Baselworld-2020-Officially-Cancelled-Due-To-COVID-19-Coronavirus-Threat

BaselWorld 2020 odgođen zbog prijetnje od Coronavirusa

Baselworld, švicarski najstariji i najveći urarski sajam koji se odvijao svake godine od davne 1917 je službeno odgođen! Uslijed prijetnje globalne pandemije virusom COVID-19 (još poznatiji pod imenom Coronavirus) švicarska vlada je danas, 28. veljače 2020. donijela uredbu kojom se u švicarskim kantonima zabranjuju bilo kakvi javni ili privatni skupovi veći od 1000 ljudi. Znajući za potencijalni rizik od epidemije i narušavanja zdravlja svih posjetitelja sajma, MCH grupa, organizator BaselWorld sajma je tako bio prisiljen otkazati sajam za ovu godinu.

Početkom tjedna, sajam Watches and Wonders (bivši SIHH) koji se trebao otvoriti neposredno prije Baselworlda je također otkazan radi zdravstvenih i sigurnosnih razloga a u jutarnjim satima čak je i Ženevski auto sajam odlučio zatvoriti vrata posjetiteljima svega tri dana prije službenog otvaranja.

Tako se BaselWorld odgađa na 2021. godinu (od 28. siječnja do 2. veljače) ako se situacija s coronavirosom dovede pod kontrolu. Inače je kompanija MCH, organizator BaselWorld sajma pod snažnim kritikama u posljednjih nekoliko godina od strane sudionika i izlagača radi loše infrastrukture, visokih cijena i slabe organizacije. Tako se 2018. godine Swatch grupa, koja se sastoji od 18 izlagača kompletno povukla s Basel sajma kako bi se fokusirali na svoje privatne evente, a nakon njih je uslijedilo otkazivanje Seika, Breitlinga i od ove godine Bulove i Citizena. Da li će to biti posljednji čavao u lijes za BaselWorld?

Urarske manufakture će svoje novitete zasigurno i dalje predstavljati ali isključivo preko digitalnih medija i socijalnih mreža. Stoga svakako pratite naš službeni FORUM gdje ćemo vas izvještavati o najnovijim modelima za 2020. godinu.

Službeno priopćenje možete naći na linku.