download (1)

Limitirana serija Panerai Luminor modela u čast desetoj godišnjici Revolution magazina

Većina online časopisa kada slavi neku jubilarnu godišnjicu, proslavi događaj izdavanjem limitirane serije remena za satove ili setom malih poklona za svoje djelatnike. Sad zamislite koja bi bila ideja da vam jedna manufaktura napravi sat za desetu godišnjicu. I to ni više ni manje nego – Panerai !!

Panerai je popularan po činjenici da godišnje izbaci jedno desetak limitiranih serija. Međutim, limitirane serije radi isključivo za sebe, a izuzetno rijetko za druge (uz ovaj, Panerai je i radio dvije limitirane serije za online forum Paneristi). Panerai Luminor PAM599 je naziv novog modela napravljenog u čast desetoj godišnjici Revolution online časopisa i to je već drugi ‘Base‘ model ove godine koji je predstavljen u crnom PVD izdanju (Panerai je također ove godine predstavio fantastičan set za kolekcionare). Ako izuzmemo crni PVD premaz, po konfiguraciji (‘sekundarka’, OP logotip, sausage iluminacija) ovaj model neodoljivo podsjeća na Panerai PAM005. No, kada je u pitanju Panerai, oni se vole držati unikatnih modela u svojoj kolekciji stoga je ovaj model opremljen novim P.5000 mehanizmom sa rezervom snage od osam dana i bež iluminacijom koja podsjeća na radioaktivni tricij, korišten u pre-Vendome modelima. Kombinaciju ovog mehanizma, PVD premaza i ovog tipa brojčanika (tj. konfiguracije) nećete naći niti u jednom od (bezbroj) modela.

Na pozadini se također tradicionalno nalazi čelični poklopac sa natpisom “10. ANNIVERSARIO REVOLUTION” i unikatnim limitiranim brojem primjerka. Ukupno je napravljeno 50 komada koji će biti dostupni u Panerai butiku u Singapuru po cijeni od 10.800$. Panerai je također namijenio jedan dodatni model, 00/50 koji će se prodati Sotheby’s “Important Watches” aukciji u Hong Kongu u travnju 2015. godine. Svi prihodi će ići kao donacija udruzi Sporting Wheelies and Disabled Association na ime Alana Bloore-a, pasioniranog Panerai kolekcionara koji je nažalost ostao paraliziran nakon pomorske nezgode.


There are no comments

Add yours