Novi sat Jamesa Bonda u blockbusteru SPECTRE

Bond…James Bond. Ime koje ćete ovaj tjedan zasigurno čuti nekoliko desetaka puta pa čak i ako niste okorjeli ljubitelj najpoznatijeg britanskog špijuna.  Kao što vrlo vjerojatno već i znate, upravo ovih dana nam stiže 24-ta ekranizacija popularnog blockbustera pod nazivom ‘Spectre‘ u kojem ćemo zasigurno moći uživati u scenama egzotičnih automobila, ljepotica sa modnih pista, ohlađenom protresenom (ne i miješanom) suhom martiniju i naravno vrhunskim satovima.

Bond je oduvijek bio poznat kao ljubitelj finog mehaničkog sata, počevši od ere Connery-a koji je preferirao Rolex Submariner, pa sve do Pierce Brosnan-a od kada je Omega preuzela glavnu ulogu sa Seamaster linijom. Doduše, za najnoviji film ‘Spectre’ su vjerojatno odabrali i najbolji sat za jednog tajnog agenta. Elegantan, klasičan, bezvremenski dizajn star gotovo 60 godina. Predstavljamo vam limitiranu seriju Omege Seamaster Master 300 ‘Spectre’.Znamo što ćete nam reći, ovaj sat ste već vidjeli na Portalu Satova kada smo vam ga predstavili u srpnju prošle godine. I iako ste (djelomično) u pravu, sitnice u detaljima čine ovaj sat jako primamljivim. Kao baza je korišten mehanizam i kućište sa aktualnog Master 300 modela, re-izdanja popularnog Seamaster modela iz 1957. godine. Dakle gotovo idealne dimenzije kućišta (41mm), fantastičan in-house kalibar 8400 koji je otporan na magnetska polja jačine 15.000 Gauss-a i fenomenalan mat brojčanik sa “patinastom” bež iluminacijom su ponovno prisutni.

Ono po čemu se ‘Spectre’ limitirana serija razlikuje od standardne je sakriveno u par detalja koji možda neće biti odmah uočljivi. Za početak,  keramička luneta je sa tradicionalne unidirekcionalne (još poznata kao ronilačka luneta) zamijenjena sa bidirekcionalnom (moguće ju je pomicati u oba smjera) i indikatorima od 0-11. Ideja je da vam taj tip lunete može poslužiti kao GMT indikator, odnosno za praćenje druge vremenske zone.

Brojčanik je također djelomično izmijenjen. Umjesto 12h markera sada se nalazi boldan ‘OMEGA’ logo a tipična kazaljka sekundarke u obliku strijele je zamijenjena lollipop kazaljkom koja je bila prisutna na prvih nekoliko primjeraka originalnog Seamastera iz 1957. godine.Kao što vidite, Seamaster ‘Spectre’ je predstavljen na Omega NATO remenu, dizajnom i paletom boja vrlo sličnom remenu koji je proslavio Rolex Submariner u filmu “Goldfinger” (slika sata pri vrhu ovog posta). No iako vam ovaj remen možda i neće biti po vašem ukusu, u paketu sa satom (koji je ujedno dizajniran kao prijenosni sef sa troznamenkastom šifrom – koju sigurno i sami znate) dolazi i dodatni metalni remen. Omega je očigledno slušala svoje klijente i negativne komentare koji su bili upućeni na polirane centralne linkove kod standarnog modela, tako da sa ‘Spectre’ limitiranom serijom dobivate potpuno brušeni remen. Interesantno je znati da je ovo prvi puta da je Omega izbacila upravo identičan sat kakav će nositi Daniel Craig u novom blockbusteru. Dosadašnje limitirane serije su se većinom razlikovale u par specifičnih detalja od modela korištenih u filmovima, ali kod ovog možete biti uvjereni da nosite identičan primjerak. Omega Seamaster Master 300 ‘Spectre’ će biti limitiran na 7.007 primjeraka po preporučenoj cijeni od 6700€.

Doduše, ako vam taj model i nije nešto naročit, svakako bacite oko i na limitiranu seriju Aqua Terra modela, također predstavljenog u čast 24. filma o Jamesu Bondu.

 


There are no comments

Add yours