Cover

Iznenađenje za početak godine: Blancpain X Swatch Scuba Fifty: The Ocean Of Storms

U rujnu prošle godine, kolekcija Blancpain × Swatch Bioceramic Scuba Fifty Fathoms premijerno je predstavljena kako bi se proslavila 70. godišnjica Blancpainovog modela Fifty Fathoms. Ovi šareni Bioceramic satovi su su zapravo reprezentacije legendarnog ronilačkog modela Blancpain Fifty Fathoms, a pokreću ih automatski mehanizmi Sistem51 od Swatcha, dolaze s NATO remenima napravljenim od reciklirane ribarske mreže i imaju različitu grafiku na pozadini rotora koji su inspirirani s pet oceana Zemlje: Arktički (pješčano/narančasto), Tihooceanski (žuto/crno), Atlantski (plavo), Indijski (zeleno) i Antarktički ocean (sivo).

Blancpain X Swatch Scuba Fifty: The Ocean Of Storms

Iako lansiranje Blancpain × Swatch Scuba Fifty Fathoms nije izazvalo toliko uzbuđenje kao lansiranje MoonSwatch modela, zaljubljenici su se strpljivo postavljali ispred odabranih Swatch butika koji su prodavali satove na dan izlaska. Ovaj tjedan je Swatch predstavio novi dodatak kolekciji nazvan Ocean of Storms, crnu verziju inspiriranu ostacima najvećeg morskog područja Mjeseca, Oceanus Procellarum, koje zauzima preko 4.000.000 km2 i čini 10,5% ukupne površine Mjeseca.

Blancpain X Swatch Scuba Fifty: The Ocean Of Storms

Zadržavajući iste dimenzije kućišta kao i ostali modeli, crni Blancpain × Swatch Ocean of Storms ima promjer od 42,3 mm, debljinu od 14,4 mm i razmak od 48 mm između lugova.

Sve prijašnje verzije Scuba Fifty Fathoms satova imale su fumé završnu obradu na brojčaniku. S druge strane, Ocean of Storms ima ravnomjerno crni brojčanik s suptilnim sunburst završetkom. Kada okrenete sat i pomaknete NATO remen na stranu, primijetit ćete jedinstvenu završnu obradu Sistem51 mehanizma. Naravno, rotor ističe jedinstvenog morskog puža kao i na prethodnim modelma. Ovoga puta, riječ je o Okenia Luna, koji se svojom bijelom bojom i imenom savršeno uklapa u cjelokupnu temu sata. Kroz djelomično prozirni rotor, vidjet ćete sliku punog mjeseca s morem otisnutom na stražnjoj strani mehanizma.

Blancpain X Swatch Scuba Fifty: The Ocean Of Storms sistem51

Zašto je novi model u potpunosti crn? Novi mjesec se često naziva “crni mjesec” jer je vrlo malo vidljiv, pa je očigledno inspiracija potekla iz toga. Osim toga, crna verzija Blancpain × Swatch Scuba Fifty Fathoms nedostajala je kolekciji. Mehanizam je i dalje ostao identičan kao i kod prethodnih modela, Sistem51. Proizvodnja ovog kalibra potpuno je automatizirana, i kako samo ime sugerira sastoji se od samo 51 komponente. Radi na frekvenciji od 21.600 vibracija na sat i ima antimagnetska svojstva zahvaljujući Nivachron opruzi i konstrukciji od ARCAP-a (legura bakra, nikla i cinka). Također ima impresivnu rezervu snage od 90 sati, ali nažalost, servisi nisu mogući radi unikane konstrukcije koja uključuje varenje plastičnih komponenata.

Blancpain X Swatch Scuba Fifty: The Ocean Of Storms

Budući da je ovo ronilački sat, otporan je na vodu barem do 91 metra, što odgovara imenu modela. Fathom je povijesna pomorska mjera dubine koja se koristila u engleskom govornom području. Tijekom ronjenja, Super-LumiNova na brojčaniku i insertu lunete pomaže u čitljivosti a crni NATO remen s sivim i bijelim prugama osigurat će da sat ostane na vašem zapešću. Ukratko, Blancpain × Swatch Scuba Fifty Fathoms Ocean of Storms je logički dodatak kolekciji. Nedostajala je crna verzija, a tamni sunburst brojčanik predstavlja dobrodošlu promjenu.


Blancpain × Swatch Bioceramic Scuba Fifty Fathoms Ocean of Storms bit će pušten u prodaju 11. siječnja diljem svijeta. Prodavat će se u istim odabranim buticima koji već imaju originalne verzije Blancpain × Swatch Scuba Fifty Fathoms modele. Cijena će također biti ista kao i kod drugih modela – 390 € / 340 £ / 400 USD. Svaka osoba moći će kupiti samo jedan ovakav model dnevno po trgovini, a neće biti dostupan za online kupnju. Za više informacija, posjetite službenu Swatch internetsku stranicu.