COVER

Monokromatska ljepota novog sportskog chronographa: Zenith Chronomaster Sport Titanium


Zenith je privukao pažnju i snažno rezonirao s entuzijastima u 2021. godini otkrivajući kolekciju Chronomaster Sport. Ističući se od svojih prethodnika, serija je uvela nekoliko karakterističnih elemenata poput vanjske lunete s podjelom na kojoj je moguće mjeriti vrlo precizne vremenske intervale od 1/10 sekunde, odstupajući od tradicionalne i vjerojatno suvišne “tachymetre” ljestvice koja se nalazi na mnogim kronografima. Nakon više varijanti u čeliku, s keramičkim ili metalnom lunetom, kao i varijacija od plemenitih metala, vrijeme je da ovaj sportski kronograf postane hrabriji, tehnički napredniji i lakši, s novim modelom Zenith Chronomaster Sport Titanium.

Zenith Chronomaster Sport Titanium

Zenith Chronomaster Sport odmah je naznačio svoj potencijal da postane još jedan ikonički dizajn Zenitha. Otkako je debitirao, kolekcija se proširila nudeći raznolike boje, materijale i cjenovne razrede (samo pogledajte posljednji Triple Calendar). Među svojim ponudama ističe se referenca od punog zlata ukrašena dragim kamenjem, skrivajući omiljenu ljestvicu od 1/10 sekunde ispod svoje raskoši. Iako je ova zlatna referenca iznimka, najnoviji Zenith Chronomaster Sport Titanium ističe se kao monokromatska ljepota kojoj je teško odoljeti.

Zenith Chronomaster Sport Titanium

Titan se često poistovjećuje s luksuznim sportskim satovima i s dobrim razlogom. Lagan, izdržljiv, otporan na koroziju i s paramagnetskim svojstvima, titan je idealan izbor za novi Zenith Chronomaster Sport. Izrađen od titana Tipa 5, kućište promjera od 41 mm je odličan spoj matiranih i poliranih površina koje naglašavaju sivkasti ton tog metala. Luneta, također izrađena od titana i ukrašena preciznom ljestvicom od 1/10 sekunde, ima karakterističnu sunburst matiranu dekoraciju. Polirani detalji poput bočnih bevela, rub lunete i elemenata svakog individualnog linka metalne narukvice daju neku dozu luksuza.

Monokromatska tematika se nastavlja i na brojčaniku. Ugniježđeni sub-dialovi za funkcije mjerenja vremenskih intervala chronographa su i dalje tradicionalno u trobojnom izdanju, iako u različitim nijansama sive. Facetirane kazaljke za sate i minute su presvučene slojem rodija i premazane su Super-Luminovom, osiguravajući optimalnu vidljivost u uvjetima slabog osvjetljenja. Slično tome, facetirani indeksi imaju isti premaz. Integrirani prikaz datuma koji se vrlo često zna ugurati između indexa 4 i 5 nije izostao ni na ovom modelu. Iako nije naročito najdraži detalj kod ljubitelja satova, moram priznati da sam se već naviknuo na njega.

Zenith Caliber 3600

Zenith Chronomaster Sport Titanium, pokretan već poznatim kalibrom 3600 od 5 Hz i sa 60-satnom rezervom snage viđenom kod drugih referenci, zaslužuje pohvalu za svoje performanse, evoluciju i suvremeni, tehnički nadahnuti pristup dekoraciji. Ova koherentnost besprijekorno se uklapa s temom sivog titana, vidljivom kroz safirni poklopac kućišta

Predstavljen u dvije varijante, novi Zenith se nudi u dvije verzije – s titanskim i gumenim remenom. Uz narukvicu, sat košta 11.400 CHF, na gumenom remenu 10.900 CHF, i dostupan je u Zenithovim buticima i ovlaštenim prodavaonicama diljem svijeta. Za daljnje pojedinosti, posjetite zenith-watches.com.

Zenith Chronomaster Sport Titanium