bond-24-spectre

Omega predstavila Seamaster SPECTRE – novi model u čast 24. nastavka o Jamesu Bondu

James Bond je poznat po mnogim atributima: vozi ultra sportske automobile (BMW, Lotus, Aston Martin), pije najbolju cugu (Macallan, Bollinger, Dom Perignon), uletava u rat sa sićušnim Waltherom PPK i naravno nosi najbolje muške satove. Nakon što je prešao sa svog vjernog Rolex Submarinera i Seika, James je od 90′ i službeni ‘ambasador’ (ne šalim se, na Omega stranici doslovno stoji da je fiktivni lik James Bond ambasador branda) Omega satova, točnije Seamaster linije.

Nakon Seamastera 300m i Seamastera Planet Ocean Bond će u novom filmu SPECTRE ipak nositi nešto malo elegantnije. Novi sat se bazira na Aqua Terra Seamaster modelu promjera 41,5mm, gotovo identičnih karakteristika kao i WASP model koji je predstavljen 2013. To znači da će novi Seamaster Aqua Terra SPECTRE model imati i najnoviju generaciju Master mehanizma (cal. 8507) koji će biti otporniji na magnetizam za punih sedam gaussa, čime se ukupna brojka otpornosti na magnetska polja popela na rekordnih 15.007.

Istina, nije baš ultra elegantan sa plavo-žutom kombinacijom boja na brojčaniku, ali reljef na pozadini koji zapravo ocrtava grb obitelji Bond je vrlo interesantan detalj. Rekordni broj od 15.007 je ujedno i broj limitiranih primjeraka i znam što ste pomislili: taj broj nije malen i definitivno nije ekskluzivan. Uostalom, ta brojka pokriva cjelogodišnju proizvodnju satova nekim manufakturama. No mislim da ne bi trebali podcijeniti potražnju za ovakvim satovima. Uostalom, jeste li ikada čuli da je netko tražio sat kakav nosi Christiano Ronaldo (ambasador TAG Heuer-a), Nico Rosberg (ambasador IWC-a) ili Roger Federer (ambasador Rolex-a)? Gotovo sigurno da ne! A sat kakav nosi najbolji tajni agent svih vremena? O da, ovaj će se prodavati kao krafne, vjerujte mi.

Novi film o Jamesu Bondu stiže u naša kina 6. studenog ove godine, ali na sreću ne trebate toliko dugo čekati za novu Omegu Aqua Terra SPECTRE. Sat će biti raspoloživ kroz koji mjesec, a za cijenu pratite naš FORUM jer ćemo ju objaviti u službenoj temi.


There are no comments

Add yours