omega-seamaster-diver-300m-paris-2024-moonshine-gold-bezel-co-axial-master-chronometer-42mm-52221422004001

Omega započela odbrojavanje do Olimpijskih igara u Parizu 2024. predstavljanjem novog Seamaster modela

Službeno odbrojavanje do Ljetnih olimpijskih igara 2024. u Parizu je započelo, označavajući godinu dana do početka XXXIII Olimpijskih igara 26. srpnja 2024. Omega kao službeni mjerioc vremena je iskoristila ovu priliku da predstavi Seamaster 300M Paris 2024 Special Edition, trenutno ekskluzivno dostupan u Omega buticima u Parizu. Ovaj jedinstveni sat zadržava standardne značajke Seamaster 300M modela, ali uključuje prepoznatljive (sjajne i žute) elemente koji odaju počast nadolazećim Igrama 2024.

Najistaknutija izmjena u pariškom posebnom izdanju je luneta od 18-karatnog Moonshine zlata, koji se može pohvaliti laserski strukturiranom skalom za ronjenje otisnutom u pozitivnom reljefu, zajedno s svjetlucavom “perlom” na 12 sati. Zlatni elementi nisu izostali ni na stražnjoj strani kućišta, gdje se nalazi medaljon igara u Parizu 2024., izrađen od specijalne slitine zlata koju Omega zove Moonshine Gold. Oni s okom za detalje će primijetiti da je font logotipa Olimpijskih igara u Parizu repliciran na kotačiću s datumom na 6 sati koji se odlično uklopio s bijelim keramičkom brojčanikom s mat završnom obradom i poliranim valovima. Kao dodatak ekskluzivnosti, središnja kazaljka za sekunde sadrži mali amblem Pariza 2024. umjesto konvencionalnog svjetlećeg markera.

Ispod poklopca, u Seamasteru kuca Omega METAS certificirani Master Chronometer mehanizam cal. 8800, s impresivnom rezervom snage od 55 sati. Kućište širine 42 mm i debljine 13,7 mm upareno je s narukvicom od nehrđajućeg čelika koja je po prvi puta opremljena s praktičnim sustavom za brzu izmjenu. Cijena posebnog izdanja je 8.900 eura, razumna premija u usporedbi sa standardnim Seamasterom 300 od nehrđajućeg čelika. Vrijedno je napomenuti da Omega ovo smatra posebnim izdanjem za igre u Parizu 2024., ali neće biti niti limitiran niti numeriran.

Budući da je služio kao službeni mjeritelj vremena na Olimpijskim igrama od 1932., Igre 2024. obilježit će 31. put da Omega preuzima ovu ključnu ulogu. Interesantno je da u trenutnom katalogu nema Seamaster 300M modela od nehrđajućeg čelika sa zlatnim lunetom, što ovo posebno izdanje čini odmakom od norme.

Iako cijena od 8.900 eura predstavlja značajno povećanje u odnosu na standardni čelični Seamaster, još uvijek se čini razumnom, s obzirom da je jeftiniji od čeličnog Submarinera. Iako je Omega izjavila da će sat biti ekskluzivno dostupan u Parizu “za sada”, sigurni smo da će se vrlo brzo naći na našim prostorima, pogotovo u našem Oglasniku.

Za više informacija o Omega Seamaster 300M Paris 2024 Special Edition posjetite omegawatches.com.