iwc_ingenieur_chronograph_edition_hamilton_rosberg_01

Nove limitirane serije IWC Ingenieur-a za vozače Mercedes F1 tima

Ako imalo pratite zbivanja u Formuli 1, vjerujemo da ste uočili i pokoji poznati brand iz satne industrije na bolidima, pa i vozačima na ceremoniji dodjele pehara. Formula 1 je ogroman medij za oglašavanje i marketinški gledano, postoji jako velik potencijal za promociju novih modela. Taj potencijal je uostalom iskoristio i Rolex, ujedno i glavni sponzor kompletne Formule 1 za ovu godinu.

No, svake godine se pojavi tim koji jednostavno dominira, koji je tehnički neuhvatljiv ma koliko god se ostali trudili biti brži i agresivniji. Ove godine je to Mercedes AMG Petronas, čiji vozači Nico Rosberg i Lewis Hamilton skidaju sekunde po krugu i najbržih bolida iz konkurentskih timova. Jedan od sponzora Mercedes Petronas tima je i IWC Schaffhausen koji je nedavno u suradnji sa Rosbergom i Hamiltonom predstavio limitirane serije Ingenieur modela.

Dvije specijalne serije su limitirane na 250 komada po ‘vozaču’ a iako se radi o istim modelima, najviše se razlikuju po paleti boja i remenima. Tako je “Lewis Hamilton” model kompletan u karbonu, sa karbonskim brojčanikom i pozadinom koja nosi njegov logotip kao i titanskim metalnim remenom. Pušeri, krunica i detalji na luneti su prekriveni mat crnim premazom a izvrstan konstrast između crne podloge brojčanika i bijelih kazaljki garantira odličnu vidljivost.

Nico Rosberg i Lewis Hamilton na predstavljanju IWC Ingenieur Chronograph limited edition modela

U Ingenieur-u kuca IWC in-house kalibar 89631, relativno novi flyback chronograph mehanizam sa Pellaton sustavom koji garantira izuzetno efikasno navijanje glavne opruge. Nova generacija IWC flyback chrono mehanizama je bi-compax, što znači da kombinira samo dva sub-diala na brojčaniku, donji za tekuće sekunde i gornji za mjerenje vremenskih intervala putem chronographa.

Nico Rosberg se odlučio za više sportski pristup, kombinirajuči srebrnu i žutu kombinaciju boja, kao i gumeni remen sa preklopnom kopčom od titana. Kao i kod “Hamilton” modela, krunica i chronograph pušeri su prekriveni slojem cirkonij – oksida. Oba modela su jedinstvena na svoj način, a osim što se razlikuju sa prednje strane, posebno su im ukrašene i pozadine. Na titanskom poklopcu mehanizma stoji karbonski medaljon, sa logotipovima F1 vozača, kao i sa unikatnim limitiranim brojem. Oba modela su službeno dostupna preko ovlaštenih IWC butika, samo koliko će dugo izdržati lager od 250 komada po modelu je vrlo upitno.


There are no comments

Add yours