IWC Schaffhausen predstavio novu ‘dijamantnu’ Portofino kolekciju

Na prestižnom ‘Watches and Wonders” sajmu u Hong Kongu, jednom od većih svjetskih urarskih sajmova, IWC Schaffhausen je predstavio čak dvadeset Portofino modela u ‘Mid-Size’ veličini. Predstavljeno je sedamnaest novih modela u manjoj dimenziji od 37mm i čak tri modela od popularnijih 40mm u promjeru. Glavna značajka nove kolekcije? Dijamanti! I to u popriličnim količinama. Ujedno je i Portofino kolekcija najveća kolekcija manufakture iz Schaffhausen-a, čiji se broj popeo za čak 600%, od 4 na 24 modela.

Dvadeset novih modela Portofino kolekcije možemo u pravilu podijeliti na tri osnovne skupine: Automatic koji mjeri 40mm promjera i tri manja modela AutomaticAutomatic Moon Phase i Automatic Day & Night u nešto manjoj dimenziji od 37mm. Prema IWC-u, nova ‘Mid-Size’ kolekcija nije u pravilu usmjerena na nježniji spol, već je više zamišljena kao unisex model za vlasnike koji ipak žele određenu razinu ekskluzivnosti na zapešću. 

Moon Phase Portofino modele možete prepoznati po indikatoru Mjesečevih mijena na brojčaniku, a po pitanju izbora materijala kućišta možete birati između bijelog i crvenog zlata te čelika. No po pitanju položaja dijamanata stvari se mogu i zakomplicirati. U pravilu postoji nekoliko varijanata brojčanika sa raznim položajima dijamanata, a vama je na biranje da li želite diskreciju sa samo 12 komada na glavnim indikatorima ili pak želite ekskluzivu sa 174 komada po cijelom brojčaniku i luneti.

Portofino Midsize Automatic Day & Night model je nešto jednostavniji po pitanju opcija. Na biranje vam ostaju svega dva tipa kućišta od čelika i crvenog zlata, a po pitanju rasporeda dijamanata na brojčaniku ste ograničeni na “samo” 78 komada, 12 na glavnim indikatorima i 66 oko lunete. Na brojčaniku od sedefa se nalazi unutarnja GMT skala preko koje je moguće pratiti drugu vremensku zonu ili vam može poslužiti kao Dan/Noć indikator. Poznati oblik Portofino kućišta sa zaobljenim bokovima i tankim prihvatima za remen je prisutan i na novim modelima a posebno nam se dopadaju leaf kazaljke, koje iako imaju svoj prepoznatljiv oblik kod više manufaktura, kod IWC-a daju neku posebnu dozu finese.

Zadnji model, najjednostavniji po dizajnu i ujedno i najkompliciraniji po pitanju opcija je Portofino Automatic.. Kao i kod prethodnih modela, možete birati između “diskretnog” brojčanika sa 12 dijamanata na glavnim indikatorima ili kompletnu dijamantnu lunetu, no ukoliko uračunate i nekoliko tipova zlatnih kućišta, razne kožne remene i metalni mesh, dobijete preko desetak različitih varijanti ovog modela.  Najveći Portofino automatik od 40mm je također dobio i “bling” verziju, ali u slučaju njega ste ograničeni na kućište od bijelog ili crvenog zlata.

IWC Schaffhausen je za ovu prigodu predstavio i kratak film režisera Peter Lindberga koji uz pomoć poznatih filmskih zvijezda poput Cate Blanchett, Emily Blunt, Zhou Xun, Ewan McGregor-a i Christoph Waltz-a prikazuje životni stil malog talijanskog gradića Portofino. Možete ga naći na vrhu ovog posta i svakako vam preporučamo da ga pogledate.

 


There are no comments

Add yours