N07-BR03-92-PAF-Casque.jpeg-1600px

Bell & Ross BR 03-92 Patrouille de France 70th Anniversary

Osnovan 1992. godine, pariška urarska manufaktura Bell & Ross stekla je reputaciju u stvaranju pilotskih i funkcionalnih satova. Iako je poznata po satovima inspiriranim vojskom, manufaktura je također proizvodila satove za specijalne postrojbe, eskadrile, astronaute i elitne postrojbe kao što su GIGN i RAID. Međutim, 2021. godine, nakon izdavanja nekoliko kolekcija namijenjenih civilnim potrošačima, Bell & Ross se vratio svojim korijenima najavivši partnerstvo s renomiranom francuskom postrojbom za akrobatske demonstracije, Patrouille de France, kako bi obilježili 70. godišnjicu postrojbe. Kao rezultat toga, marka je predstavila ograničeno izdanje modela Bell & Ross BR 03-92 Patrouille de France.

Bio je prirodan izbor za Patrouille de France, francusku akrobatsku postrojbu, da odabere Bell & Ross kao svog službenog partnera za satove. Prije ove suradnje, Breitling je bio službeni partner postrojbe od 2017. godine, iako je za tim proizvodio satove od 1993. Osnovana 1953. godine, ali s poviješću koja seže do 1931. pod različitim nazivima, ova elitna postrojba, koju nadziru francuske zračne i svemirske snage (Armée de l’Air et de l’Espace), najstarija je te vrste i smatrana jednim od najboljih na svijetu.

Partnerstvo između Bell & Rossa i Patrouille de France najavljeno je 2021. i rezultiralo je stvaranjem dva namjenska modela: BR 03 Type A s digitalnim zaslonom i BR 03-94 Patrouille de France u kronograph izvedbi. Treće posebno izdanje modela, BR 03-92 Patrouille de France, sada je predstavljeno, kombinirajući Bell & Ross tradicionalne elemente dizajna sa živim francuskim bojama i jedinstvenim značajkama kako bi proslavili sedam desetljeća postrojbe.

Odabrani sat za Patrouille de France, BR 03-92, jedan je od najpoznatijih modela Bell & Rossa. Poznat kao linija instrumenata, odlikuje se prepoznatljivim “kvadratnim “dizajnom kućišta (krugom unutar kvadrata), s četiri funkcionalna vijka koji podsjećaju na vintage instrumente na kontrolnoj ploči. S dimenzijama 42 mm x 42 mm i skromnom visinom od 10,40 mm, ovo posebno izdanje je izvedeno u kućištu od keramike. Stražnji dio sata ukrašen je siluetama koje predstavljaju pet zrakoplova koje je Patrouille de France koristio od svog osnutka 1953.: Thunderjet, Ouragan, Mystère IV, Fouga Magister i Alphajet.

Brojčanik BR 03-92 Patrouille de France odaje počast akrobatskoj patroli s blistavom nijansom plave, koja podsjeća na boju zrakoplova Alpha Jet tvrtke Patrouille de France, prikladno nazvanog “Bleu France”. U odnosu na mat pozadinu, brojni bijeli elementi daju visok kontrast, uključujući velike svjetleće arapske brojeve, markere i velike kazaljke s bijelim iluminacijskim premazom. Oznake elitnog izložbenog tima i specifičan logo u znak obilježavanja 70. obljetnice istaknuti su na brojčaniku s prikazom dana u mjesecu.

BR 03-92 Patrouille de France pokreće kalibar BR-CAL.302, automatski mehanizam baziran na Sellita SW200-1. Sat dolazi s dva remena: kožni remen u nijansi s francuskim šavovima i čeličnom kopčom obloženom PVD-om, kao i remen od crnog sintetičkog platna.

Ograničen na 999 komada, Bell & Ross BR 03-92 Patrouille de France 70th Anniversary trenutno je dostupan za narudžbu na web stranici brenda, a početak isporuka očekuje se sredinom srpnja 2023. Cijena sata je 4200 EUR. Za dodatne informacije posjetite www.bellross.com.