IMG_9350

Rolex Air King 2016 RECENZIJA

Konzervativan, strog i pomalo hladan – tri atributa koja bi u globalu mogla opisati Rolex kao brand. Za neke će to biti i najveća prednost Rolexa. Njihova ujednačena i strpljiva konzistencija duž već nekoliko desetljeća je ujedno i razlog zašto je to danas jedna od najutjecajnija urarska manufaktura. I iako Rolex naprosto briljira u svojim prepoznatljivim modelima (Submariner, Daytona, DateJust, SeaDweller…) tu i tamo se u Rolexu dogode izljevi emocija koji se pretvaraju u satove koje nismo navikli od ovog giganta urarske industrije (spomenimo samo DeepSea D-Blue ili Milgauss Blue).

Bez imalo sumnje, godina 2016. će sigurno ostati zapamćena kao godina Rolex Daytone. Basel po običaju nije razočarao, barem ne po pitanju mnoštva modela od brda proizvođača koji su premijerno prikazani, ali ajmo se vratiti u realnost – show je definitivno ukrao najpoznatiji Rolex chronograph koji po novome uz svoje čelične modele nudi keramičku, crnu lunetu. Međutim, iako je Daytona osvježena u svega par prepoznatljivih sitnica, novosti kod tog sata su ‘revolucionarne’ kao i kod svake nove generacije Porsche 911 automobila.

Ali kao i kod svake nove generacije Daytona, urarski svijet jednostavno ostane zaluđen tim modelom, i sve ostale novosti jednostavno padnu u zaborav. Upravo to se i dogodilo sa Rolexovim Air Kingom koji je ponajviše u posljednjih nekoliko godina praktički ‘pao sa radara’. U prošlosti, dosta jako ime “Air King” je ime koje je od davnih 1930′ godina bio usko povezan uz avijaciju. Prvi let na visini iznad 10.000 metara (sa preletom preko Mt. Everesta) je uspješno odrađen sa Oyster Perpetualom. Godine 1934., piloti Owen Cathcart-Jones i Ken Waller preletjeli su po prvi puta relaciju London – Melbourne, koristeći Rolex Oyster Chronometer (preteču Air King modela) kao referentni vremenski instrument.

Nakon tri godine pauze, Air King se vrača jači nego ikad prije. Više nije zamišljen kao ulaz u Rolex brand (čitaj: najjeftiniji, tu ulogu je preuzeo Oyster Perpetual), već kao dio Oyster Professional linije, odnosno kako ga je Rolex zamislio – kao pilotski sat.

Za veliku većinu tipičnih Rolex kupaca, Air King će biti ili potpuni pogodak ili teški promašaj. Za puriste, vrlo vjerojatno ovo drugo. Jer budimo iskreni, čak će i neiskusnom oku djelovati pomalo sklepano, kao da se radi o miksu Explorera i Milgaussa. Doduše, ne bi toliko bili u krivu.
Novi Air King, kako ga je barem Rolex zamislio je upravo to, netipičan pilotski sat koji za razliku od dosadašnjeg „pilota“ u kolekciji (GMT Mastera) ipak ima jednu malu funkcionalnu prednost (o tome nešto kasnije).

Nepotrebno je spominjati kako će se najviše priče vrtjeti oko novog dizajna brojčanika. Za početak, po prvi puta je ime „Rolex“, kao i pripadajuća „sekundarka“ u tradicionalnoj zelenoj boji, dok je kruna (logotip samog branda) napravljena u zlatnoj. Kombinacija 3/6/9 indikatora od bijelog zlata (ala Explorer I) u kombinaciji sa 5-minutnim podjelama na prvi pogled djeluje pomalo zbunjujuće. Međutim čitljivost nije nimalo narušena, i čak štoviše, sterilnost već spomenutih Explorera i Milgaussa je razbijena kombinacijom dvaju različitih indikatora.

Kod Rolexa je rijetko što slučajnost, tako i iza dizajna brojčanika postoji priča. Prije dvije godine, Bloodhound SSC, britanski tim koji se bavi postavljanjem brzinskih rekorda na kopnu, je prišao Rolex-u radi razvoja dva nezavisna instrumenta koji će služiti za precizno mjerenje brzine i vremena prilikom pribijanja zvučnog zida. Rolex kao Rolex je naravno ispunio obećanje, a kratak pogled na instrument će vam sigurno dati do znanja od kuda je došla inspiracija za novi Air King.

Uz novosti, tradicionalni Rolex elementi nisu izostali. Originalni font „Air King“ sa prethodne generacije modela je ponovno na brojčaniku, prepoznatljivo Oyster kućište promjera 40mm (posuđeno sa Milgauss modela), tradicionalne „Mercedes“ kazaljke, pa i preklopna Oysterclasp kopča je također tu. Dotična kopča posjeduje i Easylink feature, koji omogućuje vrlo jednostavno produljivanje narukvice za 5mm. Vjerujte nam, jedna od vrlo poželjnih stvari za ove nepodnošljive ljetne dane.

Pogled sa boka, bilo na visoko poliranu lijevu stranu ili desnu sa TwinLock krunicom, Air King nevjerojatno podsjeća na Milgauss. No iako je od njega posudio kućište i remen, nije posudio i namjenu. Sjetimo se, ovo je prema Rolex-u pilotski sat, stoga su se polirane površine svele na minimum. Da, bokovi i luneta su tradicionalno bačeni na zrcalni finiš, ali ostatak sata ostao je u prepoznatljivom grubo brušenom stilu, kao i kod ostatka Oyster Professional modela.
Mehanički gledano, stvari se nisu pretjerano mijenjale.

Pod poklopcem kuca Rolexov inhouse kalibar 3131, sa rezervom snage od 48 sati. Lišen ikakvih teških komplikacija (jedino sati, minute i sekunde) mehanizam je vjerojatno zadnja stvar s kojom ćete imati problema. Po pitanju kalibara, Rolex je opće poznat kao „AK-47“ po pitanju pouzdanosti, a ovaj model je čak i opremljen njihovom Parachom oprugom nemirnice koja ima izvrsnu otpornost na magnetska polja.

Kada smo se već dotakli magnetskih polja, potrebno je spomenuti i Farraday kavez koji se nalazi između samog mehanizma i vanjskog kućišta. To je još jedan element preuzet sa već spomenutog Milgaussa, a dotični kavez štiti ovaj sat od utjecaja magnetskih polja jačine 1000 Gaussa. Izvrsna stvar ako puno vremena provodite u kokpitu zrakoplova (čitaj – ili blizu mobitela ili tableta sa magnetskim pokrovima).

Tehnički je najveća novost što je ovaj model testiran po najnovijem Rolex standardu preciznosti, te mu je dodana titula „Superlative Chronometer Certified“. Laičkim terminom, to znači da je mehanizam vrlo detaljno testiran u duljem vremenskom intervalu te mu Rolex garantira fantastičnu preciznost od +2/-2 sekunde na dan, što je i više nego duplo stroži zahtjev od postojećegCOSC certifikata.

Međutim da li je Air King dobar pilotski sat ili samo sat namijenjen kolekcionarima? Nažalost, niti jedno od navedenog. Iako su antimagnetska svojstva sigurno veliki plus u kokpitu zrakoplova, čitljivost brojčanika u tamnijim uvjetima može biti izazovna. Problem čitljivosti nije u kazaljkama ili rasporedu indikatora, koji su po mome mišljenju, dašak svježeg zraka u pomalo konzervativnu Oyster kolekciju, već nedostatak iluminacijskog premaza na indikatorima. Kazaljke i centralni indikator premazan Chromalight iluminacijom će sigurno pomoći prilikom čitanja vremena u tami, ali bez nekih glavnih referentnih indikatora (na 3/6/9) čitanje vremena će sigurno u početku biti izazov.

S druge strane, kolekcionari će se ipak usredotočiti na prepoznatljive modele (čitaj sa popularnom “lećicom” na datumu) koji jednostavno funkcioniraju u bilo kojoj situaciji. I smatram da je to ujedno i najveća prednost ovog modela. Rolex Air King je namijenjen za vlasnika koji želi uživati u pomalo suludo preciznoj završnoj obradi svakog elementa sata, koji želi imati zvučno ime na ruci a da pritom jedino on zna zapravo što nosi. Što kada malo bolje razmislite, nije toliko niti loša ideja.

Rolex Air King možete kupiti kod ovlaštenog zastupnika za Rolex, obitelj Mamić po cijeni od 44.880,00 kn.