Breitling B55 Connected – prvi pilotski ‘smart watch’

Prošle godine Breitling je predstavio Cockpit B50, pilotski quartz chronograph najnovije generacije sa potpuno novo razvijenim in-house mehanizmom u kojeg je utrpana najnovija tehnologija, barem kada su u pitanju ručni digitalni satovi. No, izgleda da i to nije bilo dosta, pogotovo od kada je na vrata pokucao sat o kojem svi živi raspravljaju (da da, mislimo na Apple watch), stoga nam na tržište stiže B55 Connected, naprednija, poboljšana i navodno ‘pametnija’ verzija prethodnog modela.

S obzirom da je u današnje moderno vrijeme ekran tableta ili smartphonea postao naš glavni svakodnevni alat, Breitling je došao na ideju da iskoristi taj potencijal i spoji funkcionalnost digitalnih uređaja i nove generacije svojih pilotskih satova. Tako B55 Connected ima ugrađenu Bluetooth tehnologiju preko koje se direktno može spojiti na vaš mobilni uređaj, omogućavajući vam da u realnom vremenu mijenjate sve postavke sata, od postavljanja lokalnog vremena, druge vremenske zone, podešavanje alarma, praćenje mission timer-a itd. Istovremeno korisnici ovog sata tako mogu i uploadati sve podatke o praćenju leta sa sata na mobilni uređaj, kako bi ih mogli pregledavati daleko elegantnije na većem ekranu i preko grafikona.

Kao i u slučaju prethodnog modela, B55 Connected stiže u kućištu od titana, međutim presvučenog vrlo tvrdim DLC premazom koji je otporan na ogrebotine. Pozadinsko osvjetljenje na digitalnim zaslonima je dovoljno jako da i u najgorim uvjetima možete pročitati važne informacije, a zahvaljujući žiroskopu unutar mehanizma, pozadinsko osvjetljenje se pali automatski nakon što sat zaokrenete prema licu. Punjiva litijska baterija je također prisutna i na ovom modelu, feature na koji baš i nismo navikli kod kvarcnih satova, a uz njega stiže i pravi magnetski punjač koji možete puniti preko USB porta. Za više detalja o cijeni moramo još malo pričekati do početka Basel sajma, a novosti o ovom modelu možete pratiti preko našeg FORUMA.

 


There are no comments

Add yours