IMG_9778

Keramička Rolex Daytona napokon stigla u Hrvatsku!

Prošlog četvrtka, 16. lipnja je obitelj Mamić, glavni zastupnik za Rolex i Tudor predstavio novitete sa ovogodišnjeg Basela sajma. Osim zvijezde večeri, nove keramičke crne i “panda” Rolex Daytone, moglo se vidjeti i brdo novih modela iz Yachtmaster, DateJust, DayDate serije pa čak i potpuno novi pilotski Air King (o njemu nešto detaljnije vrlo uskoro).

Predstavljanje ovogodišnjih noviteta se održalo u hotelu Esplanada u Zagrebu gdje su posjetitelji mogli uživo isprobati bilo koji od izloženih satova, a ekipa Portala Satova je bila na lokaciji kako bismo vam malo detaljnije dočarali sam event. Uz glavnu otvorenu terasu na kojoj je bio otvoreni bar (i vina u neograničenim količinama), samo predstavljanje je održano u smaragdnoj dvorani hotela.

No vratimo se mi ipak na satove, ponajviše na novu Rolex Daytonu sa keramičkom lunetom koja je, budimo realni, trenutačno apsolutni hit u horološkim vodama. Iako tehnički identični satovi, crni i ‘panda’ model ipak uživo djeluju dijametralno suprotni. Bijeli ili crni? Izbor ćemo ipak ostaviti vama, ali jedno je sigurno – crna luneta je definitivno korak u pravom smjeru!

Ostatak Rolex kolekcije je uključivao i par ‘svjetlucavih’ modela.

Osim nove Rolex kolekcije, predstavljen je bio i Tudor sa brdom vrhunskih satova. Black Bay Bronze, prvi brončani sat Rolex obitelji je temeljen na trenutačnoj generaciji Black Bay modela, koji je osim porasta od 2mm u promjeru također opremljen potpuno novim in-house kalibrom manufakture Tudor. Bronca daje vrlo specifičan ton kućištu i iako je sat tehnički nov, već se lagano može primjetiti oksidacija na površini koja ovisno o aktivnosti nositelja, stvara unikatni izgled samog sata.

Black Bay PVD je također novost u kolekciji, a zapravo se radi o modernoj izvedenici Black Bay Black modela kojeg smo nedavno imali na recenziji. Međutim najveće iznenađenje je postigao najmanji model kolekcije, 38mm Black Bay. Sat koji istovremeno spada u sportski i dress razred je oduševio elegantnim linijama, tankim kućištem i fenomenalno ukomponiranom NATO remenu sa camo uzorkom.

U luksuznom ambijentu, ukrašenom elegantnim aranžmanima cvjetnog salona Arkadija, druženje se nastavilo uz zakusku i vrhunska Meneghetti vina te Gin Mare tonic koktele. Ugodnoj i opuštenoj ljetnoj zabavi posebno je doprinio i bend Soul Shadows sa svojim prepoznatljivim soul i funk zvukom.

Organizacijom ovog jedinstvenog događaja Pero Mamić i njegova obitelj zahvalili su klijentima i prijateljima što ih vjerno prate i podržavaju već dugi niz godina, obilježavajući ovom prigodom ujedno i 38 godina rada s Rolexom u Hrvatskoj.