markomihaljevic.com

TUDOR predstavlja kronograf Black Bay Chrono Dark u limitiranom izdanju

Zagreb, 18. rujna 2019. – Švicarski brend satova TUDOR predstavlja crnu verziju kronografa Black Bay u limitiranom izdanju, kako bi obilježio Svjetsko prvenstvo u ragbiju 2019. godine i proslavio partnerstvo s nacionalnom ragbi reprezentacijom Novog Zelanda. Black Bay Chrono Dark model bit će dostupan u limitiranom izdanju od 1181 primjerka, što je jednako broju igrača koji igraju za reprezentaciju “All Blacks” (popularan naziv novozelandske ragbi reprezentacije) od njenog osnutka 1884. do Svjetskog prvenstva u ragbiju 2019. Ovo posebno izdanje TUDOR Black Bay Chrono Dark modela dostupno je u Zagrebu, u butiku Mamić 1970.Kako bi proslavili nasljeđe “All Blacksa” i obilježili Svjetsko prvenstvo u ragbiju 2019, budući da tim brani naslov prvaka, TUDOR predstavlja Black Bay Chrono Dark model. Nova verzija crnog kronografa opremljena je manufakturnim mehanizmom i vertikalnom spojkom. Neuobičajeno za TUDOR, novi model dolazi u limitiranom izdanju: sat će odavati počast svakom igraču koji je od osnutka 1884. godine do Svjetskog prvenstva u ragbiju 2019. godine izabran u nacionalnu ragbi reprezentaciju Novog Zelanda, odnosno proizveden je u 1181 primjerak sata u vrijeme pisanja. Broj će se prilagoditi konačnom sastavu tima Svjetskog kupa. Serija će rasti tijekom narednih godina pridruživanjem novih igrača redovima reprezentacije “All Blacks”.Black Bay Chrono Dark model dolazi s karakterističnom satenski brušenom čeličnom narukvicom za mat efekt, završno dorađenom crnom PVD (Physical Vapour Deposition ) obloženom presvlakom.  Fizičko taloženje pare (PVD) izravno proizlazi iz tankoslojne tehnologije koju je NASA razvila za svoje različite svemirske programe i omogućava spajanje praktički bilo kojeg anorganskog materijala s metalima. Izbor boje referenca je na reprezentaciju “All Blacks” kojoj TUDOR pruža podršku od 2017. Godine te je obogaćena posebnom gravurom na poleđini kućišta i upućuje na serijski broj svakog primjerka sata.

Uz 70-satnu rezervu snage, silikonsku balansnu oprugu i certifikat Službenog švicarskog instituta za ispitivanje kronometara, manufakturni kronograf kalibra MT5813 koji pokreće model Black Bay Chrono Dark predstavlja mehanizam visokih performansi. Napravljen je u skladu s izvornom tradicijom izrade satova, sa sklopnim kotačem i vertikalnom spojkom. U skladu s TUDOROVOM filozofijom, sat nudi izvanrednu robusnost i pouzdanost, zajamčenu nizom ekstremnih testova koji se primjenjuju na sve proizvode TUDOR.

Izveden od manufakturnog kronografa ‘Caliber Breitling 01’ s visoko preciznim regulacijskim organom i završnim detaljima koje je razvio TUDOR, mehanizam je rezultat suradnje dviju tvrtki. One su odlučile udružiti svoju stručnost u dizajniranju i proizvodnji određenih mehaničkih mehanizama kako bi obje strane mogle imati koristi od njihove upotrebe.

TUDOR Black Bay Chrono Dark model dostupan je u Zagrebu, u butiku Mamić 1970.

O MAMIĆ 1970

Mamić 1970 je dugogodišnji zastupnik i ponosan član TUDOR obitelji. Mamić je usredotočen na pružanje ultimativnog luksuznog iskustva i proizvoda svojim klijentima, stvarajući dugotrajne odnose s njima i s partnerima te promoviranju urarskog zanata i stručnosti. Kao dugotrajni obiteljski posao, Mamić se razvio iz male urarske radionice do jednog od najcjenjenijih imena u industriji luksuznih proizvoda i satova unutar regije.

O TUDORU

Tudor je švicarski brend satova, koji nudi mehaničke satove profinjenog stila, vrhunske kvalitete i jedinstvene vrijednosti za novac. Porijeklo brenda datira još iz 1926. godine, kad je ime “The Tudor” registrirano od strane osnivača Rolexa, Hansa Wilsdorfa. Stvorio je Montres TUDOR SA kompaniju 1946. godine kako bi nudio satove kvalitete i pouzdanosti kao Rolex, no s pristupačnijom cijenom. Kao rezultat, kroz povijest, Tudor satovi postali su izbor odvažnih individualaca. Kolekcija TUDOR danas uključuje vodeće modele kao što su Black Bay, Pelagos, Glamour i 1926. Od 2015. godine TUDOR nudi kalibre za mehaničku proizvodnju. U 2017. godini, u sklopu kampanje #BornToDare, TUDOR se snažno povezao sa svijetom ragbija, potpisavši velika partnerstva sa Svjetskim i novozelandskim ragbijem. TUDOR se opredijelio na ovo zahvaljujući sportskoj plemenitosti, beskompromisnom i smjelom duhu koji odražava viziju brenda satova kao i njezine vrijednosti.