module-gravity-control-2

Rolex predstavio Oyster Perpetual 39, najveći ‘entry level’ Rolex iz Oyster linije

Rolex je u pravilu jedan od onih koji se ne povodi za ‘masom’. Dakle vrlo strogo se drže svojih načela, rijetko riskiraju i u pravilu drže se onih modela koji su popularni ‘bestseleri’ već godinama. Novi Oyster Perpetual, model koji vam pruža najjeftiniji ulaz u svijet sportskih Rolexa, je sa novom dimenzijom kućišta možda i zadovoljio prvi uvjet da postane član tog prestižnog bestseler kluba.

Kada kažem ‘najjeftiniji’ nemojte pomisliti da se radi o jeftinom satu. Kada Rolex nešto radi, tada to radi do apsolutnog savršenstva i pojam ‘jeftino’ jednostavno nema što raditi u istoj rečenici. Od kako je na prošlom Baselu Rolex predstavio novu kolekciju boja i modela u Oyster Perpetual liniji (op.a. Perpetual kod Rolex-a nema veze sa Perpetual kalendarom), željno se iščekivao veći, ‘muževniji’ model koji bi upotpunio kolekciju. Sa 39mm pogođen je idealni omjer za muški sat a da pritom previše ne ulazi u profesionalnu Rolex liniju (GMT Master, SeaDweller, Submariner).

Novi Oyster Perpetual 39mm je između ostalih boja brojčanika predstavljen u sivoj, antracit boji. I izgleda apsolutno fantastično. Monotonija između sive boje, indikatora i kazaljki od bijelog zlata je razbijena sa plavim detaljima duž ruba brojčanika, a sunburst efekt daje dodatnu dubinu i ekskluzivnost brojčaniku. Sa 39mm modelom, Oyster Perpetual kolekcija je porasla na čak pet modela, počevši od 28mm nadalje. Svi modeli dolaze sa manufakturnim mehaničkim Rolex mehanizmom koji osim prikaza sati, minuta i sekundi nema praktički ništa. I znate što, ništa mu ni ne fali! Niti prikaz datuma, niti chronograph pa čak niti tradicionalna ‘lečica’ na safirnom staklu. Sat je idealan sam po sebi.

Rolex Oyster Perpetual 39 će za razliku od manjih modela doći opremljen sa kalibrom 3132, možda nešto starijim ali debelo provjerenim Rolex mehanizmom koji posjeduje Parachrom oprugu nemirnice kako mu magnetska polja ne mogu utjecati na preciznost. Cijena od 5400 švicarskih franaka se možda ne čini jeftinom, ali vjerujte mi, u Rolex svijetu ovo se smatra bagatelom.

 


There are no comments

Add yours