ŽELJEZNICA u HR

off topic chat forum
garlic

Jock je napisao/la:
garlic je napisao/la:
Jock je napisao/la:Meni za Zg parking kartu: sve skenirao i poslao mailom i zamolio da ne dolazim tamo (vozio sam rentacar pa sam cesto morao produzivati) i ovi me otkantaju.. kad sam dosao tamo covjek uzme papire, skenira ih (kao u mom mailu) i vrati mi originale. WTF slika

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa čobani...valjda iz ZG Holdinga, nego što bi drugo bilo......?
Aha

Sva ta spika ti ovako počinje i završava. Svi ti niži službenici imaju spiku "da moraju tako raditi" jer im je šef/uprava tako naložila.
A taj šef/uprava sve sami teški krkani...."kamen, krš i TVRDE GLAVE"
Radio sam u NASA i točio benzin u rakete
gazdaki

Najbolja mi je ova spika, nije u Njemačkoj tako sjajno kod nas je bolje Je, zato svi Nijemci čekaj u redu za preselit u RH.
Te priče možete prodavati nekome tko to nije sam vidio.

Iz mog iskustva, a neko sam vrijeme proveo u Njemačkoj i neko sam vrijeme vlakom išao na posao u RH, volio bih da imamo njemački sustav vlakova i kašnjenja...ne da mi se sad pisati sve primjere i avanture s HŽom

A to je sve rezultat negativne selekcije i nesposobnih ljudi, jer radili, ne radili plaća stiže
Poznajem kratkotrajnog voditelja prodaje u HŽu, uveo je tip internet prodaju karata i sve ih natjerao da idu prodavati...morao je otići iz HŽa i ima brdo tužbi za mobing....a internet perodaja karata se ugasila. Ne znam kako je sad.

Ali se isto tako slažem da je privatizacija javne infrastrukture uglavnom bila neuspješna...iznimka su Japanske željeznice

Sent from my iPad using Tapatalk
gazdaki

citrus je napisao/la:Trenutna željeznica u HR može slobodno i u topic humor.
To više nije ni smiješno...više je tragedija

gazdaki

citrus je napisao/la:Najgore od svega je kaj vi fakat niste svjesni zašto bi netko tko vas hrani imao pravo na svoje mišljenje. Shvaćate li vi zetovci odakle pare koje vam sjedaju svaki mjesec i kojima se krpaju rupe bez dna u najtrulijem sustavu u državnom vlasništvu?
...
Slažem se.

Najgore je što ima stvarno divnih i sposobnih ljudi u tim sustavima.

Rocky

Moj pokojni djed je radio i živio u Švicarskoj, pa kasnije u Njemačkoj od 50ih pa do smrti. Negdje 2000ih u penziji se htio vratiti u HR, kupiti kuću na moru, brod i uživati.
No kad se susreo sa preprodavačima nekretnina i hrvatskom birokracijom, rekao je fuck that shit (na njemačkom) i odlučio ostati u Njemačkoj do smrti.
"Do you like having a good time? Then you need a good watch!" - Rocky Balboa, Rocky II, 1979
Chuck Norris doesn't wear a watch, HE decides what time it is.
Rocky

gazdaki je napisao/la:Najbolja mi je ova spika, nije u Njemačkoj tako sjajno kod nas je bolje slika Je, zato svi Nijemci čekaj u redu za preselit u RH.

Iz mog iskustva, a neko sam vrijeme proveo u Njemačkoj i neko sam vrijeme vlakom išao na posao u RH, volio bih da imamo njemački sustav vlakova i kašnjenja...ne da mi se sad pisati sve primjere i avanture s HŽom

A to je sve rezultat negativne selekcije i nesposobnih ljudi, jer radili, ne radili plaća stiže slika
Poznajem kratkotrajnog voditelja prodaje u HŽu, uveo je tip internet prodaju karata i sve ih natjerao da idu prodavati...morao je otići iz HŽa i ima brdo tužbi za mobing....a internet perodaja karata se ugasila. Ne znam kako je sad.

Ali se isto tako slažem da je privatizacija javne infrastrukture uglavnom bila neuspješna...iznimka su Japanske željeznice slika

Frendica radi u HŽ. Kakve priče čujem, nije mi više ni smiješno nego je tragično kad pomisliš kolike stotine milijuna odlaze na taj nesposobni uhljebistan.

To što ljudi misle kako je tamo što se tiče razine gluposti i lopovluka, nek pomnože sa 5 pa će onda biti točnije.

Na jednog koji nešto radi, dođe bar 5 nesposobnih neradnika.
A ako netko poželi ne daj bože unaprijediti sustav, taj brzo nahebe.
"Do you like having a good time? Then you need a good watch!" - Rocky Balboa, Rocky II, 1979
Jock

gazdaki je napisao/la:Najbolja mi je ova spika, nije u Njemačkoj tako sjajno kod nas je bolje slika Je, zato svi Nijemci čekaj u redu za preselit u RH.

A to je sve rezultat negativne selekcije i nesposobnih ljudi, jer radili, ne radili plaća stiže slika

Ali se isto tako slažem da je privatizacija javne infrastrukture uglavnom bila neuspješna...iznimka su Japanske željeznice slika

Tako su za vrijeme Mao-a u Kini skupljali milodare “za gladnu djecu zapada”, a sami nisu imali ni saku rize na dan. Kod nas kad se neko pred penziju vrati iz “bijelog svijeta” u Hrvatsku (uglavnom zbog jos uvijek jeftinih nekretnina i besplatnog kakvog-takvog zdravstva) se snimaju dokumentarci na HRT-u kao o egziticnim zivotinjama slika

gazdaki

Sad sam se sjetio jednog primjera.
Frend radi u jednoj firmi kćeri HŽa.
Uhvatio se on pregledavanja ulaznih računa, iako mu to nije u opisu posla i skuži ogromne račune za vodu u jednom gradu u Slavoniji, doslovce se radilo o milijunima.
Ispalo je da je negdje otvorena voda, ne pričam o zahodskoj pipi, nego šmrku...miljuni doslovce iscurili.
A sad zamisli koliko toga još ima u manjim iznosima pa propuštena zarada itd.

garlic

Nije baš nigdje sjajno sa željeznicom. Vlakovi kasne u čitavoj EU. Jedna perjanica DB, koji je ICE, kasni po 2 sata.
Ljudi se uvijek okome na željeznicu kad je točnost u pitanju. A na željeznici je ustvari najteže postići točnost. Nitko se ne zabrinjava za autobuse, zrakoplove ili brodove? Pa kad je koji brod krenuo i došao na odredište točno po redu vožnje?
Na željeznici...... jedna pokvarena skretnica, koja je udaljena od svega ko bog od vraga, može prouzročiti čitav kolaps prometa i višesatna kašnjenja.
Puno treba znati o željezničkom sistemu.....i onda znate da je PROMET posve odvojen od Uprave i kojekakvih uhljeba. I mislite vi da se mi dolje na štreki ne trudimo!? Itekako se trudimo ali kad ste u takvom sistemu.....mali službenik ništa ne može učiniti.
Ja vam sada odgovorno tvrdim da niti jedno zakašnjenje na HŽ nije produkt nečije lijenosti, gluposti ili nesposobnosti. Nego bih morao tu sad prezentirati čitavu disertaciju zašto je i kako je to.
Puno puta, čak i svakodnevno, željeznički promet ima zakašnjenja zbog nesreća. Pa molim vas, a za to se nitko ne pita.....kako je moguće da godišnje bude polomljeno oko 100 rampi na željezničko cestovnim prijelazima?? Svaka takva polomljena rampa znači smanjenu brzinu prometa vlakova jer taj i taj prijelaz nije osiguran. Tu vlak mora stati, osigurati prijelaz i prijeći ga brzinom koraka!
Ima još tu puno faktora i ne da mi se o svemu pisati.
Ja sam sad izašao iz tog sistema ali još uvijek sanjam nesreće i budim se u znoju. Jer strojovođa je uvijek u stresu dok god se željezni kotači okreću....nikad ne znaš da li ćeš dobre volje doći na posao a na kraju to sve završi u policijskoj stanici jer ti se netko bacio pod vlak....ili si tresnuo automobil pun ljudi.....?

A za totalnu sekiraciju pročitajte kolike plaće imaju moji direktori....Uprava...

https://www.index.hr/vijesti/clanak/uhl ... y_topics_d
trunto

Ajde ajde sta kukate?

Mislite da je kod nas u SLO ista drugcije?
SŽ sindikat je najveći i najmoćniji sindikat u državi i ne može im nitko ništa.

Uhljebarstvo je kod nas još prisutnije, Hrvatska je po tom pitanju kudikamo bolja u pozitivnom smislu.
Rocky

Na poslu ima par kolega iz Srbije pa ponekad za ručkom uspoređujemo korupcijske skandale i političare.
Njihov zaključak je da su mislili da je HR puno naprednija. Lool eto bar imamo dobar marketing prema van
Jock

Meni kolega Slovenac iz firme isto kaze da je kod njih isto kao kod nas po pitanju korupcije i drzavnih firmi. Razlika je samo u tome sto su imali najveci BDP kod raspada Juge i preskociki rat, pa je standard ipak bolji

sinner77

O čemu vi svi skupa..

Čim neka institucija ima "H" u nazivu znaš da je teški primjer U Registraturi križan sa Prosjaci i Sinovi.

Daj se svedite na normalu svi skupa. Od novaca utučenih u Hrvatske Vode, HŽ i sve satelite, HP, HNB, HPB i sve ostale abominacije starog socijalnog sustava, koji vidi vraga je fuj fuj, bi trebali teorijski biti najmanje Irska a teško ali dostižno i Švicarska.

Kad se provodila "informatizacija javne uprave" HZZ je preko sindikata dignuo tužbu za mobbing na poslu jer vidi vraga svi službenici su morali naučiti upaliti računalo i tipkati na istom. Pa su zaposlili duplo službenika jer ovi oldskul po cijenu otkaza nisu htjeli upaliti "bil gejcovu paklenu mašinu" na poslu.

Eto ti ga na..

Kockoglava ekipa je samo isprika. Jer za kockoglavu ekipu su ili glasali ili nisu glasali ali su se pravili blesavi 30 godina SVI.

Sljedeći put kad vam baba ode glasati jer je "naš je čovik" slobodno je zatvorite u kuću.
https://www.mancave.hr/

"našikam se i pravim haos"
Edo

sinner77 je napisao/la: Čim neka institucija ima "H" u nazivu znaš da je teški primjer U Registraturi križan sa Prosjaci i Sinovi.

Daj se svedite na normalu svi skupa. Od novaca utučenih u Hrvatske Vode, HŽ i sve satelite, HP, HNB, HPB i sve ostale abominacije starog socijalnog sustava, koji vidi vraga je fuj fuj, bi trebali teorijski biti najmanje Irska a teško ali dostižno i Švicarska.
Tako je! Ja se isto slažem da se taj "H" ukine : Rvacke vode, Rvacka željeznica, Rvacka pošta,...
trunto

Jock je napisao/la:Meni kolega Slovenac iz firme isto kaze da je kod njih isto kao kod nas po pitanju korupcije i drzavnih firmi. Razlika je samo u tome sto su imali najveci BDP kod raspada Juge i preskociki rat, pa je standard ipak bolji

Pa tako otprilike.

Što je država manja, to je veća vjerojatnost da će biti korupcije. Krug je brzo završen, ja poznajem ovog, ovaj poznaje onog, onaj poznaje mene. Voila. Ajmo mi napravit neki biznis.
Tako otprilike funkcioniraju mala gospodarstva i države. Nema tu ničeg spektakularnog.
Speedy

E da ankete nisu pokazale da je sve gotovo za dva tjedna i da se imalo malo cojones malo mañana.
Rocky

trunto je napisao/la:
Jock je napisao/la:Meni kolega Slovenac iz firme isto kaze da je kod njih isto kao kod nas po pitanju korupcije i drzavnih firmi. Razlika je samo u tome sto su imali najveci BDP kod raspada Juge i preskociki rat, pa je standard ipak bolji

Pa tako otprilike.

Što je država manja, to je veća vjerojatnost da će biti korupcije. Krug je brzo završen, ja poznajem ovog, ovaj poznaje onog, onaj poznaje mene. Voila. Ajmo mi napravit neki biznis.
Tako otprilike funkcioniraju mala gospodarstva i države. Nema tu ničeg spektakularnog.
Da... Zato su male države Monako, Malta, Luksemburg i Lihtenštajn skroz u ćurcu. Nešto bolje su Švicarska, Danska i Belgija. slika
anicrovs

Dečki, nemojte tako. Pola satova i ostalih gadgeta kojima se divite na PSu su tu radi Rvacke. Da nam nije toga, još bi raspravljali koji je Tissot bolji. :biggrin
trunto

Švicarska je template koruptistana.
A svima nama kobajagi uzor.
Na dobrom smo putu onda...
garlic

Kako to ide? Paaaa, čak je i mene dosta ljudi pitalo jel imam kakvu vezu da se zaposle na HŽ...i to više u HŽ PP nego u Cargo.
Svi se tu nešto digli na zadnje noge a itekako bi im pasalo da se netko njihov zaposli na HŽ, neki bedasti sinek koji je završio uzaludni fakultet ili si misle ženu zaposliti da ne čubi doma.

No, prošla su ta vremena i HŽ PP učestalo i trajno otpušta radnike i ukida na stotine radnih mjesta koja su postojala još od austrougarskih vremena.

Ja sam dobio otkaz ugovora o radu ali častan otkaz gdje nisam baš izglajzao ko majmun...

sinner77, pa ti se bar ne trebaš sekirati....što god je maznuto i pronevjereno u državnim firmama - niti jedna ta kuna nije izašla iz tvojeg džepa :chuncky
Zadnja izmjena: garlic, dana/u pon ožu 22, 2021 11:58 am, ukupno mijenjano 1 put.
Odgovori