11950157_849500195119798_3053329186467340003_o (1)

“Legende i Heroji” izložba Panerai manufakture

Krajem ovog mjeseca, popularna manufaktura iz Firence priređuje interesantnu izložbu u jednom od najekskluzivnijih kvartova u Singapuru. Nažalost, Singapur nam baš i nije ‘iza ugla’ ali vam stoga objavljujemo niz fotografija eventa kako bi barem djelomično mogli doživjeti ovaj raskoš i povijest Panerai-a.

Za početak, ajmo se fokusirati na sam objekt izložbe. Oštri uglovi, tamna fasada i obilje staklenih površina djeluju impozantno, kao da je građevina izašla iz najnovijeg Bond filma. Ali ako mislite da je građevina fascinantna izvana, pričekajte samo dok ne ‘uđete’ unutra…

Ukratko, za svakog okorjelog Paneristu (da da, fanovi Panerai-a čak i imaju nadimak) ovo je ekvivalent raja. U cijelom objektu su kronološki predstavljeni povijesni modeli, počevši od prvih vojnih Radiomira namijenjenih talijanskoj mornarici, zatim Luminor modeli sa svojevrsnim trademarkom Panerai branda – zaštitnoj krunici, a kao šećer na kraju u samom centru stoji u punoj veličini S.L.C. (Siluro a Lenta Corsa), odnosno ‘ljudski torpedo’ (od mila zvan – Svinja) koji je služio kao primarno transportno sredstvo roniocima talijanske mornarice tijekom Drugog svjetskog rata. Sam torpedo krasi i nekoliko Panerai brojčanika, poput PAM-a 048.

Naravno, posjetitelji neće biti zakinuti i za najnovije modele iz Radiomir, Radiomir 1940. i Luminor 1950. kolekcije, a ako dođete i sa malo dubljim džepom, čeka vas i poslastice sa interesantnim komplikacijama.