Breitling predstavio Chronomat Raven

Kada pomislite na Breitling, prva asocijacija koja vam padne na pamet su visoko polirana kućišta i metalni remen, tipični ‘pilot‘ look i brojčanik sa brdo informacija. No, tu i tamo (u zadnje vrijeme i nešto češće) ekipa iz Breitlinga izbaci “stealth” verziju namijenjenu sportsko nastrojenoj klijenteli koja se želi ipak malo istaknuti iz cjeline. Upravo je takva i nova Raven izvedenica Chronomata, najpopularnijeg pilotskog Breitlinga u posljednjih 30 godina. Čelično kućište identičnog promjera kao i standarna verzija Chronomata (44mm) je presvučena slojem crnog DLC-a (eng. Diamond like Carbon) a za potpuni wow efekt je korištena kričavo narančasta boja po luneti, brojčaniku i kazaljkama.

Krajnji rezultat je impozantan i vrlo upečatljiv najviše zbog činjenice što je sam kontrast između ove dvije boje toliko dobro pogođen. Za razliku od prijašnjih DLC verzija iz Breitlinga, novi Chronomat Raven je prije nanošenja crnog sloja u potpunosti brušen, kako bi završni sloj imao mat efekt. Tehnički gledano, sat je u potpunosti identičan standardnim verzijama bilo po pitanju karakteristika ili mehanizma. Još uvijek dobivate fenomenalan in-house Caliber B01, prvi manufakturni column-wheel chronograph mehanizam manufakture Breitling sa rezervom snage od 70 sati. Sa prednje strane, kao i na pozadini se nalazi safirno staklo sa dvostrukim antireflektivnim premazima koji u potpunosti eliminira refleksije okoline. Mehanizam je ukrašen vrlo diskretno (u poznatom Breitling stilu), ali ukupan dojam poboljšava potpuno mat crni rotor na narančastim natpisom “BREITLING“. I zahvaljujući krunici, pa i chrono pušerima na navoj, sa ovim satom možete bez problema zaroniti i do 200m

No po pitanju remena, barem što se tiče onih iz Breitling manufakture ste malo ograničeni jer novi Chronomat Raven dolazi isključivo na Diver Pro III gumenom remenu. Ovaj model je već raspoloživ na našem tržištu po cijeni od 66.400 kn.


There are no comments

Add yours