Blancpain Bathyscaphe Chronograph Flyback dobio svoju prvu limitiranu seriju

Prošli tjedan u gradu Antibes na jugu Francuske, švicarska manufaktura zaslužna za dizajn prvog modernog ronilačkog sata je predstavila novu limitiranu seriju svog najnovijeg Flyback chronographa – Bathyscaphe (najavu dotičnog modela možete pročitati na našem FORUMU). No, tema predstavljanja nije bila isključivo vezana na novi limitirani model, već za “Ocean Commitment” inicijativu čime Blancpain želi ujediniti manufakture, poznate oceanografe i podvodne fotografe u cilju očuvanja oceana te podizanja svijesti o istraživanju podmorja.

Novi limitirani chronograph model nosi i poduže ime, Blancpain Bathyscaphe Chronograph Flyback Ocean Commitment, a limitiran je na svega 250 primjeraka. No, budući kupci neće samo za svoj novac dobiti ovaj limitirani (i ujedno opako dobar – priznajemo da nismo objektivni) sat, već uz njega ide i knjiga (također limitirana na 250 primjeraka gdje se serijski broj podudara sa svakim satom) o kompletnoj povijesti Blancpain Fifty Fathoms modela (prvog modernog ronilačkog sata), kao i certifikat kojim se potvrđuje da za svaki prodani limitirani model Blancpain donira 1000€ za “Ocean Commitment” inicijativu.

Blancpain Bathyscaphe Chronograph Flyback Limited edition je predstavljen u predivnim plavim tonovima (ne možemo si pomoći, ali slabi smo na plavu boju) i u potpuno mat kućištu sivkaste boje. Kućište nije rađeno niti od čelika ili titana, već je u potpunosti napravljeno od keramike sive boje, što u ovom slučaju uključuje i krunicu i pušere. Što znači da je ovaj model izuzetno lagan, samo ga ni pod koju cijenu nemojte ispustiti na pločice ili parket jer bi pad mogao biti koban za kućište a najviše i za vaš novčanik.

Tehnički je model ostao identičan i standarnoj verziji, dakle radi se o pravom punokrvnom ronilačkom satu koji je sposoban zaroniti do dubine od 300m. Detalj po kojem se Bathyscaphe Chronograph posebno ističe su pušeri, koji se do deklarirane dubine mogu koristiti pod vodom, čime se može pohvaliti zbilja šačica ronilačkih chronographova na tržištu. Potpuno novi F385 Flyback mehanizam sa column wheel i vertical clutch-om krasi i ovaj model, a zahvaljujući i masivnoj glavnoj opruzi, rezerva snage mu je deklarirana na 50 sati. U ovaj mehanizam je ugrađena i silicijska nemirnica, što znači da bi po pitanju preciznosti trebao zadovoljiti i zahtjevnije kupce.

Više o Blancpain Ocean Commitment inicijativi možete saznati sa video priloga na vrhu ovog posta ili preko službene stranice.


There are no comments

Add yours