x1440x810_Omega_Speedy_DSoM_HERO

Omega Speedmaster Dark Side Of The Moon kolekcija

Prije nešto više od dvije godine, Omega nas je potpuno (ugodno) iznenadila sa novom keramičkom linijom Speedmaster modela “Dark Side of the Moon“. Ideja o full keramičkom Speedmasteru koji ne djeluje ‘plastično’ i koji ima površinsku obradu poput čelika, zahvaljujući specijalnom keramičkom spoju cirkonij – oksidu zvuči fantastično. I očigledno, sat je bio hit. Godinu dana kasnije, dobili smo Grey Side of the Moon, po mom mišljenju još atraktivniji sat od prethodnog “Batmana” sa nevjerojatnim sivim brojčanikom od platine. Izgleda da je ideja o keramičkom Speedy-u zbilja uzela maha, jer od ove godine nas čeka čak pet (?!?) novih keramičkih Speedmastera.

Jučer smo vam predstavili prvu, sterilno bijelu izvedenicu keramičkog Speedy-a White Side of the Moon. No kako je taj model zapravo model sam za sebe, četiri sljedeća modela su zapravo dodatak Dark Side of the Moon kolekciji.

The Black Black

Prema imenu ovog modela, mislim da nije suviše potrebno opisivati o čemu se točno radi. Svaki milimetar kućišta, brojčanika, remena, kazaljki, iluminacije pa čak i datuma je prekriven crnom mat bojom. Čitljivost? Nisam baš siguran da bi mi bio prvi izbor, ali će sigurno naći mjesto u kolekcijama u kategoriji “sat bez razuma”.

The Sedna Black

Sedna Black model je najluksuzniji od keramičke ‘četvorice’. Patentirana slitina zlata “Sedna” je korištena na pojedinim elementima sata kako bi se stvorio zadovoljavajući kontrast. Kombinacija crne i zlatne boje ne može biti loša, tako da po pitanju toga same pohvale. Iluminacija je korištena na svim indikatorima i kazaljkama, a kako bi se uklopila u toplu boju zlata, iluminacija je vintage bež boje.

The Pitch Black

Pitch Black je orijentiran isključivo na iluminaciju, i vjerujte mi, ima je na svakom kutku. Osim već standardnih dijelova  gdje bi ju mogli naći (kazaljke, indikatori), iluminacija je nanesena na lunetu, natpise na brojčaniku pa čak i na datum kojeg od sada možete vidjeti u mraku.

The Vintage Black

Vintage Black model bi trebao iskazati onu stariju, vintage priču oko Speedmaster modela. Kao što je i slučaj kod prethodnog Pitch Black modela, gotovo svi elementi su premazani iluminacijskom bojom, međutim u bež tonovima kako bi se postigao efekt dugogodišnje patine. Dojam također poboljšava i nešto grublji kožni remen.

Svi keramički modeli su tehnički bazirani na trenutačnim Dark Side of the Moon satovima, imaju kućište identičnog promjera od 44,25mm i isti in-house column wheel chronograph 9300 mehanizam sa rezervom snage od preko 60 sati. Službene cijene još nisu poznate, ali očekujte da će biti u rangu aktualnih keramičkih Speedmaster modela – oko 10.500€.


There are no comments

Add yours