IWC-Big-Pilots-Watch-Perpetual-Calendar-TOP-GUN-Lake-Tahoe-IW503008-2

IWC Big Pilot Perpetual Calendar TOP GUN ‘Lake Tahoe’

Oni koji pomno prate Formulu 1, a posebno obraćaju pažnju na sedmerostrukog svjetskog prvaka, vjerojatno su prije nekoliko vikenda primijetili novi IWC na ruci Lewisa Hamiltona. IWC Big Pilot Perpetual Calendar TOP GUN Lake Tahoe proširuje ono što je počelo 2022. godine s kolekcijom Colors of TOP GUN. Iako ideja o velikom pilotskom satu u raznim bojama kućišta s godišnjim kalendarom nije posve nova ideja, izgleda nevjerojatno elegantno u potpuno bijeloj keramici.

Lewis Hamilton WC Big Pilot Perpetual Calendar TOP GUN Lake Tahoe

Podkolekcija pod nazivom “Colours of TOP GUN” od strane IWC-a sastoji se od nekoliko boja do sada, a sve su izrađene u keramici ili cerataniumu (kombinacija titana i keramike). Vidjeli smo tradicionalnu crnu keramiku, kao i Mojave Desert bež, Oceana plavu, Woodland zelenu, a sada i Lake Tahoe bijelu. Ime ovog konkretnog sata odaje njegov izgled, budući da kućište širine 46,5 mm u potpunosti izrađeno od bijele keramike podsjeća na snježne planinske vrhove blizu jezera Tahoe. Potpuno bijela estetika je odvažna i definitivno privlači pozornost kada se nosi na zapešću.

Lewis Hamilton WC Big Pilot Perpetual Calendar TOP GUN Lake Tahoe front
Lewis Hamilton WC Big Pilot Perpetual Calendar TOP GUN Lake Tahoe back

Mat crni brojčanik ne donosi nikakva iznenađenja i slijedi poznati izgled IWC Big Pilot modela, sa svim oznakama ‘Perpetual’ kalendara raspoređenim po brojčaniku. Unatoč obilju informacija, sat ostaje nevjerojatno čitljiv zahvaljujući dobro postavljenim pomoćnim brojčanicima, visokom kontrastu i velikim kazaljkama. Indikacije uključuju vrijeme, datum, dan u tjednu, mjesec, godinu, rezervu snage i Mjesečeve mijene.

Sve ove funkcije pokreće kalibar 52615, dobro poznati mehanizam korišten u prethodnim modelima s godišnjim kalendarom, razvijen od strane Kurt Klaus 1980-ih godina. Može se pohvaliti impresivnom rezervom snage od 168 sati, što je jednako 7 dana, a jedna od velikih prednosti ovog mehanizma u odnosu na ostale konkurentne modele s godišnjim kalendarom je što je moguće sve funkcije podešavati preko predimenzionirane titanske krunice, jednostavno kao da namještate vrijeme. Za većinu drugih mehanizama se koriste specijalizirani pušeri koji nalikuju na minijaturne kemijske olovke gdje je podešavanje točnog datuma i Mjesečevih mijena daleko kompliciranije.

IWC Big Pilot Perpetual Calendar TOP GUN Lake Tahoe IW503008 predstavljen je na bijelom gumenom remenu s tekstilnim slojem i prepoznatljivom kopčom za otvaranje. Nije ograničeno izdanje i dostupno je za kupnju po maloprodajnoj cijeni od 43.700 eura, tek nešto višoj od prošlogodišnje Mojave Desert Edition.

Za dodatne pojedinosti o ovom modelu posjetite IWC.com.