Hublot-Big-Bang-Unico-Nespresso-Origin-watch-made-from-recycled-Nespresso-aluminium-capsules-and-coffee-grounds-2

Hublot surađuje s Nespressom na stvaranju održivog luksuznog sata koristeći reciklirane kapsule i talog kave

Hublot, renomirani švicarski proizvođač satova, stekao je reputaciju eksperimentiranja s novim materijalima kroz svoj pristup Art of Fusion. Njihovo posljednje limitirano izdanje Big Bang sata razvijeno je u suradnji s Nespressom, koristeći reciklirane Nespresso aluminijske kapsule i talog kave za izradu kućišta i remena sata.

HUBLOT BIG BANG UNICO NESPRESSO ORIGIN

Cilj partnerstva je pridonijeti Nespressovim inicijativama za ograničavanje utjecaja aluminijskih kapsula za jednokratnu upotrebu, uključujući njihov projekt Second Life koji je pokrenut 2016. godine. Ovaj projekt ima za cilj promicanje recikliranja pokazujući kako se kapsule mogu ponovno upotrijebiti, a sekundarni aluminij prodati industriji ili prenamijeniti za izradu raznih predmeta, poput ovog sata Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin.

HUBLOT BIG BANG UNICO NESPRESSO ORIGIN
HUBLOT BIG BANG UNICO NESPRESSO ORIGIN

Suradnja je uobičajena pojava u industriji satova, a Hublot je među najaktivnijim brendovima na ovom području. Znakovi zajedničkog brendiranja relativno su diskretni, svega jedan logotip Nespresso N na krunici je jedini indikator zajedničke kolaboracija a tek će rijetki primijetiti da je baš taj specifičan ton zelene boje inspiriran Master Origins Peru Organic Nespresso kapsulom.

Kućište sata je promjera 42 mm i sadrži 28% recikliranog aluminija, koji je anodiziran kako bi se postigla željena zelena boja. Kućište i stražnji poklopac u kojem se nalazi mehanizam izrađeni su od eko-titana, a sat ima deklariranu vodootpornost od 100 m.

HUBLOT BIG BANG UNICO NESPRESSO ORIGIN

Sat Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin dolazi s dva remena izrađena od ekološki prihvatljivih materijala. Prvi remen sastoji se od 4,1% recikliranog taloga kave i 8,2% bijele reciklirane gume, dok je drugi remen izrađen sa SingTexom, Nespresso partnerom koji proizvodi tkaninu koja se sastoji od 5% recikliranog taloga kave i 95% recikliranog poliestera. Sat jednostavan sustav zamjene remena (svega jedan klik), što omogućuje brzu izmjenu remena u nekoliko sekundi, bez potrebe za bilo kakvim alatom.

Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin je 42 mm u promjeru i 14,5 mm debljine, što ga svrstava u sredinu Hublotove ponude po veličini satova. Sadrži standardni automatski kronografski mehanizam Big Bang Unico sa skeleton obradom (kalibar HUB1280), te se sastoji od 354 komponente.

HUBLOT BIG BANG UNICO NESPRESSO ORIGIN

Sat Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin u ograničenoj je prodaji od samo 200 komada po cijeni od 25.200 eura. Za dodatne informacije posjetite www.hublot.com.