Breitling Superocean event

Breitling event: predstavljanje SuperOcean modela za 2022

U posljednjih nekoliko desetljeća, Breitling je investirao znatne količine svojih resursa u uspostavljanju veze s avijacijom. Uostalom, kompanija koja je osnovana 1950′ godina je upravo započela posao kao dobavljač mjernih instrumenta za zrakoplove i avijacijsku industriju. No kako je u gotovo isto vrijeme rasla populacija za rekreacijskim ronjenjem s bocama, Breitling se okrenuo i toj domeni s predstavljanjem svoje ronilačke linije satova SuperOcean. Danas je SuperOcean jedan od najstarijih podbrendova Breitlinga i tijekom godina je postao jedan od identiteta samog branda.
SuperOcean linija satova je evoluirala tijekom vremena, od modela s kvarcnim mehanizmima koji su zamišljeni kao ‘ulaznica’ u Breitling brand, pa sve do ultra popularnih Heritage skin divera iz 2020 koji su se pokazali kao instantni hit.

Breitling event hrana

U posljednje vrijeme, točnije u zadnjih četiri godine od kako je novi CEO Georges Kern preuzeo vodstvo kompanije, Breitling se okrenuo svojoj bogatoj prošlosti. Sada fokus nije 100% na avijaciji, već se okreću svojim “najboljim hitovima” u posljednjih 50 godina i predstavljanju svojih suvremenih inačica.

Proši tjedan, točnije 19.srpnja je Breitling u organizaciji s Malalanom (zastupnik za Breitling satove na našem tržištu) organizirao privatni event na kojem nam je predstavio novu SuperOcean liniju i novosti iz pilotske Navitimer serije satova (o tome nešto kasnije).

Breitling Superocean 2022

U kratkoj prezentaciji koju je održao gosp. Thomas Hanauer, pokazane su ključne karakteristike nove SuperOcean serije i otkuda je zapravo protekla ideja za pomalo nekonvencionalan dizajn kazaljki. Inspiracija je potegla s modela SuperOcean Slow Motion s kraja ’60 godina, i iako se u tom slučaju radilo o chronograph modelu, karakterističan dizajn kazaljki od koje su sve tri izričito različite je posuđen s tog modela jer zapravo omogućava da pod površinom vode u gotovo bilo kojoj situaciji možete pročitati dive time – odnosno vrijeme urona, nešto o čemu ovisi život ronioca.

Breitling Triumph bike limited

Kako je namjena novog SuperOcean modela više fokusirana na svakodnevno nošenje i vodene aktivnosti nego za profi ronjenje (iako je vodootpornost od 300m čisto adekvatna za ozbiljnije dubine), Breitling je odlučio ovaj model lansirati u čak četiri veličine – 36, 42, 44 i 46mm u raznim kombinacijama boja i metala kućišta (čelik, kombinacija čelika i zlata te bronce).

Satovi su raspoloživi kao i većina sportskih Breitling modela, na gumenom i metalnom remenu, a moguće ih je čak upariti s novim NATO remenima od reciklirane plastike. Na eventu se moglo isprobati trio modela od kojih je jedino izostao big boy od 46mm. Što se tiče udobnosti i osjećaja na ruci, za bilo koga koji je ikad nosio sportski Breitling model zna da je udobnost odlična. Relativno nisko kućište od 12mm i vrlo zakrivljeni prihvati remena smanjuju Lug-2-Lug dimenziju i kućište se doslovno utopi s zapešćem.
Najviše kritike će sigurno biti upućene prema dizajnu brojčanika, i iako sam sam bio vrlo skeptičan kada sam vidio prve rendere prije koji tjedan na službenom predstavljanju, sat je uživo potpuno druga priča. Da, unikatan je, funky i zabavan, baš kakvi bi i sportski satovi trebali biti.

Breitling ambasador David Urankar
Breitlingov ambasador David Urankar

Uz nove SuperOcean modele, Breitling je na eventu predstavio dio nove Navitimer kolekcije. Kao i spomenuti SuperOceani, Navitimeri su predstavljeni u mnoštvo boja koje startaju od konzervativne crne i tamno plave, pa sve do boje pistacije, sunburst smaragd zelene i meni osobno najdraže – ice blue boje koja bi upućenom oku mogla asocirati da je sat u platinastom kućištu (neki brendovi vole upariti taj ton brojčanika s platinom).

Breitling Navitimer Green 2022

Svi novi Navitimeri su pokrenuti s in-house kalibrom B01 koji ima 70 sati rezerve snage, raspoloživi su u čak tri dimenzije (41mm,43mm i 46mm) i osim što su napravljene velike preinake na brojčaniku po pitanju detalja i AOPA logotipa, veliki update je i nova preklopna push kopča napravljena od bloka čelika. Kao šećer na kraju, Breitling je uspio osigurati i prezentaciju vrlo limitiranog Triump motocikla (svega 250 komada) kojeg nam je predstavio Breitlingov ambasador David Urankar, ujedno i vlasnik dotičnog motocikla.

Ovim putem se želimo zahvaliti Breitlingu i Malalanu na pozivu i izvrsnoj večeri.