Longines-Legend-Diver-39-8

Longines Legend Diver sada je dostupan u manjem kućištu od 39 mm

Dosljedno pozicioniran kao jedan od najatraktivnijih brendova u cjenovnom rangu oko 3000 eura (svakako bacite oko i na novu Spirit kolekciju), Longines je posebno cijenjen zbog svojih vintage rekreacija. Ovaj uspjeh pripisuje se spoju profinjenog dizajna, provjerenih i pouzdanih mehanizama i iznimne izrade brojčanika.

Longines Legend Diver blue

Unatoč tome, Longinesova vintage reizdanja su povremeno promašila očekivanja svojih ljubitelja brenda zbog nekih modernih elemenata dizajna kojima nedostaje taj specifičan i autentičan šarm koji imaju satovi stari po nekoliko desetljeća. Legend Diver je primjer sata s istim problemom, u aktualnim modelima koji imaju prozorčić za datumom nije u skladu s originalom a i za kućište koje neki tvrde da je preveliko zbog dugih prihvata za remen (iako veličina od 42 mm ostaje vjerna vintage originalu).

Longines Legend Diver 39mm leather

Šesnaest godina nakon ponovnog lansiranja Legend Divera – poteza koji je učvrstio Longines kao pionira vintage reizdanja – brand je konačno predstavio profinjenu iteraciju svog hvaljenog sata. Novi Legend Diver može se pohvaliti kompaktnijim kućištem od 39 mm s kraćim prihvatima za remen, popraćenim elegantnim brojčanikom bez datuma dostupnim u crnoj ili plavoj boji.

Dugo očekivana promjena za kolekcionare, kućište Longines Legend Diver 39mm doživjelo je sveobuhvatnu transformaciju, koja obuhvaća i dizajn i završnu obradu. Smanjenje veličine na 39 mm premošćuje jaz između trenutnih opcija od 42 mm i 36 mm, rješavajući brige kolekcionara kojima je veća opcija bila prevelika, a manja “prenježna” za ronilački sat. Ova naizgled suptilna izmjena značajno poboljšava nosivost i svestranost.

Longines Legend Diver 39mm back

Osim prilagodbe veličine, razni drugi elementi kućišta su prošli doradu. Prihvati remena su na primjer, sada širi ali i kraći, smanjujući njihovu izbočenost na zapešću i potencijalno zadovoljavajući širi raspon veličina zapešća.

Dizajn krunice također je dorađen. Odstupajući od prethodna dva široka i visoka cilindra, nova krunica je ravnija i šira, smanjujući svoj profil iz kućišta. Osim toga, krunice sada imaju polirane rubove, što im daje uglađeniji izgled.

Što se tiče završne obrade, najnovija iteracija predstavlja značajan napredak u odnosu na prethodni model, kojemu je vjerojatno nedostajao vizualni kontrast zbog neujednačenog laka na brojčaniku (posljednji modeli su imali tkz. fume i sunburst dial). Novi Longines Legend Diver 39mm prikazuje brušene bokove kućišta, stvarajući kontrast s poliranim prihvatima za remen i time podiže sportsku estetiku koja je u skladu s njegovim ronilačkim naslijeđem.

Udovoljavajući dvjema dugogodišnjim željama kolekcionara, Longines nije samo smanjio veličinu kućišta, već je i eliminirao prozor s datumom. Posljedično, novi brojčanik vjerno reproducira stari original iz 1959., sve do tipografije brojčanika.

Nedostatak prozora s datumom povećava jasnoću i balans brojčanika, što je ključno za razmatranje s obzirom da se primarno radi o ronilačkom satu u kojem je čitljivost prioritetna. Korištenje jednobojnog laka, za razliku od završnih slojeva od sunčevih zraka ili dima, daje satu nenametljiv izgled savršen za sportski sat. Ovaj suzdržani dizajn odjeknut će među kolekcionarima koji traže jednostavan ronilački sat koji je rafiniran i u konstrukciji i u završnoj obradi, a istovremeno zadržava robustan izgled sata.

Longines Legend Diver 39 mm pokreće mehanizam L888.6, u biti nadograđena verzija ETA 2892 mehanizma. Ekskluzivno za Longines, ovaj mehanizam ima silikonsku oprugu za povećanu otpornost na magnetska polja i temperaturne varijacije, zajedno s izdašnom snagom od 72 sata. pričuva. Važno je da je cijeli sat, a ne samo mehanizam, dobio COSC certifikat.

Novi Longines Legend Diver 39mm na narukvici od nehrđajućeg čelika ima cijenu od 3600 eura. Zanimljivo, verzija na plavom kožnom NATO remenu ima istu cijenu kao i verzije na čeliku, ali ako se odlučite za crni brojčanik sa smeđim kožnim remenom cijena je 3350 eura.

Za više informacija posjetite Longines online.