NEW-Panerai-Radiomir-Officine-PAM01385-LR-3

Panerai predstavio Radiomir Officine PAM01385

Nakon niza kompleksnih i avangardnih izdanja od strane Panerai-a tijekom ove godine, najnovije izdanje iz Radiomir serije se okreće svojem nasljeđu. Novi Panerai Radiomir Officine PAM01385 od nehrđajućeg čelika crpi inspiraciju iz Paneraijevog prototipa iz 1935. godine, s vintage elementima, minimalističkim dizajnom i predimenzioniranim (totalno u Panerai stilu) arapskim brojevima. Iako se ne radi o točnoj replici originalnog prototipa, snažno se oslanja na satove koje je prvotno naručila talijanska mornarica u prvoj polovini prošlog stoljeća.

Radiomir Officine PAM01385

Radiomir Officine PAM01385 je sportski sat u limitiranoj ediciji od samo 300 primjeraka s kućištem od poliranog nehrđajućeg čelika promjera 45 mm. Unatoč modernoj konstrukciji, brojčanik je izveden u tropic stilu – odnosno drugim riječima u smeđoj boji brojčanika s mat teksturom i bež Super-LumiNova indikatorima koji bi trebali replicirati “zub vremena”, odnosno degradaciju crnog brojčanika. Sveukupni estetski dojam je čist i minimalistički. Veliki arapski brojevi, produženi satni markeri i sekundarna kazaljka na 9 sati garantiraju maksimalnu čitljivost, a pohvalno je da je tekst na brojčaniku sveden na svega par informacija – naziv brenda/modela i Swiss Made na dnu. To je to!

Radiomir Officine PAM01385

Za razliku od održivog eSteel čelika koji koristi reciklirane materijale, kućište PAM01385 izrađeno je od standardnog nehrđajućeg čelika AISI 316L. Ikoničan oblik 45mm cushion kućišta je ostao nepromijenjen ,a nježna zakrivljenost bočnih stranica koje se sužavaju prema kutovima, detalj koji često prolazi nezapaženo, doprinosi elegantnom izgledu. Konusna krunica na navoj, karakteristična za Panerai, ne samo da poboljšava izgled kućišta, već ima i reljefno ugraviran OP (Officine Panerai) logotip.

Panerai Radiomir Officine PAM01385 pokreće ručno navijani inhouse kalibar P.6000 s rezervom snage od solidna 72 sata koji radi na frekvenciji od 21600 otkucaja po satu. Iako je povijesno Radiomir prvi ronilački model manufakture Panerai, danas se više poistovjećuje s dress satovima s obzirom na deklariranu vodootpornost od “samo” 100m. Na neki način i Panerai tako razmišlja, jer za razliku od Luminor i Submersible modela u paketu nećete dobiti i gumeni remen, već samo remen od smeđe teleće kože s bež šavovima s masivnim prihvatom od 27mm.

Panerai Radiomir Officine PAM01385

Panerai Radiomir Officine PAM01385 je limitirana serija od 300 primjeraka s cijenom od 5.500€ Dostupan je isključivo putem Panerai online trgovine.