Capture

Tissot predstavio novi 35mm PRX s PowerMatic 80 mehanizmom

Bili ste svjesni da će ovaj trenutak doći prije ili kasnije. Tissot PRX, jedan od najvećih uspjeha švicarskog brenda i koji je napokon stavio Tissot na nišan pravih entuzijasta je napokon, nakon kvarcne i automatske verzije od 40 mm, kao i kvarcnog modela od 35 mm, predstavio Tissot PRX 35mm Automatic.

Tissot PRX 35 mm Automatic green

Veličina PRX-a od 40 mm uvijek se činila impresivnom na papiru, ali ima mali nedostatak. Iako sat djeluje taman veličine, radi nezgrapnog dizajna metalnog remena, posebice prvih karika metalnog remena, lug-2-lug dimenzija mu je bila poprilično velika za relativno normalan promjer – 51,5mm. To znači da se nosi veće nego što njezine dimenzije govore, posebice zbog neizgibne prve karike narukvice. Da to stavimo u perspektivu, osnovna veličina od prihvata do prihvata je 44,5 mm, ali kada se uključi prva karika, zapravo iznosi 51,5 mm. Kompaktnija veličina za PRX bila bi idealno rješenje, zar ne?

Crpeći izravnu inspiraciju iz izvornog povijesnog sata iz 1970-ih koji služi kao temelj za cijelu liniju PRX, Tissot je ugradio automatski mehanizam Powermatic 80 (temeljen na ETA 2824-2) u ovaj dizajn kućišta od 35 mm. U biti, ova nova linija satova donosi sve značajke koje volimo kod vrhunskih satova Powermatic od 40 mm i čini ih dostupnima u univerzalno privlačnoj, unisex veličini kućišta. Povrh svega, danas su nam predstavljene čak četiri boje brojčanika: plava, crna, zelena i bijela (sedef).

Tissot PRX 35 mm Automatic black
Tissot PRX 35 mm Automatic mother of pearl

Uz 35mm promjera, ovi satovi prikazuju isti prepoznatljivi dizajn kućišta kao i kod većeg brata, integriranu narukvicu, izvrstan sustav kopčanja, prepoznatljivi waffle brojčanik (za razliku od kvarcnih modela), otvor za datum na tri sata i, naravno, Powermatic 80 mehanizam sa svojom impresivnom rezervom snage od 80 sati. Mehanizam je vidljiv kroz safirni stražnji dio kućišta, a samo je kućište vodootporno do 100 metara.

Osim 5 mm razlike u veličini, Tissot PRX 35mm Automatic identičan je svom većem modelu od 40 mm. Čak dijele istu cijenu od 745 eura. Posebnost je, kao i uvijek, integrirana narukvica koja ostaje nepromijenjena kroz cijelu kolekciju. Poznata konstrukcija remena s većeg modela je prisutna i na 35mm verziji s leptir kopčom i mehanizmom za brzo otpuštanje. Kućište sada ima 34,9 mm u promjeru, isključujući krunicu a visina ostaje ista, svega 11,3mm. Međutim, ukupna duljina sata značajno je smanjena. Kada se uzme u obzir prva karika bez zgloba, stvarna veličina od prihvata do prihvata (lug-2-lug) sada je 44,9 mm. Širina narukvice također je smanjena, sužava se s 24,1 mm na kućištu na 16 mm na kopči.

Nema sumnje da će novi Tissot PRX 35 mm biti još jedan veliki uspjeh za švicarski brand. Izgleda fantastično i na zapešću i bez njega, a zadržava sve karakteristike koje su originalni PRX učinile tako popularnim satom od samog početka. Iako možda postoje sličnosti s drugim luksuznim sportskim satovima, to većini ljudi, uključujući i nas, nikada nije predstavljalo problem.

Za dodatne informacije o kolekciji Tissot PRX Powermatic 80 35mm, posjetite TissotWatches.com.