MOONSWATCH-LANDSCAPE-1

Omega X Swatch: Moonswatch kolekcija u bio-keramičkom kućištu

Nešto više od tjedan dana, Omega i Swatch uredno napadaju socijalne mreže, Google oglase pa čak i tiskana izdanja sa svojim super tajnim projektom. Jedino što ste mogli pročitati je “It’s time to change your Swatch/Omega” (eng. Vrijeme je da promijenite vaš Swatch/Omegu). I sve do jučer, nitko nije imao pojima o čemu je riječ.

Super tajna je napokon poznata a od danas imamo još jedan Speedmaster za kojim možemo sliniti. I iako vam se na prvi pogled čini da gledate još jedan Omega Speedmaster Professional, realnost je daleko od istine. O čemu se točno radi?

Omega Speedmaster Moonswatch

Omega X Swatch Moonswatch je plastična, kvarcna i jeftinija verzija najkultnijeg Omeginog chronographa. Čelično kućište promjera 42mm je zamijenjeno materijalom kojeg Swatch zove Bio-keramika, a sastoji se od ⅔ keramike i ⅓ bio derivata plastike koji se dobiva od biljke ricinus.

Omega X Swatch Moonswatch Mission to Mars
Omega X Swatch Moonswatch Mission to Uranus

U vrlo kratkim crtama, postoji čak 11 izvedenica Moonswatcha i to u 11 unikatnih boja (ili kombinacija boja) od kojih svaka od njih odgovara određenom planetarnom objektu. Svaka verzija nosi naziv “Misija”, pa tako postoji Misija na Mars, Misija na Merkur, Misija na Sunce itd…

Svih 11 kombinacija je napravljeno u unikatnim bojama koja predstavljaju nebesko tijelo u nazivu. Tako je primjerice model “Misija na Neptun” napravljena od modro plave boje brojčanika i kućišta. “Misija na Zemlju” je u kombinaciji zelene, plave i smeđe boje a primjerice “Misija na Sunce” je u žuto-zlatnoj (pravoj ljetnoj) boji.

Kada smo kod nebeskih tijela, pozadina sata otkriva i mali logotip odgovarajućeg tijela koji ujedno služi i kao poklopac baterije. Da, ovo je prvi “Speedmaster” model koji nema mehanički mehanizam, već koristi ETA kvarcni chronograph kalibar s 4 rubina. Prave fanove Speedmastera će oduševiti mali detalji koji se daju naći i na (pravom) čeličnom modelu: Detalji poput “Omega” reljefnog logotipa ispod stakla (u ovom slučaju, riječ je o “S” logotipu). Stepped brojčanik, naglašen “e” na Tachymetre pa čak i DON (Dot Over Ninety) su samo jedni od pokazatelja koji upućuju da nije riječ o jednoj običnoj kopiji napravljenoj za široke mase. Ovo je sat za zaljubljenike Speedmastera.

Svaki od 11 prikazanih modela dolazi na Velcro tipu remena (nešto vrlo slično ćete vidjeti na slikama astronauta) u odgovarajučoj boji. Satovi će biti dostupni isključivo u Swatch službenim trgovinama od 26. ožujka po cijeni od cca 250€.

Za više informacija i mišljenja o ovom modelu posjetite našu službenu temu na FORUMU.