Lot_10_Live

Prototip Bondove Omege Seamaster na Christie’s aukciji

Tko od nas nije barem jednom maštao o vožnji Bondovog Astona, sa Seamasterom na jednoj ruci i Martinijem u drugoj (BTW, ovo baš i nije dobra ideja)? Ako kojim slučajem imate spremljen pokoji milion sa strane, imate sreće, jer će ovog tjedna (točnije 18. veljače) Christie’s aukcije održati dražbu 25 predmeta iz najnovijeg blockbustera ‘Spectre’ o najpoznatijem britanskom agentu. I ne samo da imate priliku kupiti jedan od prototipova Omega Seamastera iz filma, već i prototip vjerojatno najljepšeg Aston Martina u cijeloj franšizi.

Christie’s James Bond Spectre aukcija neće samo objediniti razne gadgete iz filma, već će staviti na prodaju razne predmete koji su do sada gotovo uvijek ostajali zatvoreni iza vrata producijskog studija. Predmeti poput dvodijelnog Tom Ford odijela koje je rađeno za Daniel Craiga, zlatni prsten sa ‘Spectre’ logotipom kojeg je nosio Christoph Waltz ili čak originalnu kopija scenarija kojeg je potpisao redatelj Sam Mendes. Sve je to lijepo i interesantno, ali nas zanimaju satovi (o da, nije samo jedan u pitanju) i auti pa ajmo vidjeti što se nudi!

Prototip Omega Seamaster 300 ‘Spectre’ (Daniel Craig)

Ne, pod ovim satom ne mislimo na jedan od 7.007 primjeraka Seamaster 300 ‘Spectre’ Limited Edition modela koje je Omega napravila za svoje autorizirane dilere. Sat koji gledate je jedan od osam prototipova napravljenih za potrebe filma, a upravo ovaj primjerak je nosio James Bond a.k.a. Daniel Craig. Trenutačna procjena cijene iznosi između 20.000 i 25.000€, ali s obzirom na njegovu kolekcionarsku vrijednost, ovaj bi mogao i vrlo lagano postići duplu cifru.

Longines Conquest Heritage (Ralph Fiennes)

Na aukciji će se osim Bondovog Seamastera naći i vrlo elegantan Longines u kućištu od ružičastog zlata kojeg je nosio glumac Ralph Fiennes, još poznatiji kao Bondov šef ‘M’. Vrlo elegantan model sa promjerom od 35mm,automatik kalibrom L633, srebrnim brojčanikom i datumom na vrhu. Očekivana cijena se procjenjuje na 6.500 – 9.000€.

Keramički Rado D-Star automatic chronograph (Dave Bautista)

Kakav bi to bio Bond film a da ne spomenemo glavnog negativca? Hinx kojeg je utjelovio Dave Bautista se odlučio za keramički Rado D-Star automatic chronograph, vjerojatno zato jer ne izgleda kao tip koji voli podnositi ogrebotine na satu. 44mm chrono se procjenjuje na 5.200 – 7.800 €)

Omega Seamaster 300 Spectre limited edition (Jesper Christensen)

Dakle ne jedna ‘Spectre’ Omega, već dvije! Doduše, ovaj model je malo manje poželjan (spada u onu službenu seriju od 7.007 primjeraka) a radi se o poklonu producenata Michael G. Wilsona i Barbare Broccoli glumcu Jesper Christensenu, kojemu je pripala uloga Mr. White-a, lika koji je vjerojatno najdulje poživio u cijeloj Bond franšizi (od Casino Royale filma iz 2006. godine). Seamaster dolazi sa ugraviranom pozadinom na kojoj stoji “Jesper Love, Michael and Barbara” a procjene se kreću od 9.100 – 12.000€.

Spectre Aston Martin DB10

Ok, da si ne lažemo, satovi su fantazija ali ovo je definitivno kruna aukcije. Jedan od deset prototipova Astona Martina DB10 napravljenih isključivo za potrebe filma će također biti ponuđen na aukciji 18. veljače i moramo priznati da izgleda monumentalno. Ovo je praktički jedan od tri ‘preživjela’ DB10 modela (ostalih sedam je doslovno uništeno na snimanju, jedan je čak i završio u rijeci) a osim karakterističnog izgleda dobivate i popriličan ‘agregat’ pod haubom – 4.7 litreni V8 motor poznat iz V8 Vantage modela.

Iako nažalost nije homologiran, predpostavljamo da to neće sprećavati budućeg vlasnika da ga tu i tamo ‘propuše’ po svojoj privatnoj stazi. Cijena za ovu ljepotu? 1,5 – 2 milje €.

Sve predmete Christie’s James Bond Spectre aukcije možete pregledati u službenom katalogu.