DSCF4712

Louis Erard 1931 Chronograph [RECENZIJA]

1931. je bila važna godina za švicarsku manufakturu Louis Erard. Te je iste godine dotični proizvođač satova predstavio svoj prvi sat na tržištu i do dana današnjeg većina njihove kolekcije se bazira na vrlo tradicionalnom pristupu sa dozom modernog dizajna. Kao i kod većine manufaktura, povremeno se može naići na pojedine modele koji izlaze van okvira tog tradicionalnog dizajna, poput Black Regulatora kojeg smo također recenzirali, međutim osnova filozofije Louis Erarda branda je upravo bazirana na modele poput 1931 Chronographa koji nam je upravo stigao na test.

Chronograph 1931. model poprilično neatraktivnog imena (“78 225 AA 01“) je zapravo limitirana serija od 500 primjeraka koja je predstavljena u vjerojatno jednom od najneobičnijim pakiranjima s kojima smo se susreli do sada. Kako su dizajneri u Louis Erardu očigledno tradicionalisti, opremili su kutiju interesantnim dodacima koji uključuju set od starog papira i omotnica, blok crvenog voska i pečata sa Fleur-de-Lis (još poznatiji kao Heraldički ljiljan) simbolom. Šteta da u komplet nije uključeno i fino nalivpero, ali ako razmišljate o ovom setu, pretpostavljamo da ste se već opskrbili na tom području.

Louis Erard 1931 Chronograph je zapravo baziran na dizajnu 40′ i 50′ godina prošlog stoljeća a i prisutan je i danas u modernim inačicama, naročito iz IWC i Breguet manufakutre. Elegantno kućište je istovremeno zakrivljeno i oštro, ovisno iz kojeg ga kuta gledate. Promjerom od 42mm (bez krunice) spada u optimum klasu za tipičan dress-sportski chronograph iako bi mu duljina od prihvata remena do prihvata remena (eng. lug-to lug) mogla biti i nešto manja.

No unatoč duljini od 50mm, sat je bio taman na granici za zapešće obujma 18cm (odnosno cca 7 inch-a), stoga ako vam zapešće kategorički spada u manju veličinu, preporučujemo da ga isprobate prije kupnje. Interesantni detalji su vidljivi duž cijelog kućišta, od oštrih poliranih kuteva lunete, pa sve do dizajna pump pušera chronographa čija unutarnja cijev ima gotovo identičan reljef kao i vanjska površina krunice, čime se malo razbila klasika koju možemo vidjeti na mnoštvo chronograph modela vrlo sličnog dizajna.


There are no comments

Add yours