Longines Master Collection GMT world time Singapore SG50 2

Longines predstavio vjerojatno najljepši World Time model iz Master kolekcije

Prije nego što vam predstavimo novi Longinesov model, dat ćemo vam minutu da vam se fotografija dobro upije.

Longines je predstavio najnoviji model iz Master World Time kolekcije koja je posvećena Singapuru, ‘malenom’ otoku na jugu Malezije. Ove godine Singapur slavi 50. godišnjicu neovisnosti a Longines je predstavio limitiranu seriju od svega 50 primjeraka za njihov službeni butik. Predstavljamo vam  Longines Master Collection GMT World Time For Singapore’s 50th Anniversary.

Ako izuzmemo par natpisa po brojčaniku i safirnom pozadinskom staklu, sat je gotovo i ne razlikuje od obične čelične verzije. Ali nevjerojatno koliko 38,5mm kućište od ružičastog zlata može djelovati na ukupan dojam, pogotovo kada su u cjelinu uključene plave kazaljke, plavo-bijeli rotacijski prsten koji indicira dan, odnosno noć u pojedinoj vremenskoj zoni i nevjerojatan barleycorn guilloche reljef na brojčaniku. Vanjski prsten sadrži popis 24 glavna grada prema kojim se određuje vremenska zona, a dosadašnji “Hong Kong”, koji je standardni grad za GMT +8h zonu,  je zamijenjen “Singapurom” i posebno označen crvenom bojom.

Unutarnji 24h rotacijski prsten služi za podešavanje drugih vremenskih zona, a za razliku od običnih GMT satova koji mogu čitati istovremeno dvije ili tri zone, World Time satovi ih mogu čitati čak 24. Pozadina sata je ukrašena sa grbom Singapora, a preko safirnog stakla se čak i djelomično može vidjeti ukrašeni ETA 2824 mehanizam. Opremljen sa smeđim aligator remenom, Longines Master Collection GMT World Time For Singapore’s 50th Anniversary će se prodavati po cijeni od 7.990 $ i to isključivo u službenom butiku u Singapuru. Visoka cijena za ETA mehanizam, ali radi ukupnog dojma spremni smo zaboraviti na tu sitnicu. Pa barem na trenutak.


There are no comments

Add yours