Omega Speedmaster White Side Of The Moon

Od ove godine Omega će upotpuniti svoju keramičku liniju Speedmaster modela sa potpuno novim, sterilnim modelom od bijele keramike – Speedmaster White Side of the Moon. Koncept koji je izvorno započeo prije dvije godine sa modelom Dark Side of the Moon i fantastičnim sivim Grey Side of the Moon je baziran na aktualnoj inačici nasljednika legendarnog ‘Moonwatch-a’ koji u ovoj modernoj izvedenici ima potpuno sve dijelove kućišta napravljena od bijele keramike.

 

Novi sterilno bijeli ‘Speedy‘ je zadržao identične dimenzije kao i prethodna dva modela, 44,25mm, kao i način konstrukcije od cirkonij – oksida (ili drugim riječima – keramike). Tehnologija koju je Omega razvija omogućava postizanje vrlo ujednačene boje keramike duž cijelog kućišta a zahvaljujući i posebnim alatima, moguće je površinu keramike brusiti i polirati poput metala. Gotovo monotona bjelina je razbijena sa pokojim tamnim elementom poput natpisa na brojčaniku ili tamnim ugraviranim brojkama na Tachymetre luneti, no brojčanik u kombinaciji sa visoko poliranim kazaljkama i neće biti idealna kombinacija po pitanju čitljivosti, ali to je i onako sporedna uloga kod ovog sata.

Unutar Omege White side of the Moon kuca kalibar 9300, (gotovo) zadnja riječ tehnike po pitanju mehaničkih mehanizama iz Omege i iako smo očekivali kako će od ove godine biti predstavljen taj mehanizam u ‘Master’ verziji, to nažalost nije slučaj (više o ‘Master’ mehanizmima pročitajte u ovom članku). Column wheel chrono mehanizam je u potpunosti dizajniran i konstruiran u Omeginim pogonima u Bienne-u, a sadrži čak dvije glavne opruge koje pružaju rezervu snage od 60 sati i Co-Axial zaprečni mehanizam koji pruža fantastične perfomanse po pitanju preciznosti.

Omega White side of the Moon, koliko smo uspjeli saznati, čak i nije jedini keramički model koji će biti predstavljen u Baselu ove godine, no pratite našu službenu Omega temu na FORUMU koju ćemo popunjavati novim informacijama. Doduše, očekivana cijena za ovaj model je 10.800 ‘švicaraca’.