IMG_0865

Oris ProPilot X RECENZIJA

Općina Hölstein je slikovit krajolik prepun zelenila, potoka, rijeka i ponekih industrijskih zgrada. To je ujedno i dom Orisa, manufakture koja se može ponositi bogatom poviješću  proizvodnje satova od čak 115 godina. Smješten uz Jura planinski lanac sjeverno od Alpa, Hölstein spada u njemačko-jezični kanton Švicarske. Njegova kultura ne može se usporediti s romantikom francuskih kantona, više je pragmatična, kalkulirana i stroga. Rekli bi, filozofija koja se vidi i kod Oris-a koji godinama proizvode kvalitetne mehaničke satove po razumnim cijenama i konzervativnim dizajnom. Od 2019. godine, stvari se lagano mijenjaju.

Neki koji su upoznati sa poviješću Orisa znaju da je to jedna od važnijih manufaktura 20 stoljeća koja je godinama bila poznata po svojim kronometarskim mehanizmima, te je u jednom periodu bila jedna od najvećih manufaktura mehanizama u Švicarskoj. Nakon ‘Kvarcne krize’ struktura tvrtke je reorganizirana kako bi uspjela preživjeti i dva vlasnika (Rolf Portmann i Urlich Herzog) su zaslužni da se danas tvrtka vraća k staroj slavi.

Oris 21. stoljeća

Kako je brand Oris godinama sve jačao, počeli su se širiti u raznim sferama. Njihova vintage-inspirirana Sixty Five kolekcija je jedna od najprodavanijih kolekcija u povijesti tvrtke, a u posljednjih nekoliko godina počeli su se okretati i Motorsportu i kolaboracijama s poznatim umjetnicima.

Međutim, jedna od najznačajnijih godina Orisa će biti 2014. kada su predstavili svoj inhouse  kalibar 110 na 110. obljetnicu tvrtke – To je bio prvi Orisov kalibar nakon ‘Kvarcne krize’ i nekih 30-tak godina pauze, te koji se pokazao kao vrlo važan korak prema vrhu piramide manufaktura koji se mogu ponositi svojim dizajnom mehanizama. Ručno navijani kalibar s minijaturnom nemirnicom koja radi na frekvenciji od 3Hz je pružao masivnu rezervu snage od 10 dana te je imao tada prvi ne-linearni indikator rezerve snage.

Od 2014. godine Oris je sukcesivno radio poboljšanja sve do 2019. kada je predstavljen kalibar 115 u najnovijem satu kojeg nitko nije očekivao i koji je zaintrigirao i one tvrdokorne ljubitelje isključivo klasičnih dizajna – novi hi-tech Oris ProPilotX Cal. 115.

Za razliku od svih ostalih recenzija, započet ću s metalnim remenom i kopčom koja zaslužuje svoj poseban paragraf. Prema Orisu i njegovim dizajnerima, svaki link titanske narukvice je zakrivljen u ‘V’ obliku pod 15 stupnjeva na uzoru na B-2 Spirit vojni zrakoplov. Ista je stvar i s kopčom, koja je dizajnersko remek djelo i koja je u potpunosti integrirana u utilitaristički dizajn kompletnog sata. Ako bi baš morao vući poveznice, prva stvar koja bi me asocirala na ovaj dio sata je automobil/pick-up Tesla Cybertruck. Kompletno brušena, izuzetno lagana radi upotrebe titana, vrlo solidna kopča sa „LIFT“ sustavom kakve možemo naći na sigurnosnim pojasima u zrakoplovima i oštri bridovi koji fantastično lome svjetlo pod kutevima. Ovaj vizualni dio zaslužuje svaku pohvalu, udobnost je radi vrlo kratkih linkova na razini Jubilee narukvica a o satu još nisam ni krenuo.

Tesla Cybertruck

Centralni dio ovog sata doduše nije titanski remen, titansko kućište pa niti brojčanik već mehanizam. Oris Cal. 115 je zadnja iteracija inhouse kalibra 110 iz 2014. godine i prije nego što pomislite da je običan skeletoniziran cal. 110 – usporite. Oris nije samo napravio skeletonizaciju (proces odstranjivanja viška materijala s mostova, poluga i mainplatea) već je cijeli mehanizam konstruiran iz nule kao skeletoniziran kalibar. Detalje poput poliranih bevela, brušenih mostova ili perlage-a ovdje nećete naći. Cijeli mehanizam je napravljen u ‘industrijskom’ mat finišu s time da je svaka razina mehanizma obrađena u drugom tonu sive boje. Tako primjerice, kućište masivne glavne opruge (ukupne duljine od ni manje ni više 1.5 metara) zaslužne za deset dana rezerve snage je obojano u srebrni finiš, dok je najplići dio mehanizma (dio najbliži brojčaniku) galvaniziran u mat sivom tonu. Time se bukvalno stvorila prividna dubina mehanizma u nekoliko slojeva koja je prava poslastica za oko, iako kompletna debljina sata mjeri svega 12.4mm.

U sat je utučeno toliko nove tehnologije, da je Oris zapravo konstruirao višedijelno titansko kućište oko samog mehanizma. Primjerice glavna opruga je napravljena od potpuno nove slitine koja je sposobna spremiti deset dana energije za rad mehanizma. Opruga je sposobna gurati mehanizam čak i 12 dana, ali zadnja dva dana preciznost mehanizma previše varira od Orisovih deklariranih performansi od +6/-4 sec na dan.

Kazaljke brojčanika su preuzete iz već poznate ProPilot linije a sa desne strane ‘brojčanika’ možete uočiti i taj poznati ne-linearni indikator rezerve snage koji krasi zadnjih pet generacija inhouse mehanizama. Zašto ne-linearni? Pa uz rezervu snage od 10 dana, nije naročito bitna stavka da li mehanizam ima 10 ili 6 dana rezerve snage, međutim kako rezerva pada ispod trećeg dana, tako i kazaljka kreće brže padati, time upozoravajući vas da što prije navinete masivnu oprugu od metar i pol’ duljine.

Kućište promjera 44mm, konstruirano oko mehanizma upotrebom titana tipa 5 i tipa 2 je izrađenom u istom ‘galvaniziranom’ tonu kao i mehanizam. Ovdje nećete naći poliranih površina, bevela ili chamfera, eventualno fiksnu graviranu lunetu koja vuče dizajn iz lopatica rotacionog djela mlaznog motora. Pravi industrijski tool izgled koji maksimalno eliminira svu refleksiju, na uzoru na pilotske satove.

Nomenklatura „X“ kod naziva ProPilot je novost kod Orisa koju bi mogli u bližoj budućnosti vidjeti i kod druge linije njihovih satova. Vidite, ProPilot serija je namijenjena upravo pilotima, ali X model je totalna suprotnost nečega što bi pilot nosio kao pokazivač vremena. Nema GMT, nema lunete koja mu može poslužiti za vremenske intervale, nema chronograph, nije naročito čitljiv s obzirom na to da nema brojčanik. Međutim „X“ predstavlja novu platformu, platformu koju je Oris stvorio tako da je dao svojim dizajnerima otvorene ruke da naprave novi iskorak u dizajnu satova 21. stoljeća.

Tako je primjerice čitljivost brojčanika totalno nebitna stavka, nebitna je i offset pozicija kazaljke sekundarke na 7h (uobičajeno je na simetričnih 9h, ali je postavljena na 7h jer na toj poziciji nije potrebno postavljati novi set zupčanika koji bi pozicionirali subdial na višu poziciju), nebitno je što sat ne posjeduje niti jednu od traženih specifikacija koje bi pilot zahtijevao od mjernog instrumenta. Oris ProPilotX je nešto što predstavlja budućnost branda iz Hölsteina.

Zaključak

Iako je glavna inspiracija za ovaj model poslužio B-2 Spirit zrakoplov, moram se vratiti natrag na tu fenomenalnu narukvicu s kopčom i asocijaciju sa Tesla Cybertruckom. Vidite, krajem 2019 godine kada je Tesla predstavila novi pick-up, gotovo svaki medij koji koristi TV, novine ili digitalnu publikaciju je pričao o tom revolucionarnom automobilu. Načelno, definirale su se dvije struje ljudi koji imaju vrlo podijeljena mišljenja: oni koji ga smatraju prefuturističkim i ružnim te drugi koji su oduševljeni njegovim high-tech dizajnom, pomalo čak i inspiriran filmom Blade Runner.

Tesla Cybertruck

Međutim, jedna činjenica je čista ko suza: kada vidite bilo koji pick-up terenac na cesti, znate da je u pitanju pick-up. Ali ne znate koji proizvođač i ne znate koji model. Morate se poprilično dobro približiti vozilu da biste prepoznali marku i model jer budimo realni, svi izgledaju identično. Kada ćete vidjeti Teslu Cybertruck na cesti, voljeli taj dizajn ili ne, znat ćete da je to Tesla Cybertruck. Istu analogiju možemo primijeniti na Oris ProPilotX. Možda nije za svakog, možda je prefuturistički i ispred svog vremena, možda nije niti kolekcionarski primjerak. Ali je sigurno da ništa slično nećete vidjeti još dugo vremena i na ruci slučajnog prolaznika. I što je najbolje, nije limitiran primjerak.

Oris ProPilotX možete naći u poslovnicama Dicte ili na službenom WEB Shopu.