Podvodna avantura sa Sinn U1

Ronilački satovi su mi od pamtivijeka bili fokus kolekcionarstva. Od kako sam kao klinac sjedio pred tv-om i upijao sliku za slikom podvodnih avantura Jacques Cousteau-a bio sam zakačen. Sama pomisao da ti mehanički sat služi kao vremenski instrument pod vodom i ujedno kao aparatura o kojoj ti može ovisiti život ipak izaziva neki poseban James Bond-ovski feeling. Imaš cool sat koji može čak 1000m pod vodu a sakrivaš ga od pokoje kapljice kiše? Svetogrđe! Takvi satovi su namijenjeni da se koriste na način na koji su i zamišljeni.

Sinn U1, ronilački tenk iz njemačke manufakture je zapravo oličenje onoga što ja smatram ronilačkim satom. Za početak, konstruiran je da preživi i manji atomski udar i praktički smrtonosnu dubinu od kilometra dubine. Gotovo sigurno neću iskoristiti niti 10% njegovog kapaciteta, ali kao i kod maksimalne brzine ultra sportskog automobila, dobro je znati da imaš rezervu. Brojčanik je naprosto fantastičan sa vrlo karakterističnim ‘Lego’ kazaljkama i indikatorima. Bilo mutna ili bistra voda, mrak ili na direktnoj sunčevoj svjetlosti, 5 metara ili 50 metara, nema šanse da ćete imati problema sa čitljivosti vremenskog intervala vašeg urona.

No, sama svrha ovog posta nije recenzija Sinn-a U1 (koja će doći uskoro) već da vam predstavim jedan ronilački izlet koji se odvijao na desetak lokacija duž otoka Cresa na našem Jadranu. Kratak video (sa morskim konjcem u glavnoj ulozi) u kojem možete vidjeti Sinn U1 u ‘akciji’ se nalazi na samom vrhu posta, a u nastavu i par fotki dotičnog ronilačkog tenka. Uživajte!

I jedna prigodna za ovo vrijeme!