LW_OKTOPUS_DOUBLE_DATE_CARBON_GREEN_12

Linde Werdelin Oktopus Double Date Carbon – Green

Posljednji radni dan prije službenog otvorenja SIHH sajma, Linde Werdelin je predstavio još divlju i ekstremniju inačicu Oktopus linije – Double Date sa kričavo zelenim gumenim remenom. Oktopus je od samog predstavljanja postala neslužbena prepoznatljiva linija Linde Werdelin satova, stoga svakih par mjeseci LW predstavlja novitete na području novih materijala ili palete boja. Vrlo poznata struktura i mehanizacija je još uvijek prisutna a novosti uključuju novi materijal kućišta koji je razvijen 3DTP (3-Dimensional Thin Ply) tehnologijom. U suštini se radi o načinu sastavljana tankih slojeva karbonskih vlakana kako bi se dobile oštre i pravilne krivulje kućišta i ujedno unikatan oblik Oktopus modela.

Osim karbona, pojedini dijelovi su napravljeni od titana, poput krunice, zadnjeg poklopca i vijaka koji čvrsto drže kostur kućišta i zeleni gumeni remen u fiksnom položaju. Titan je obrađen tkz. TIN postupkom radi kojeg se poprimio zlatno – bakreni ton čime se dobiva odličan kontrast u kombinaciji sa tamnim stealth kućištem. Ako se malo bolje zagledate u brojčanik, uočit ćete da su i dva prstena datuma također prošla kroz isti postupak, čime se ipak u nekoj mjeri dobilo na čitljivosti.

Double Date mehanizam je preuzeti od manufakture Dubois Dépraz (kalibar 14580), inače poznat po konstrukciji modularnih komplikacija (najpoznatija je chronograph) koja se integrira u postojeće mehanizme. Sam mehanizam posjeduje čak 44 rubina, nemirnicu koja radi na 28.800 BPH i ima za današnje pojmove već slabiju rezervu snagu od 44 sata. Djelomično skeletonizirani brojčanik na gornjoj strani prikazuje mjesto gdje se dva titanska diska sastaju i time prikazuju trenutačni datum. Iako je sa praktičke strane čitanje datuma malo otežano radi specifične konstrukcije, stvar odlično izgleda na tako ekstravagantnom satu. Uostalom Linde Werdelin nije diskretni sat koji ćete sakrivati ispod rukava!

Linde Werdelin po običaju puca na ekskluzivnost, a to u ovom slučaju znači limitirana serija od malo primjeraka. Stoga je Oktopus Double Date Green ograničen na svega 88 komada po opakoj cijeni od 14.000 CHF (u to uračunajte i novi tečaj) a prodaja je već krenula po glavnim buticima diljem svijeta. Da, nismo spomenuli remen. Kričavo zelena boja i karbon? Vi procijenite, nama je fantastičan!


There are no comments

Add yours