visiting-rolex-00

Izvanredne vijesti: Rolex je kupio poznatog retailera Bucherer

Naslov ste dobro pročitali – nakon gotovo 100 godina dugog odnosa između ova dva brenda, Rolex će postati vlasnik Bucherera. Dobro je poznato da Rolex inkorporira pouzdane i dugoročne partnere, poput dobavljača, u svoju Rolex grupu, strategiju koju je često primjenjivao u prošlosti i vjerojatno će nastaviti u budućnosti. Međutim, srž ovog događaja je da Rolex sada integrira jednu od najvećih mreža za prodaju i distribuciju satova, ako ne i najveću na svijetu, u svoje operacije putem preuzimanja Bucherera. Bucherer se ponosi moćnim imenom kao jedan od najvećih ovlaštenih prodavača više urarskih brendova s prisutnošću u više od 100 prodajnih mjesta diljem svijeta.

Bucherer Rolex AD

Partnerstvo između Rolexa i Bucherera bilo je blisko i međusobno korisno gotovo sto godina. Ovom akvizicijom njihova suradnja razvija se u potpuno integrirano partnerstvo. Važno je napomenuti da će Bucherer zadržati svoju autonomiju i nastaviti poslovati pod vlastitim imenom. Od kraja prošle godine, Bucherer je također najavljen kao službeni partner Rolexovog certificiranog Pre-Owned programa tako da ovo samo pojačava stvari.

Rolex HQ

Danas Rolex stoji kao vrhunac u švicarskom sektoru proizvodnje luksuznih satova, prodajući otprilike 1,2 milijuna satova godišnje, što rezultira prometom većim od 10 milijardi CHF-a dok se Bucherer pojavio kao međunarodno priznati trgovac više robnih marki s globalnim otiskom. Njegova prisutnost obuhvaća Švicarsku, Sjedinjene Američke Države, Englesku, Njemačku, Francusku, Dansku i Austriju.

Rolex AD

S više od 100 prodajnih mjesta diljem svijeta, od kojih 53 distribuira Rolex i 48 nudi Tudor, Bucherer se učvrstio kao ključni igrač u industriji. Naime, Bucherer služi i kao službeni servisni centar za obje marke, s radionicama za servisiranje satova u kojima rade visokokvalificirani urari koje je obučila sama tvrtka.