MB&F slavi 10. godišnjicu manufakture modelom HMX

Kada krenemo razgovarati o samom vrhu urarstva, odnosno o nezavisnim manufakturama, nema smisla da u nekom trenutku ne spomenemo MB&F. Max Busser (‘MB’ u nazivu branda) je zaslužan za dizajn jednih od najekstravagantnijih urarskih ‘strojeva’ (Horological Machines, kako ih vole nazivati) današnjice. Njihovi satovi predstavljaju ono najbolje iz urarskog svijeta, najkvalitetnije iskustvo i znanje od nekolicine urarskih Einstain-a modernog doba. Ove godine manufaktura slavi čak 10. godina uspješnog postojanja i očekivano je da su predstavili potpuno novi model kojim bi obilježili taj važan trenutak. Međutim, ne na način na koji mislite…Uobičajeno je da manufakture u ovakvim prilikama predstavljaju ultra komplicirane i ujedno ultra skupe limitirane modele. Modele kojim žele iskazati čast manufakturi, pokazati kojim sve sredstvima, kapacitetom i znanjem raspolažu a i u nekim slučajima da pokažu ‘zube’ konkurenciji. MB&F je primijenio totalno suprotan potez. Kako bi se zahvalili ljubiteljima branda i kolekcionarima, za desetu godišnjicu su predstavili su HMX, njihov najjeftiniji ručni sat.

MB&F LM101 je do nedavno bio najpristupačniji model ovog branda po cijeni od 60.000 CHF. U usporedbi sa njime, novi HMX će biti točno duplo jeftiniji sa cijenom nešto nižom od 30.000 CHF. Međutim, niža cijena ništa ne umanjuje činjenicu da je to punokrvni MB&F, a s obzirom da je najavljeno samo 80 limitiranih modela (20 po boji), cijena će mu s vremenom gotovo sigurno rasti.

Kod MB&F ispiracija igra najveću ulogu. Ako se samo malo zagledate u njihove modele, sigurno ćete pojedine elemente prepoznati iz poznatih SF filmova, svijeta utrka ili prirode. Tako je HM4 inspiriran zrakoplovima i Star Wars utrkama iz poznate “Epizode 1”, HM5 legendarnom Miurom talijanskog proizvođača superautomobila Lamborghini, i naravno HM6 koji djeluje kao da je napravljen za novi SciFi blockbuster.Kao i prethodni modeli, novi HMX (‘X’ – rimski broj 10) je inspiriran sportskim automobilima i sigurno ćete gotovo odmah uočiti drastične sličnosti sa HM5. Gornja strana kućišta otkriva masivno safirno staklo koje prekriva mehanički mehanizam, na isti način kao što stakleni poklopac prekiva motor na ultra sportskim automobilima. Čak su i četiri raspoložive boje pomno birane i često prisutne kod popularnih proizvođača automobila (Lotus crna, Ferrari crvena, Bugatti plava i British racing zelena). Prednji dio sata, koji ujedno služi za prikaz vremena uz pomoč dvije safirne prizme podsjeća na prednji dio Jaguara E-Type a sam prikaz sati i minuta je izveden u obliku vintage pokazivača brzine na automobilima.Prikaz vremena je zapravo unikatan i praktički identičan kao i na HM5 modelu. Diskovi koji predstavljaju sate i minute leže na mainplateu mehanizma. Ono što omogućuje vertikalni prikaz vremena na prednji dio kućišta su dvije optičke prizme, koji projiciraju sliku sa horizonzalnog na vertikalni položaj, usmjeren na prednji dio sata. Kako bi čitanje još više bilo olakšano, sa prednje strane se nalazi safirno staklo koje djeluje kao leća, uvećavajući prikaz diskova sa mehanizma.

Ovakav vertikalni prikaz vremena je zapravo idealan za vozača, jer je moguće čitati vrijeme bez da maknete ruke sa upravljača. Kao što vidite, po gotovo svim kriterijima, HMX je ostao vjeran MB&F filozofiji. Međutim, ušteda od 30.000 CHF se morala negdje iskazati, a u ovom slučaju, riječ je o mehanizmu. Za razliku od mehanizama koji su u dosadašnjim modelima bili rađeni isključivo u pogonima manufakture, mehanizam u HMX-u je temeljen na ETA, odnosno Sellita dizajnu. Međutim, iako se radi o konfekcijskom mehanizmu, razina modifikacija koja uključuje unikatan prikaz vremena, novi zaprečni sustav, novu glavnu oprugu i potpuno nov rotor od 22 karatnog zlata je sama po sebi impresivna. Nekako sam uvjeren da to neće biti zapreka kod prodaje ovog ručnog sata.

Titansko kućište sa dimenzijama od 46.8 x 44.3 x 20.7 mm spada u zlatnu sredinu kada su u pitanju MB&F modeli, a uz pojedini sat dolazi i racing kožni remen koji je bojom usklađen sa pokrovom mehanizma (koji je opet inspiracija pokrova motora u automobilu – uočite i mali čelični poklopac za ‘ulje’).