Patek Philippe Supercomplication prodan za rekordnih 148 milijuna kuna

Službeno je! Henry Graves Jr Patek Philippe Supercomplication, jedan od najvažnijih satova u povijesti urarstva i ujedno jedan od najpoželjnijih kolekcionarskih primjeraka je danas postavio novi rekord! U popodnevnim satima na Sotheby’s aukcijama je prodan za zapanjujućih 20.600.000 švicarskih franaka, što sa provizijom aukcijskoj kući iznosi 23.237.000 franaka. Drugim riječima, znači da je novi ponosni vlasnik iskeširao 148.252.060 kuna za ovaj unikatni primjerak iz 1933. godine sa čak 24 mehaničke komplikacije.

Ovaj sat je ujedno i bio trenutačni rekorder za najskuplji prodani sat od 1999. godine, kada je za njega izdvojen iznos od 11 milijuna $. Danas smo saznali kako je minimalna cijena aukcije postavljena na 15 milijuna $, ali očekivalo se da će Supercomplication probiti svoj stari rekord za duplo.

Čestitke novom vlasniku, a ukoliko vas interesira više detalja o ovom nevjerojatnom mehaničkom umjetničkom djelu, svakako bacite oko na SLUŽBENU TEMU na našem forumu za popis svih komplikacija i za vrhunske fotografije visoke rezolucije.


There are no comments

Add yours