bb61527e9e1f9141beef4dbd7ae3c8e3

MB&F LM101 u platini za SIHH 2016

Još nas puni vikend dijeli od prvog ovogodišnjeg sajma urarstva u Ženevi, a već internet bruji o najnovijim modelima čije se premijere očekuju na SIHH sajmu. Tako smo upravo saznali da MB&F priprema diskretno ‘zašminkanu’ seriju Legacy Machinea 101 sa novom bojom brojčanika. I da, ako vam žuto ili bijelo zlatno nije dovoljno ‘šik’, odsada ga možete nabaviti i u platini.

Od kad je LM101 predstavljen (sredinom 2014 godine) postao je hit na tržištu. Vrlo tradicionalan dizajn i sam odmak od ekstravagantnih komplikacija po kojim su poznati MB&F modeli je svakako pridonio tome, uz činjenicu naravno da se radi i o najjeftinijem MB&F modelu na tržištu (ako uopće možemo nazvati sat od 60.000 dolara jeftinim). Nas je iskreno oduševio! Vrlo klasične i jednostavne linije kućišta bez nekih pretjerivanja po pitanju komplikacija samo pokazuju kako koncept “više je bolje” ne vrijedi u svim slučajevima.

Sati, minute i rezerva snage je praktički sve što dobivate kod LM101. Ali zapravo, da li vam nešto više i treba? Bilo bi zbilja šteta uništiti ovako čist brojčanik koji je gotovo 3/4 svoje površine “ukrašen” sa iznadprosječno velikom nemirnicu koja kuca na vrlo sporih 18.000 bph. Vjerujte, ovakav sat se ne kupuje da pratite vrijeme, već da uživate u svakom elementu koji je ručno obrađen do najmanjih detalja. Ako vas ipak malo više interesiraju komplikacije, uvijek možete razmisliti o originalnom Legacy Machine 1, samo računajte na najmanje 50% porasta u cijeni.

Najnovija inačica Legacy Machine 101 modela će također dolaziti u istoj dimenziji kućišta od 40mm, samo u odnosu na bijelo ili žuto zlato, od sada vam je na raspolaganju i platina. S obzirom da je sami ton platine nešto tamniji i ‘hladniji’ od bijelog zlata, LM101 će tako biti opremljen i tamno plavim brojčanikom sa sunburst uzorkom. Mehanizam, koji je izvorno dizajnirao urar Kari Voutilainen je napravljen vrlo tradicionalno i klasično, barem ako ga usporedimo sa ostatkom linije satova iz MB&F-a. Cijena platinastog modela će se kretati oko 73.000 USD.