x1440x810_HERO_Longines_Pulsometer

Longines Pulsometer Chronograph

Na ovogodišnjem Basel sajmu zbilja se moglo vidjeti mnoštvo novih modela, egzotičnih komplikacija i valjda rekordno velik broj satova od plemenitih metala. Međutim, tu i tamo se zalomi pokoji model koji zapravo nema ništa naročito posebno, nema manufakturni mehanizam pa čak ni ništa kompliciranije od prikaza datuma i eventualno chronographa. No uz sve te , ajmo reći “nedostatke” koje bi primjetio tek pokoji teški poznavatelj materije,  sat djeluje neodoljivo privlačno i elegantno. I upravo takav je novi Longines Pulsometer sa monopušer chronograph komplikacijom.

Jednostavno i oblo kućište, Breguet kazaljke, vrlo jasna i žarko crvena pulsometre skala pa čak i rimski indikatori – sve su to obilježja vintage chronograph modela koji su obilježili 1920′ godine. I naravno tu je monopušer komplikacija integrirana u krunicu sata, preko koje se pokreće, zaustavlja i resetira chronograph. Brojčanik je prepun informacija, bilo od gusto poredane Pulsometre skale ili kombinacije sub-diala i rimskih indikatora, ali usprkos tome čitljivost je zapravo ostala fantastična. Sve je to zahvaljujući lakiranoj bijeloj pozadini brojčanika i old school kazaljkama u Breguet stilu koje su temperaturno obrađene kako bi dobile plavkasti odsjaj.

Mehanizam u novom Longinesu nema neku interesantnu povijest, radi se o ETA A08.L11 chronograph automaticu sa 54 sata rezerve snage, ali one koji ipak malo pate na mehaniku obradovat će vijest kako mehanizam posjeduje i column kotač (omogućuje daleko elegantnije i finije pokretanje chronograph kazaljke). Jedini moderan detalj koji jasno obznanjuje kako se radi o satu novije proizvodnje je prikaz datuma, lociran na 6h.

Cijena još nije objavljena, ali svakako pratite naš forum jer ćemo ju objaviti čim ju saznamo.


There are no comments

Add yours