PAM00598_DETT2_738950-X3-thumb-1600×1067-24055

Panerai Radiomir Oro Rosso 3 Days GMT PAM598

Dress sat od 47mm…ne zvuči baš izvedivo, osim ako nije u pitanju Panerai. Za 2014. godinu poznata manufaktura iz Firence je pripremila limitiranu seriju od svega 200 komada svog kultnog Radiomir modela, prvog službenog ronilačkog instrumenta talijanske mornarice. Međutim, za novi Oro Rosso 3 Days GMT sumnjamo da će baš vidjeti morske dubine, jer ipak je riječ o ultra luksuznom satu od plemenitih metala koji je primjereniji na gala večerama i poslovnim sastancima.

Kod Panerai-a rijetko kada vidimo plave brojčanike, no kada ih naprave, naprave ih sa stilom. Sendvič brojčanik sa plavim sunburst uzorkom izgleda fantastično, a natpisi su izvedeni u gilt tonovima kako bi se maksimalno stopili sa bojom crvenog zlata od kojeg su napravljene kazaljke i kućište. Panerai je išao i do te mjere da uskladi i boju iluminacije na markerima sa zlatnom bojom kako se ne bi previše isticali i time narušili eleganciju i sklad boja.

Pozadina sata otkriva zapravo najljepši detalj na PAM598  modelu. Fantastičan ručno navijani in-house kalibar 3001/10 je zapravo skeletonizirana inačica standarne 3000 serije mehanizama iz Panerai-a čija arhitektura i finesa obrade komponenata zapravo pokazuje do koje je mjere Panerai napredovao od običnih Unitas 6498/6497 mehanizama iz prijašnje generacije. Funkcije mehanizma uključuju sate, minute i sekunde, prikaz datuma i GMT, a na pozadini čak možete i naći indikator rezerve snage i to izvedenom u pravom Panerai stilu – sa iluminacijom.

Panerai Radiomir Oro Rosso 3 Days GMT je već dostupan kod ovlaštenih Panerai dilera i to isključivo na plavom aligator “kožnjaku”.