12_rolex_sav

Kompletan vodič o servisu mehaničkih satova – 2. dio: Obnavljanje kućišta i metalne narukvice

U prvom djelu našeg vodiča o servisu mehaničkih satova bavili smo se svim potrebnim koracima kroz koje prolaze ručni satovi kada se nađu u rukama sposobnog urara. U nastavku ćemo detaljnije pogledati mrski scenarij koji je svakom ljubitelju satova već poznat – oštećenja, udubine i ogrebotine.

U gotovo svim kolekcionarskim krugovima, riječ “poliranje sata” je otprilike tu negdje s riječju “re-dial brojčanika”. Ukratko, tabu tema, koja se pošto-poto želi izbjeći. To i nije bez razloga, jer svi smo se nagledali primjera gdje su polirane linije bokova (tkz. bevel) nestale, brušeni finiši pretvoreni u zrcalne površine a geometrija kućišta je u konačnici dobila oblik Faberge jaja koje kako god okrenete, jednostavno ne izgleda dobro.

Rad u uredu, kupanje djeteta, pad na planinskom putu, vibracije na biciklu, uzimanje mlijeka u obližnjem dućanu … sve su to situacije koje ostavljaju tragove na kućištima

Tudor Black Bay mehanički ronilački sat
Tudor Black Bay: polirani bok kućišta (tkz. bevel)

Poliranje i brušenje kućišta

Ručni satovi su, osim ako niste jedan od onih koje ih drže u sefu i vade samo u posebnim prilikama (što je i dalje ok), namijenjeni da nas prate u svakom koraku. Rad u uredu, kupanje djeteta, pad na planinskom putu, vibracije na biciklu, uzimanje mlijeka u obližnjem dućanu … sve su to situacije koje ostavljaju tragove na kućištima. Neke manje i jedva primjetne, dok druge mogu ozbiljno naštetiti vizualnom aspektu sata.

Ovisno o stanju kućišta i metalnog remena, urar vam može predložiti lagano osvježenje ili kompletnu restauraciju. Primjerice, Breitling satovi su često kompleksnijih oblika i sadrže brojne polirane i brušene površine, tako da je poželjno da restauraciju odradi ovlašteni servis satova Breitling kako bi se vratio tvornički finiš.

Lagano osvježenje je kao što i samo ime asocira, praktički skidanje tragova “mesa” metala s kućišta kako bi se sve mikro ogrebotine uklonile procesom poliranja i brušenja. Ono u čemu se razlikuju nezavisni urari i ovlašteni servis poput Malalana je činjenica da ovlašteni servis posjeduje originalne šablone i strojeve koji se koriste u tvornici u kojoj je sat i napravljen.

To znači da primjerice polirani bevel na boku kućišta Tudor Black Baya će se vratiti u izvorno tvorničko stanje, praktički identičan kao na dan kada ste ga kupili. Ista stvar je s lunetom, prihvatima za remen, bokovima kućišta ili linkovima metalnog remena. Ako manufaktura propiše standard prema kojem se sat mora vratiti vlasniku u tvorničkom stanju, takav sat će i garantirano biti vraćen.

Koliko god bili pažljivi i čuvali to dragocjeno mehaničko djelo na ruci, nezgode se uvijek mogu dogoditi. Svi smo iskusili sklizav pod ili vračanje u kasne sate sa zabave barem jednom u životu, a i dobro znate da u tom slučaju uvijek ostane nešto oštećeno, bila to vaša kost (i ponos) ili dio metalnog kućišta vašeg sata. U slučaju većih oštećenja, potrebno je napraviti restauraciju kućišta.

Rolex Submariner kućište prije restauracije
Rolex Submariner kućište nakon restauracije
Rolex Submariner kućište nakon restauracije

Restauracija i lasersko varenje kućišta

Lasersko varenje i restauracija Rolex kućišta
proces laserskog varenja prihvata za remen, izvor: bobinchak.com

Ako je oštećenje preveliko (recimo udubina u kućištu je toliko velika da bi poliranjem – skidanjem metala narušili geometriju kućišta) tada je potrebno odraditi lasersko varenje – proces prilikom kojeg se uzme identičan materijal od kojeg je načinjeno kućište (316L čelik kod većine švicarskih proizvođača, 904L čelik kod Rolexa) i laserom se zapuni udubina. Kada se višak materijala odstrani i kućište ispolira po tvorničkoj šabloni, praktički je nemoguće uočiti razliku između restauriranog kućišta i novog zamjenskog kućišta direktno iz manufakture.

Rolex Submariner kućište prije restauracije
Rolex Submariner kućište nakon restauracije

Ovisno o kompleksnosti kućišta i metalnog remena, pojedini satovi mogu predstavljati manji ili izuzetno velik izazov kada je u pitanju restauracija kućišta. Tako je primjerice Audemars Piguet, poznat ne samo po ekskluzivnosti i najvišoj razini kvalitete kao jedan od “Velike Trojke” urarstva (uz Patek Philippe i Vacheron Constantin), već i kao jedan od proizvođača satova koji imaju najkompliciranija kućišta po pitanju brušenih i poliranih linija zahvaljujući kutnim površinama. U sljedećem videu možete vidjeti koji su svi procesi proizvodnje i ručnog poliranja potrebni kako bi se konstruiralo kućište njihovog najpopularnijeg modela Royal Oak.

Stoga je kvalitetan servis Audemars Piguet satova od iznimne važnosti ako želite dovesti svoj dragocjen (i poprilično vrijedan) sat u izvorno stanje.