Holdinga, nego što bi drugo bilo......?