10890841_1387381508234318_1657446897_n

Parmigiani i Bugatti proslavili desetljeće zajedničke suradnje

Satna i automobilska industrija bi se po mnogima mogla okarakterizirati kao nespojiva kombinacija. Međutim ako se malo bolje usredotočimo,postaje jasno da se zapravo obje industrije bave sa istom djelatnošću, samo u drastično različitim razmjerima (makro i mikro mehanika). No, te obje industrije imaju jednu važniju zajedničku prednost – obje su slaba točka muškaraca! IWC i Mercedes Benz, Breitling i Bentley., Hublot i Ferrari su samo jedni od primjera koji već godinama uspješno usko surađuju i predstavljaju satove inspirirane automobilima iz prošlosti ili sadašnjosti. No jedan brand, za koji postoji i šansa da i niste čuli je Parmigiani, koji će 2015. godine obilježiti 10. godišnjicu suradnje sa jednim od najbržih, najekskluzivnijih i (pogodili ste) najskupljih automobila na planeti – Bugatti Veyronom. U čast duge i uspješne suradnje, Parmigiani će lansirati čak tri nova zlatna modela od kojih je svaki na svoj način inspiriran ovim legendarnim automobilom. Sva tri modela su bazirana na aktualnom PF370 ručnom satu sa vertikalno postavljenim cilintričnim mehanizmom sa rezervom snage od deset dana. Safirno zakrivljeno staklo na gornjoj strani pruža pogled na kompletnu mehaniku, koja više podsjeća na unutrašnjost mjenjača sportskog automobila, nego li na unutrašnjost ručnog sata. Takva konstrukcija mehanizma omogućuje bočno postavljanje brojčanika, koji je dovoljno zaokrenut kako bi vozač mogao vidjeti vrijeme bez da skida ruku sa upravljača. Bugatti Type 370 Myth je Parmigianiev model u art deco stilu, konstruiran od crvenog zlata i elemenata od tamne keramike. Ljubitelji ove cestovne jahte će odmah uočiti od kuda je došla inspiracija za brojčanik (ako ste pomislili na prednji grill hladnjaka – u pravu ste!). 

10890841_1387381508234318_1657446897_nBugatti Type 370 Révélation je namijenjen eleganciji koju pruža najbrža cestovna krstarica. Motivi poput uzorka remena su preuzeti sa kožnih sjedala u unutrašnjosti automobila, a prednji štitnik safirnog stakla je inspiriran ukrasnom mrežom na poklopcu motora. Kao i kod prethodnog modela, kućište je od ružičastog zlata a na bokovima se nalaze safirna stakla tako da se vidi i najmanji kutak cilindričnog ‘motora’.

Zadnji i ujedno najekstravagantniji model, Bugatti Type 370 Victoire, je inspiriran performansama i brzinom Bugatti Veyrona. Ručno gravirano kućište od bijelog zlata je prekriveno dijamantima po vanjskim rubovima, a smeđi kožni remen na sebi ima utisnut reljef koji nevjerojatno podsjeća na trag sportske gume.  Sva tri modela su opremljena identičnim mehaničkim mehanizmom sa rezervom snage od deset dana.

Tokom 2015. Parmigiani je najavio kako namjerava predstaviti potpuno novu kolekciju za sretne vlasnike Bugatti Veyrona. Cijene naravno nisu objavljene, ali sudeči na kakve klijente se cilja, vjerujemo da neće biti ispod šest znamenaka (u eurima).