Greubel Forsey GMT Black ADLC 2

Pre-SIHH 2015: Greubel Forsey predstavio ultra atraktivan GMT u crnoj izvedbi

Ako ste tip koji je uvijek u potrazi za ekstravagantnim ili ultra rijetkim satovima koje gotovo sigurno nećete susreti u javnosti tada obavezno nastavite čitati dalje ovu najavu. Na SIHH sajmu, koji je praktički ‘iza ugla’ i koji će svoja vrata otvoriti za nekoliko tjedana, Greubel Forsey će predstaviti jedan od svojih ekskluzivnih modela sa GMT komplikacijom, po prvi puta od ultra lakog titana presvučenog DLC crnim premazom.

Kod Greubel Forsey-a nije ništa standardnog tipa. Pogledajte samo asimetričan oblik kućišta i safirnog stakla koji je bio prijeko potreban kako bi se ugurale silne komplikacije u njega. Doduše, to je ujedno postao i trademark manufakture, i ukoliko se nađete u sretnoj situaciji da ga i vidite uživo, sigurno ga nećete zamijeniti za niti jedan drugi model.

Baziran u potpunosti na prethodnom GMT modelu, novi “GMT Black” tako posjeduje i detalj koji vam odmah upada u fokus – minijaturan globus koji služi kao ‘Dan – Noć‘ indikator tako da u bilo kojem trenutku možete vidjeti okvirno vrijeme druge vremenske zone. Ako pak tražite malo veću preciznost, dovoljno je pogledati gornji sub-dial na 11h koji točno prikazuje vrijeme druge vremenske zone. Sa prednje strane se također našao i tourbillon, sada već dio standardne opreme Greubel Forsey modela. Za razliku od tipičnih tourbillon-a koji rotiraju oko svoje osi svakih 60 sekundi, ovaj rotira svake 24 sekunde i pod kutem od 25° čime se maksimalno smanjuje negativan utjecaj gravitacije na preciznost.

 Pozadina nije ništa manje impresivna. Tamni tonovi se također i tu nastavljaju, pa su elementi poput zlatnih zupčanika i plavih vijaka posebno uočljivi, a dobrim djelom mehanizma dominira 24 satni disk, preko kojeg možete istovremeno očitati vrijeme u 24 glavna grada oko svijeta. Greubel Forsey GMT Black je najavljen u limitiranoj seriji od svega 22 primjerka po cijeni od (sad je vrijeme da se ugodno smjestite u fotelju, ne želimo da se onesvijestite) od 565.000 dolara. Bez poreza, naravno.

 


There are no comments

Add yours